Rondo Szkotnik - Szujskiego
Rondo Szkotnik - Szujskiego
Ostatnio zmieniony 30-08-2010, 10:29 przez Goscinny, łącznie zmieniany 2 razy.
Zdaje Ci się - rysunek jest naniesiony na istniejącą ulicę. Za to jest dwupasmowe - już drugie w naszym mieście
Ostatnio zmieniony 01-01-1970, 02:00 przez ad2222, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
- Rhetor
Wg mnie to Ci się wydaje.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Jechałem na Mazury i co moje oczęta widzą ... oznakowanie ronda na środku drogi ładny kwietnik wokół kwietnika namalowny białą farbą okrąg ... i rondo jest nareszcie ktos i u nas pomyślał i przeniósł pomysł prosto z Wielkiej Brytani ... nie trzeba wielkich inwestycji by zrobic rondo co zobaczyłem i na własne oczy w naszym pięknym kraju
Dokładnie tak. W sumie w Anglii to zdaje egzamin, choć te "rondka" angielskie są troszkę inne i specyficzne. W każdym bądz razie koszt żaden, a efekty zmian widoczne.dafi33 pisze:Jechałem na Mazury i co moje oczęta widzą ... oznakowanie ronda na środku drogi ładny kwietnik wokół kwietnika namalowny białą farbą okrąg ... i rondo jest nareszcie ktos i u nas pomyślał i przeniósł pomysł prosto z Wielkiej Brytani ... nie trzeba wielkich inwestycji by zrobic rondo co zobaczyłem i na własne oczy w naszym pięknym kraju
Wiadome, ale coś się będzie działo - trzeba będzie nowe projekty wykonać, wydać drugi raz tyle samo co na modernizację skrzyżowania... będzie zabawa, będzie praca.Dawid D pisze:Tak, ale znowu trzeba będzie rozwalać i rozkopywać całe nowe skrzyżowaniead2222 pisze:Rondo będzie następnym etapem, to jest jak wino - musi dojrzeć
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Rondo koło Sądu to chybiony pomysł - 90% ruchu i tak "wali" ciągiem Gumniska, Konarskiego, Narutowicza i zniknie jak powstaną inne drogi.
Jak powstanie połączenie Tuchowskiej z "Rampą" Kolejową to zniknie część ruchu. Zaś jak powstanie A4 i wybudują połączenie węzła A4 z Obwodnicą to obecny ruch via Tuchowska też odpadnie.
Wystarczy więc zwykłe skrzyżowanie, rondo zresztą wymagało by wykupienia ziemi od Almy, oraz chyba też wyburzenia kamienicy na Dąbrowskiego - bo musi być duże - w końcu Tiry tam się pchają na Konieczną.
Szkoda więc kasy - no i czasu - wykupy, projekty, przebudowa.
Bardziej rondo jest potrzebne na ulicy Czerwonych Klonów - koło zajezdni - o 7 i 15 jest tam MASAKRA. A niewielkim nakładem środków można by tam zrobić rondo - miejsce jest - ulatwiło by to ruch.
Jak powstanie połączenie Tuchowskiej z "Rampą" Kolejową to zniknie część ruchu. Zaś jak powstanie A4 i wybudują połączenie węzła A4 z Obwodnicą to obecny ruch via Tuchowska też odpadnie.
Wystarczy więc zwykłe skrzyżowanie, rondo zresztą wymagało by wykupienia ziemi od Almy, oraz chyba też wyburzenia kamienicy na Dąbrowskiego - bo musi być duże - w końcu Tiry tam się pchają na Konieczną.
Szkoda więc kasy - no i czasu - wykupy, projekty, przebudowa.
Bardziej rondo jest potrzebne na ulicy Czerwonych Klonów - koło zajezdni - o 7 i 15 jest tam MASAKRA. A niewielkim nakładem środków można by tam zrobić rondo - miejsce jest - ulatwiło by to ruch.
Nie wiem dlaczego od razu nie ma przejazdu na Konieczną przez ul Błonie, JPII, Lwowską i obwodnicę, tylko muszą się wszyscy przez centrum pchać. Chyba, że to był tylko taki zwód, żeby wyciągnąć pieniądze na remont drogi