Rondo Szkotnik - Szujskiego
Hm, to napiszę Ci na PW albo później założę stosowny temat , żeby nie zaśmiecać tego xd W sumie to nie wiem czy jest do tego instrukcja, ale mogę z chęcią zrobić.
EDIT: 19:45:
Tak, myślę, że póki co to tylko będzie pas do skrętu, chociaż kołki są powbijane naprawdę bardzo szeroko - może od razu chodnik zrobią.
EDIT: 19:45:
Tak, myślę, że póki co to tylko będzie pas do skrętu, chociaż kołki są powbijane naprawdę bardzo szeroko - może od razu chodnik zrobią.
pierwsza pozycja na drugiej stronie BIP-u TZDM-u http://portal.tzdm.tarnow.bip-gov.info. ... a=wyszukaj
wszystko wyjaśnia.
wszystko wyjaśnia.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
-
- Rhetor
Marcin Zaród, póki co nie liczę na to:
4. Roboty zadania jak wyżej związane z związany z budową porawoskrętu, polegać będzie na:
- wykonaniu rozbiórki istniejącego chodnika,
- budowie pasa jezdnego prawoskrętu o nawierzchni bitumicznej typu SMA,
- budowie jednostronnego chodnika szer. 2,0 m o nawierzchni z kostki betonowej gr. 6 cm
- wykonaniu odcinka sieci elektrycznej pomiędzy złączami nr ZK - 2102 a nr ZK – 850, zabezpieczeniu kabla teletechnicznego wraz z likwidacją studzienki teletechnicznej ,
- przełożeniu instalacji sygnalizacji świetlnej wraz z zasilaniem.
-wykonaniu czasowej organizacji ruchu drogowego wraz z zabezpieczeniem i oznakowaniem terenu,
- wykonaniu stałej organizacji ruchu poziomej i pionowej,
- tyczeniu oraz inwentaryzacji geodezyjna powykonawcza,
- odtworzeniu po robotach poboczy drogowych.
Ostatnio zmieniony 14-03-2011, 22:12 przez TomekMKM, łącznie zmieniany 1 raz.
I najważniejsze
Na podstawie art. 92 ust. 1) ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2010 r. nr 113, poz. 759 z póź. zm.) zawiadamiam, że w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego na: „ Przebudowa skrzyżowania ulic : Szujskiego – Szkotnik w zakresie wykonania prawoskrętu z ul. Szujskiego w ul. Szkotnik”
Wybrano ofertę nr 1 złożoną przez :
DEKODRÓG Leopold Pochmara Spółka Jawna 33-100 Tarnów ul. Odległa 7/28 za cenę brutto 685 693,96 zł i uzyskała w kryterium cena 100 punkt
Uzasadnienie:
Oferta najkorzystniejsza cenowo, spełniająca wymogi ustawy i SIWZ.
W/w przetargu została złożona jedna oferta.
-
- Rhetor
Wiem, że to nie ten temat, ale rejon ten, a długo czekałem, żeby to napisać:
Zgodnie z wszelkimi przepisami w obecnej chwili po dojechaniu ścieżką od Mościc do Szkotnika powinienem pojechać ulicą do Klikowskiej i dalej pojechać ścieżką w kierunku ronda. Największym absurdem jest w tym miejscu znak "Zakaz wjazdu rowerów" na początku Klikowskiej, notabene (Uwaga!); nie ponowiony po skrzyżowaniu z 1-go maja, które jest może jakieś 100 metrów dalej na moje oko: Przykładowo skręcając na ulicy z Szujskiego od Mościc w Klikowską nie mam obowiązku wiedzieć, że po LEWEJ stronie zacznie się na Klikowskiej ścieżka rowerowa. Ja mam się skupić na manewrze skrętu a nie patrzeniu na boki! I skręcam, chcę szybko opuścić skrzyżowanie, a tu niespodzianka: "Zakaz wjazdu rowerów" i chcąc nie chcąc do pierwszej przecznicy muszę łamać zakaz :-)
Mapka, żeby było wszystko jasne: http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8& ... 0cdfda4932
EDIT: 21:38:
Na schemacie istniejącego oznakowanie tego znaku nie ma! Tak samo jak kilku innych, m. in. zwężenie drogi z prawej strony, zakazy skrętu... Poza tym wydaje mi się, że jadąc Szkotnikiem od ronda nie ma STOPU tylko Ustąp pierwszeństwa... Przynajmniej kiedyś tak było.
EDIT2: 21:48
Oczywiście nie chcę być czepialski, tylko tak mi w oko wpadło...
Zgodnie z wszelkimi przepisami w obecnej chwili po dojechaniu ścieżką od Mościc do Szkotnika powinienem pojechać ulicą do Klikowskiej i dalej pojechać ścieżką w kierunku ronda. Największym absurdem jest w tym miejscu znak "Zakaz wjazdu rowerów" na początku Klikowskiej, notabene (Uwaga!); nie ponowiony po skrzyżowaniu z 1-go maja, które jest może jakieś 100 metrów dalej na moje oko: Przykładowo skręcając na ulicy z Szujskiego od Mościc w Klikowską nie mam obowiązku wiedzieć, że po LEWEJ stronie zacznie się na Klikowskiej ścieżka rowerowa. Ja mam się skupić na manewrze skrętu a nie patrzeniu na boki! I skręcam, chcę szybko opuścić skrzyżowanie, a tu niespodzianka: "Zakaz wjazdu rowerów" i chcąc nie chcąc do pierwszej przecznicy muszę łamać zakaz :-)
Mapka, żeby było wszystko jasne: http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8& ... 0cdfda4932
EDIT: 21:38:
Na schemacie istniejącego oznakowanie tego znaku nie ma! Tak samo jak kilku innych, m. in. zwężenie drogi z prawej strony, zakazy skrętu... Poza tym wydaje mi się, że jadąc Szkotnikiem od ronda nie ma STOPU tylko Ustąp pierwszeństwa... Przynajmniej kiedyś tak było.
EDIT2: 21:48
Oczywiście nie chcę być czepialski, tylko tak mi w oko wpadło...