Reaktywacja Radia MAKS

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
Awatar użytkownika

Autor tematu
redakcjazh
Prytan

Reaktywacja Radia MAKS

Post autor: redakcjazh »

Zapewne pamiętacie stacje radiową MAX które wchłonęło radio eska.

Powoli próbuję reaktywować pod inną nazwą - powiedzcie czy w ogóle to dobry pomysł?

Nadmienię iż radio będzie póki co internetowe.

Już powoli rusza projekt na stronie zrobcie-halas.pl

Czekam na Wasze komenty i uwagi.

Póki co sam projekt tworzę i zaczynam współpracować z mediami tarnowskimi.

UPDATE:

[by nie powielać wpisu] Generalnie radio i cały serwis będzie ukierunkowane na Wszystkich, bez względu na wiek, upodobania muzyczne, polityczne i religijne. Przede wszystkim serwis informujący o Tarnowie. Również nie będzie wykluczeń tematycznych (nie będzie to serwis tylko np. o imprezach) wszystko w jednym miejscu.
po co Ci to wiedzieć? Im mniej wiesz tym dłużej żyjesz

Ricardo
Archont

Post autor: Ricardo »

Po pierwsze to nie ten wątek.

A po drugie o ile się orientuję to działacie już od paru lat (wcześniej pod nazwą nowastacja.pl) i idzie wam całkiem nieźle więc za bardzo nie rozumiem o co chodzi...

Może lepiej zamiast "reaktywować radio maks" dalej róbcie swoje jako Radio Zróbcie-Hałas i zbierajcie fundusze na koncesję naziemną

Awatar użytkownika

Autor tematu
redakcjazh
Prytan

Dzięki za info - zdementuje jedno - nie byliśmy nigdy nowąstacją - nasze radio pomagał zakładać tylko redaktor z tej stacji która wymieniasz. W wikipediach ktos zrobił błędny wpis i taką etykięte nam przypisują RADIO ZRÓBCIE HAŁAS nie było nigdy nowąstacją.pl a o co chidz pytasz?

To właśnie ja pytam co Tarnowianie sądzą o kolejnym radiu czy nie są czasem już znudzeni napływem radia w sieci czy w eterze.

Tak w dziale pisze że jak się ma jakiś pomysł to pisać - więc to robię :) mam pomysł na reaktywację Radia MAX (pod inną nazwą z inną ekipą)

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

Post autor: Dominik_PCH »

Od chyba roku słucham codziennie praskiego radia 1 http://www.radio1.cz/. Wielki szacunek za koncepcje radia, dobór muzyki, dla naszych sąsiadów z południa. Lubię to. Poza tym czeski język dobrze na mnie działa :).

Ricardo
Archont

Cóż, uważam że na dobrze robione lokalne radio zawsze jest zapotrzebowanie. Ważny jest dobór kawałków, osobiście wasz całkiem mi się podoba... no może gdyby nie kawałki o np. o marichuanie :P, no i świeżutkie info lokalne. Wydaje mi się że jeśli postaracie się o dobry kontakt z słuchaczem (audycje na żywo z możliwością dyskusji) to wróżę wam spory sukces :). Powodzenia

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Tyle, że jako radio netowe, słuchalnośc będzie znikoma w porównaniu z ESKĄ. Jednak mnóstwo osób słucha radia "normalnego" - w pracy, w samochodzie to już na 100% itd.
O ile w Tarnowie słuchać "przez eter" mozna kilku (w porywach kilkunastu stacji), to przez sieć - wiadomo. Jako hooby taka stacja jak najbardziej, ale żeby z tego żyć - ciężko będzie, choć kibicuję.

Awatar użytkownika

Dawid D
Prytan

Post autor: Dawid D »

Z chwilą, kiedy zlikwidowane zostało Radio Maks, przestałem słuchać tej częstotliwości. Jak na razie nie ma (poza regionalnym RDN) tarnowskiej rozgłośni. Miasta wielkości Tarnowa mają ich kilka. Uważam, że to bardzo dobry pomysł, jednak jako radio internetowe - może się sprawdzić. Co innego klasyczna rozgłośnia z własną częstotliwością. Dobra promocja, ciekawe materiały i muzyka... Oby nie marzenia...

