Nastąpiło odwrócenie demokracji. To my mamy zabiegać żeby te żłoby siedziały tam i opowiadały p****** za haracz pobierany od nas. Tymczasem jednomandatowe okręgi wyborcze do Sejmu wyleczyłyby tą hołotę, która musiałaby zacząć odpowiadać za to czy cokolwiek robi dla NAS WYBORCÓW. Bo jak robi dla NAS-WYBORCOW tzw. nic to jedna kadencja i do roboty.Keleos pisze:Rozmawiałem ostatnio ze znajomym, który (o zgrozo, bo młody człowiek) jest fanatykiem PiSu... na jakiekolwiek słowo o tym, że PiS jedyne co robi to ujada na PO, odpowiada bym sobie poszukał i poczytał programu oraz tego co zrobili... mówię, że to oni mają mi powiedzieć, a nie ja mam szukać... grochem o ścianę. "Poszukaj i poczytaj".to nie MY-potencjalni wyborcy SLD mamy znać wasz program, tylko WY-nasi potencjalni przedstawiciele macie nam go podać na tacy.
A tak to Grzesiu Napieralski, ktory nie przepracował nawet 5 lat w życiu- wielkim politykiem jest. Dla Szczecina nie zrobił dosłownie nic. Spytacie wiec skad sie wzial? Raz został posłem w zastępstwie, a drugi raz wybrali go miażdzącą ilościa głosów-coś poniżej 30.tysięcy. Czyli co 14.(!!!) osoba w Szczecinie oddala na dziada glos. Ale dzieki proporcjonalnym wyborom mowi o sobie lider 3.sily w Polsce. Demokracja zgnila. I mam nadzieje, ze ktos w koncu skonczy z ta farsa zwana wyborami w obecnym ksztalcie i wprowadzi jednomandatwoe okregi.