Salon Mercedesa w Tarnowie
Salon Mercedesa w Tarnowie
Dzisiaj na www.tarnow.pl czytałem, że sprawa salonu i serwisu Mercedesa na działce koło nowego ronda na górze JP II powoli nabiera rumieńców i właściciel działki niebawem ma wystąpić z wnioskiem o pozwolenie na budowę. Sprzedawane i serwisowane mają być też ciężarówki.
To chyba dobrze.
To chyba dobrze.
Jeśli będzie taki sam jak w Sączu to na TVN TURBO w programie na OSI na pewno będzie wzmianka i reportaż. W głównej mierze chodzi o ciężarówki bo jako tako osobówkami jedynie media regionalne się zainteresują, natomiast ciężarówki i lokalizacja przy A4 robi robotę. Dobra lokalizacja. Np. w Sączu takie firmy jak BATIM, NoxPol zrobiły bardzo duże zakupy nowych ACTROSÓW, tak samo piekarnie i zakłady mięsne sobie upodobały sprintery.
https://www.youtube.com/watch?v=3WMcBC4 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
gushman, wiesz, dla jednych Mercedes to prestiż, dla innych to po prostu marka jak każda inna.
Cieszy to, że coś się otwiera i ludzie będą mieli pracę, ale nie róbmy z tego jakiegoś impulsu do rozwoju miasta i regionu.
Jak firma będzie chciała kupić ciężarówki Mercedesa, to nie kupi ich najbliżej, tylko tam gdzie najtaniej - najwyżej będzie je serwisować w najbliższym ASO.
Na nowe Mercedesy ludzie się chyba nie rzucą nagle, bo są w mieście, prawda?
ps: Ciekaw jestem, czy na otwarciu będzie posełka Augustyn - jak nie, to się otwarcie nie liczy
Cieszy to, że coś się otwiera i ludzie będą mieli pracę, ale nie róbmy z tego jakiegoś impulsu do rozwoju miasta i regionu.
Jak firma będzie chciała kupić ciężarówki Mercedesa, to nie kupi ich najbliżej, tylko tam gdzie najtaniej - najwyżej będzie je serwisować w najbliższym ASO.
Na nowe Mercedesy ludzie się chyba nie rzucą nagle, bo są w mieście, prawda?
ps: Ciekaw jestem, czy na otwarciu będzie posełka Augustyn - jak nie, to się otwarcie nie liczy