Rondo Szkotnik - Szujskiego
-
- Rhetor
Oj przydałby się prawoskręt a nawet 2 dodatkowe pasy, bo nie wiem czy zauważyliście ale od skrzyżowania z Klikowską aż do miejsca gdzie stała ta kamienica ciągnie się coś niby taki mini Bus-pas po prawej stronie, poprostu przedłuuuużona zatoka... gdyby udało się go dociągnąć do samego skrzyżowania o wiele lepiej spełniałby swoje zadania
Swietne lewoskret tylko po to aby dojechac w to samo miejsce którym mozna dojechac skrecajac na wczesniejszym skrzyzowaniu. Wyrzucanie pieniedzy w błoto. To juz pewne ze powstanie ?
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
-
- Rhetor
-
- Rhetor
Łubu, dubu, łubu dubu...
TZDM najwyraźniej poszedł po rozum do głowy i jednak pas będzie w kierunku na Mościce, a nie do prawoskrętu... Tak mi przynajmniej z tego artykułu wynika - http://www.tarnow.net.pl/index.php?poka ... c&id=10956
Jeśli tak, to mają plusa (abstrahuję od innych elementów z budową/niebudową samego ronda związanych)...
TZDM najwyraźniej poszedł po rozum do głowy i jednak pas będzie w kierunku na Mościce, a nie do prawoskrętu... Tak mi przynajmniej z tego artykułu wynika - http://www.tarnow.net.pl/index.php?poka ... c&id=10956
Jeśli tak, to mają plusa (abstrahuję od innych elementów z budową/niebudową samego ronda związanych)...
-
- Prytan
No to chyba na dniach ruszymy z robotą, a może nawet jutro! Znaki już czekają na ustawienie, chyba dzisiaj je przywieźli.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Oficjalna strona internetowa Zarządu Komunikacji Miejskiej w Tarnowie póki co nie informuje na temat organizacji komunikacji zbiorowej w tym rejonie, wszystko jednak wskazuje na to, że ruch będzie odbywał się objazdem przez rondo Generała Nila Emila Fieldorfa, gdzie skierowane zostaną wszystkie samochody.
PS. Pierwszy kołek jest już zaraz za przejściem dla pieszych przy ulicy Klikowskiej, następne aż pod kioskiem ruchu - tu prawdopodobnie będzie przesunięta zatoczka autobusowa. Następny natomiast dochodzi aż pod krzaczki w rejonie pierwszego domu przy ulicy Powstańców Warszawy! :-)
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8& ... 09b3c93f08
PS 2. EDIT 19:30 Specjalnie dla Starówki :d
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Oficjalna strona internetowa Zarządu Komunikacji Miejskiej w Tarnowie póki co nie informuje na temat organizacji komunikacji zbiorowej w tym rejonie, wszystko jednak wskazuje na to, że ruch będzie odbywał się objazdem przez rondo Generała Nila Emila Fieldorfa, gdzie skierowane zostaną wszystkie samochody.
PS. Pierwszy kołek jest już zaraz za przejściem dla pieszych przy ulicy Klikowskiej, następne aż pod kioskiem ruchu - tu prawdopodobnie będzie przesunięta zatoczka autobusowa. Następny natomiast dochodzi aż pod krzaczki w rejonie pierwszego domu przy ulicy Powstańców Warszawy! :-)
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8& ... 09b3c93f08
PS 2. EDIT 19:30 Specjalnie dla Starówki :d
Ostatnio zmieniony 14-03-2011, 20:31 przez TomekMKM, łącznie zmieniany 2 razy.
Właśnie zrobiłem aktualizację, ale fakt. Ustawione znaki zauważyłem w trakcie spaceru, dlatego tak zrobiłem "zdjęcia na szybko". Co ciekawe, od strony Mościc żadnego znaku nie widziałem, także być może będzie to objazd jednostronny, chociaż przy wyburzaniu znaków od strony Mościc nie było, jednak ruch był chyba zatrzymany na całej szerokości, ale nie chcę wprowadzać w błąd bo nie pamiętam! :-)
Ostatnio zmieniony 14-03-2011, 20:40 przez TomekMKM, łącznie zmieniany 1 raz.
Ślicznie, chyba muszę poprosić o instrukcję jak coś takiego robić.
Serio proszę o linka do instrukcji
Z ustawienia znaków wychodzi na to że tylko nam prawo-skręt "zafundują" w tym etapie prac.
Serio proszę o linka do instrukcji
Z ustawienia znaków wychodzi na to że tylko nam prawo-skręt "zafundują" w tym etapie prac.
Ostatnio zmieniony 14-03-2011, 20:44 przez starówka, łącznie zmieniany 2 razy.