Strzelnica miejska
-
Autor tematu - Rhetor
Strzelnica miejska
Na parkingu policyjnym przy Romanowicza stoją dwa kontenery, które są dwutorową strzelnicą, prawdopodobnie tylko dla broni krótkiej. Teraz pytanie dlaczego ona ma miejska w nazwie?
Pytałem policjantów, osoba z zewnątrz nie ma szans na niej postrzelać, obsługuje ją policjant i nawet jak ktoś od nich chce z niej skorzystać to musi się z nim umawiać. Tak to ma działać?
A wiem, ze miasto się do niej w jakiś sposób dorzuciło.
Pytałem policjantów, osoba z zewnątrz nie ma szans na niej postrzelać, obsługuje ją policjant i nawet jak ktoś od nich chce z niej skorzystać to musi się z nim umawiać. Tak to ma działać?
A wiem, ze miasto się do niej w jakiś sposób dorzuciło.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
Autor tematu - Rhetor
Żadnej analogii tu nie widzę, budujesz dom dla siebie, na swoim terenie i za swoje pieniądze, strzelnica powstała za nasze pieniądze i, przynajmniej teoretycznie, dla ludzi.
Miasto dorzuciło się do strzelnicy, nazywa ją miejską a mieszkańcy nie mogą z niej korzystać z bliżej nieokreślonych przyczyn.
Miasto dorzuciło się do strzelnicy, nazywa ją miejską a mieszkańcy nie mogą z niej korzystać z bliżej nieokreślonych przyczyn.
Miejskca bo dzięki niej policjanci są skuteczniejsi. Zakłady Mechaniczne mogły dokończyć budowę dzięki dofinansowaniu, a teraz mogą promować swoje wyroby. A miasto ma promocję na targach uzbrojenia.
Powiedzmy takie Targowiska Miejskie, czemu nie chcesz tam miejsca pod handel? Niby miejskie a handlują głownie mieszkańcy gminy wiejskiej. Podobne przykłady można mnożyć, ale wiem, rozumiem masz kaprys by sobie postrzelać.
Idąc dalej MPECjest firmą miejską, a na starówce mała szansa by CO podpiąć. Co to za sprawiedliwość, przecież centrum bardziej miejskie niż dajmy na to dawne pola uprawne wokół bani.
Powiedzmy takie Targowiska Miejskie, czemu nie chcesz tam miejsca pod handel? Niby miejskie a handlują głownie mieszkańcy gminy wiejskiej. Podobne przykłady można mnożyć, ale wiem, rozumiem masz kaprys by sobie postrzelać.
Idąc dalej MPECjest firmą miejską, a na starówce mała szansa by CO podpiąć. Co to za sprawiedliwość, przecież centrum bardziej miejskie niż dajmy na to dawne pola uprawne wokół bani.
3150ml ARh- & DKMS
-
Autor tematu - Rhetor
Dalej nie widzę analogii, targowiska miejskie - są w mieście i każdy może tam handlować, po wniesieniu opłaty oczywiście.
MPEC - mylisz inwestycję, która znajduje się w jednym miejscu i zajmuje 100m2 z firmą wykorzystującą infrastrukturę, którą musi najpierw doprowadzić tam gdzie trzeba. A wspomniana starówka... no cóż, wiesz jakie są powody nie podłączania jej do sieci CO? Tylko bez zgadywania konkrety proszę.
Dalej ciągnąć tego tematu w takiej formie nie mam zamiaru.
Kuba, wypowiedz się w temacie.
MPEC - mylisz inwestycję, która znajduje się w jednym miejscu i zajmuje 100m2 z firmą wykorzystującą infrastrukturę, którą musi najpierw doprowadzić tam gdzie trzeba. A wspomniana starówka... no cóż, wiesz jakie są powody nie podłączania jej do sieci CO? Tylko bez zgadywania konkrety proszę.
Dalej ciągnąć tego tematu w takiej formie nie mam zamiaru.
Kuba, wypowiedz się w temacie.
-
- Rhetor
- Kontakt:
Rozeznam temat i się wypowiem ;-)Kuba, wypowiedz się w temacie.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Ale gdyby wpuszczać tam mieszkańców i pobierać stosowne opłaty - to może dodatkowo Policja mogła by zarobić np na większą ilość naboi do strzelania dla siebie?defekator pisze:Bo "miejska" sugeruje, że dostępna dla wszystkich mieszkańców.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
Autor tematu - Rhetor
ad2222, ależ ja bym chciał zapłacić, ale żeby to była opłata mniejsza niż na prywatnej, ot i wszystko.
Ja wiem, że nie ma za darmo.
Ja wiem, że nie ma za darmo.
-
Autor tematu - Rhetor
Firma, która miała tory strzeleckie na LOK wyprowadziła się stamtąd do obiektu w okolicach Braci Saków, nie znam dokładnego adresu, z tego co mówiła mi tamta pani to 5 zł za kulkę 9mm, w cenie instruktor.
-
Autor tematu - Rhetor
No bo jeszcze jest remontowane, ale strzelać już ponoć można bo 2 tory 25 m są oddane.
Jak się tarnowianie podszkolą w strzelaniu, to zyski strawią koszty leczenia większej liczby rannych policjantów.ad2222 pisze:Ale gdyby wpuszczać tam mieszkańców i pobierać stosowne opłaty - to może dodatkowo Policja mogła by zarobić np na większą ilość naboi do strzelania dla siebie?defekator pisze:Bo "miejska" sugeruje, że dostępna dla wszystkich mieszkańców.
PS Tak, to czarny humor i tylko tyle.