Remonty ulic w Tarnowie
Ale dla mnie w ostatnim czasie coraz bardzije patrzac na poczynania wladzy mam ochote wiekszosc tych osob wyslac na Madagaskar zeby nauczyli sie rzadzenia od Króla Juliana. Bo przynajmniej on wiecej wie o tym niz oni.
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
-
- Rhetor
- Kontakt:
Beaver pisze:Ale dla mnie w ostatnim czasie coraz bardzije patrzac na poczynania wladzy mam ochote wiekszosc tych osob wyslac na Madagaskar zeby nauczyli sie rzadzenia od Króla Juliana. Bo przynajmniej on wiecej wie o tym niz oni.
Beaver, widzisz radni mogą sobie mówić! I mówią co roku do Prezydenta i do TZDM! Mówią o dziurach, o odśnieżaniu, o budowaniu dobrych dróg... Prezydent i tak wybiera własną opcję. Byle więcej, byle taniej. Jakością jak widzę się nikt nie przejmuje. Prowizorka z worka jest akceptowana...
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Dlatego jestem aby Richi Rzadził z królem Julianem... na Madagaskarze. Tam odpada odsniezanie, remonty dróg itd. A tak na powaznie rozumie o co chodzi. Ale po prostu juz szlag człowieka trafia jadąc gdziekolwiek musi udawać pijanego i jeździć wężykiem.
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
A może by tak podeprzeć się prawem zamiast tylko mówić ?Jakub Kwaśny pisze:Beaver, widzisz radni mogą sobie mówić! I mówią co roku do Prezydenta i do TZDM! Mówią o dziurach, o odśnieżaniu, o budowaniu dobrych dróg... Prezydent i tak wybiera własną opcję. Byle więcej, byle taniej. Jakością jak widzę się nikt nie przejmuje. Prowizorka z worka jest akceptowana...
Istnieje coś takiego jak prawo budowlane .Drogi tez pod nie podlegają.
Złożenie w prokuraturze doniesienia o popełnieniu przestępstwa z zagrożeniem zdrowia, życia i mienia oraz niewypełnienia przez zarządcę dróg ustawowych obowiązków.
Jako radni i mieszkańcy Tarnowa też macie swoją opcję .
-
- Archont
Zastanawiam się co ja mogę zrobić jeżeli drugi raz w przeciągu 4 miesięcy muszę robić zawieszenie w aucie jeżdżąc po tej cholernej drodze Ablewicza. Dzisiaj, jak już Iza wspomniała, zasypali dziury ale tym razem nie żwirem a piaskiem Nie wiem czy śmiać się czy płakać ... Skarżenie ich chyba nic nie da bo jak ja to udowodnię, że to akurat przez tą drogę zawieszenie padło.
A jesli o niej nie wiedza to nie mozna zglosic ?samek pisze:Tylko nie zapomnij żeby dziura była zgłoszona czyli TZDM posiadał o niej wiedzę.Inaczej czarno widzę.
Smieszne. Oni sie moga wyprzec kazdej dziury.
-
- Rhetor
- Kontakt:
Ale na Ablewicza już nie mogą! Bo sama Rzecznik wypowiedziała się, że sprawa jest im znana!Beaver pisze:A jesli o niej nie wiedza to nie mozna zglosic ?samek pisze:Tylko nie zapomnij żeby dziura była zgłoszona czyli TZDM posiadał o niej wiedzę.Inaczej czarno widzę.
Smieszne. Oni sie moga wyprzec kazdej dziury.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Proedroj
Śmiać się czy płakać...
Drogi w Tarnowie jeszcze lepszej jakości
Wszystkie remontowane i nowobudowane odcinki dróg w Tarnowie będą gruntownie sprawdzane i analizowane pod kątem prawidłowego zagęszczenia tzw. „warstw podbudowy”. TZDM kupuje urządzenie do badania nośności podbudowy.
Więcej w linku.
Przypomina się sytuacja z zeszłego roku kiedy to do lipca czekaliśmy na łatanie na gorąco.
Drogi w Tarnowie jeszcze lepszej jakości
Wszystkie remontowane i nowobudowane odcinki dróg w Tarnowie będą gruntownie sprawdzane i analizowane pod kątem prawidłowego zagęszczenia tzw. „warstw podbudowy”. TZDM kupuje urządzenie do badania nośności podbudowy.
Więcej w linku.
Przypomina się sytuacja z zeszłego roku kiedy to do lipca czekaliśmy na łatanie na gorąco.
Chyba płakać a i śmiać się z treści:
Sprawa kolejna, wielka liczba 250 tys. m2 przy standardowych szerokościach to .......................................................... niewiele ponad 40 km!!!!!!
Nie ma to jak rzetelna informacja.
40 km to prawie do Bochni. A gdzie te 40 km jest w mieście?Problem dziur jest i tak zdecydowanie mniejszy niż w ostatnich latach. Tarnów ma bowiem ok. 40 km nowych, komfortowych nawierzchni, zdecydowanie mniej narażonych na zniszczenia.
Dodajmy, że w okresie ostatnich czterech lat, powstało ich w sumie ok. 250 tysięcy metrów kwadratowych.
Sprawa kolejna, wielka liczba 250 tys. m2 przy standardowych szerokościach to .......................................................... niewiele ponad 40 km!!!!!!
Nie ma to jak rzetelna informacja.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku