Nowa kamienica naprzeciwko teatru
Nowa kamienica naprzeciwko teatru
Cieszyłem się gdy zobaczyłem, że na ulicy Mickiewicza zostaje zapełniona dziura między kamienicami naprzeciwko teatru. Mogło stworzyć to fajny ciąg kamienic, który dodaje miastu uroku. Niestety to co zobaczyłem zwaliło mnie z nóg. KTO WYDAŁ POZWOLENIE NA BUDOWĘ PRAWIE BLOKU W TYM MIEJSCU??? Czy nie można byo nakazać inwestorowi wykonania elewacji w stylu secesji? Co za matoł wydał takie pozwolenia. W Rzeszowie na deptaku potrafili z blaszanego sklepu Społem zrobić piękną kamienicę( oczywiście dołożono elewację stylizowaną na epokę, reszta została taka jak była) a u nas robi się na odwrót. Okolicę ze starymi secesyjnymi kamienicami zamienia się w "falklandy". Boże, widzisz i nie grzmisz!!!
Wiesz, mnie się i teatr też nie podoba, bo zarówno budynek magistratu jak i budynek poczty mają jakiś tam swój styl z dawnej epoki i moim zdaniem taki też powinien mieć teatr...
kamienica, a raczej nowopowstały budynek na wprost teatru, nie mogę się wypowiedzieć bo jeszcze go nie widziałem po ściągnięciu tych wszystkich rusztowań, miałem również nadzieję że będzie nawiązywał do nieruchomości sąsiednich... pewnie nawiązuje...do teatru właśnie ;/
kamienica, a raczej nowopowstały budynek na wprost teatru, nie mogę się wypowiedzieć bo jeszcze go nie widziałem po ściągnięciu tych wszystkich rusztowań, miałem również nadzieję że będzie nawiązywał do nieruchomości sąsiednich... pewnie nawiązuje...do teatru właśnie ;/
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]
[/center]
Czyli 'po polsku' - opierd... 10cm warstwą styropianu i zarzucić jakiś najtańszy, zieleniejący po 2 latach tynk mineralny - Zobacz co zrobili z CSM.Keleos pisze:wolałbym wyremontować stare i unowoczesnić
Da się połączyć nowoczesność i historię - tylko do tego potrzeba chęci i przede wszystkim - kasy.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
- Archont
- Kontakt:
Panie i panowie - dlaczego tyle negatywnych emocji związanych z wyglądem zewnętrznym Teatru?Eredhel pisze:pewnie nawiązuje...do teatru właśnie ;/
Duże przeszklenie Solskiego powoduje, że niczym w lustrze mogą odbijać się pozostałe budynki. Dobór kolorów - szarości - powoduje że jest neutralny dla okolicznych obiektów.
-
- Rhetor
- Kontakt:
Na rogatkach stodoły, w centrum stodoły (mam na myśli budynek na przeciwko Teatru), stacje benzynowe między blokami, misz masz bez ładu i składu. Ech...
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
-
- Rhetor
- Kontakt:
Mark, uderzaj kula w płot. A jak poszukasz, to znajdziesz wiecej zdjęć moich z Prezydentem. Przy rożnych okazjach.
Dodam tylko, ze na Lwowskiej powstanie jeszcze jedna stacja w okolicach ul. Pracy. Ot taka przypadłość w naszym mieście. Mieszkańcy poinformowali mnie, ze wydana została już pozytywna decyzja środowiskowa.
Dodam tylko, ze na Lwowskiej powstanie jeszcze jedna stacja w okolicach ul. Pracy. Ot taka przypadłość w naszym mieście. Mieszkańcy poinformowali mnie, ze wydana została już pozytywna decyzja środowiskowa.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;