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Mi brakuje radia w typie Złote Przeboje - wszędzie na około jest w w Tarnowie czarna dziura.
9000 ml A Rh-

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Życzę Wam jak najlepiej i mam nadzieję, że kiedyś będzie w eterze lokalne radio. Tylko coś na wzór właśnie Maksa, z dobrą muzyką i lokalnymi programami.

Awatar użytkownika

hightower
Prytan
Kontakt:

Post autor: hightower »

rdn rulez :), ale na serio dobry pomysł , na +. :lol:
Agencja interaktywna hauerpower.com. SEO, kampanie Ads. Projektowanie UX/UI. Dedykowane wdrożenia Wordpress.

Awatar użytkownika

Autor tematu
redakcjazh
Prytan

dziękujemy, nie będę za dużo pisać jakie zmiany czy też co emitujemy - zainteresowani radiem na pewno nie raz odwiedzą stronę :)

Ricardo
Archont

Ravir pisze:Mi brakuje radia w typie Złote Przeboje - wszędzie na około jest w w Tarnowie czarna dziura.
Może nie do końca jak "Złote" bo podobnie trochę gra Plus, ale brakuje stacji z oldies.

Awatar użytkownika

Autor tematu
redakcjazh
Prytan

Uaktualniona ramówka myślę, że wszystko Wam powie :) http://zrobcie-halas.pl/biuro-prasowe/1813-ramowka.html myślę, że takie klimaty są najbliższe wszystkim :)

Awatar użytkownika

huziu
Archont

Post autor: huziu »

Pomysł dobry, ale nie w tej formie, do tego nietrafiony tytuł, który jedynie może przyciągać uwagę ciekawskich osób.

Reaktywacja radio Maks jest nierealna, ponieważ dawne czasy już nie wrócą. Część osób została w obecnej Esce, część przeszła do RDN, a reszta gdzieś tam sobie żyje. Można spróbować stworzyć jedynie coś na kształt Maksa, lecz taki projekt jest mało realny ponieważ:

- potrzeba ogromnych środków finansowych
- konkretnych osób znających dobrze temat funkcjonowania prawdziwego radia
- kwestia wolnej częstotliwości na Tarnów (obecnie takiej nie ma)
- sprawy przyznania koncesji (czy i kiedy przyznają)
- opłacalność inwestycji (w obecnych czasach małe lokalne rozgłośnie nie są w stanie same się utrzymać zwłaszcza w mniejszych miastach, dlatego wykupują je duże sieci)

W mieście takim jak Tarnów nie ma miejsca na drugą lokalną rozgłośnię radiową, już nie wspominając o panującym wszędobylskim kryzysie.

Oczywiście można bawić się po amatorsku jak to robi ZH, ale to nie poważne, bo nadawanie muzyki i informacji gdzie maksymalna ilość słuchaczy w jednym czasie wynosi 4 osoby i to jeszcze dobrą chwilę temu mija się z celem.

Tutaj linki dla poparcia moich słów (wartość "Listener Peak"):
http://freeshoutcast.pl:12896
http://a17.net156.okay.pl:8000

Widzę że ZH od ponad 4 lat poszukuje własnej tożsamości i nie może odnaleźć się w sieci. Niegdyś portal studencki, później nieudolna próba portalu imprezowego, potem znowu studencki z radiem, teraz radio i portal "ze wszystkim", już nie mówiąc ile razy w ciągu ostatniego roku był zmieniany wygląd strony (niekoniecznie w dobrą stronę). Może następna będzie telewizja?

Przyznam, że trochu rozbawił mnie ten wątek. To takie "porywanie się z motyką na słońce", jednak warto rozwijać swoje pasje i to doceniam.

Awatar użytkownika

Autor tematu
redakcjazh
Prytan

każdy ma praw do swojego zdania i może je wyrażać. nie zawsze też można dostawać pochwały za ciężką pracę. tak jak inne media mają swoich fanów i przeciwników :)

dziękujemy też za takie złe opinie co daje nam inspirację do dalszej aktywniejszej pracy nad rozwojem serwisu i radia internetowego. z każdej opinii i sugestii czerpiemy natchnienie.

ODPOWIEDZ