nowe centrum handlowe

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

Ja jestem zdania, że postawienie galerii za szpitalem uwolniłoby teren po Owintarze - trochę przewrotnie, ale już uzasadniam.
Powstaje rzeczone centrum, Świt przy takiej konkurencji przestaje już dawać radę, kupcy zwijają manatki, właściciel zdaje sobie sprawę z tego, że już długo tak nie pociągnie i sprzedaje budynek np. Azotom na biura dla Centrum Bezpiecznych Technologii.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Ravir pisze:Miasto i Państwo powinno doprowadzić do tego by na pozwolenie na budowę domu nie czekało sie ROK
A to nie jest już tak, że składasz papiery, czekasz miesiąc - jeżeli miasto nie wyrazi sprzeciwu - budujesz?
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Tyle teoria - przed upływem czasu dostajesz pismo, że potrzebiją "czegoś" - dostarczasz im i przed upływem - kolejny "brak" lub wyjaśnienie. I tym sposobem można czekać w nieskończoność.

Kolena sprawa :

Ostrzeżenia za błędy. Czemu nie są karani WSZYSCY? Przeglądnąłem forum i znalazłem MASĘ błędów. Jak mi się daje "Warny" to czemu inni ich nie dostają? Admin NIE widzi? A co mnie to obchodzi?Podobno na być sprawiedliwość i RÓWNE traktowanie każdego "usera" ? Zamiast Ostrzeżeń proponuję by na Priva dać znać - poprawię błędy.
Natomiast ja czuję się szykanowany - "oberwałem" Warn a inni nie - czyżby się namnie ktoś uwziął? Bo skoro kara mnie i paru innycha resztę NIE? Paranoja? A jak mam to odbierać? :mrgreen:
I proszę się nie tłumaczyć - NIE widziałem - skoro karamy za konkretne wykroczenie to albo WSZYSTKICH albo nikogo. Bo w innym przypadku jest to niesprawiedliwe.
Na innych forach admin - często poprawia na czerwowo błąd lub w samym poście pisze BŁĘDY. A nie "wali" Warnami.
9000 ml A Rh-

Awatar użytkownika

rzuf
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: rzuf »

Ja czytałem, że czeka się do 62 dni, rok to chyba jak mają nieprawidłowości. Nie znam szczegółów, ale jak znam życie to tak jest.

Wracając do tematu, to jakiś barakowóz tam wczoraj widziałem, coś dłubią, albo ściemniają że dłubią.

PorucznikBorewicz
Obywatel

Post autor: PorucznikBorewicz »

Osobiście nie widzę z ekonomicznego punktu widzenia najmniejszych szans centrum handlowego na terenach za nowym szpitalem.

Choćby tam postawili wspaniały mulipleks, Obi i marki, które przewijają się w tym temacie to i tak będzie to na skraju miasta a jak pokazuje rynek, galerie sytuowane w takich miejscach przy takim nasyceniu nie mają prawa bytu.

Nie widzę w planach tego centrum Reala, który początkowo miał tam się otwierać- pytanie czy Tarnów potrzebuje i ma miejsce na kolejny hipermarket a bez dobrej spożywki nie ma nawet o czym mówić.

Dla mnie jedyne miejsce, gdzie centrum handlowe ma racje bytu to tereny dawnego Owintaru i to pod warunkiem, że dobrze skomercjalizują ten obiekt.

Temat kina pojawia się od lat i jakoś chętnych do inwestycji nie widać- jak uważacie, że to taki dobry biznes to do banku po kredyt- wykupić działki obok Gemini i budować- miejsce moim zdaniem idealne :)

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

Post autor: Dominik_PCH »

Baxon pisze:Ja jestem zdania, że postawienie galerii za szpitalem uwolniłoby teren po Owintarze - trochę przewrotnie, ale już uzasadniam.
Powstaje rzeczone centrum, Świt przy takiej konkurencji przestaje już dawać radę, kupcy zwijają manatki, właściciel zdaje sobie sprawę z tego, że już długo tak nie pociągnie i sprzedaje budynek np. Azotom na biura dla Centrum Bezpiecznych Technologii.
Ciekawa teoria i moim zdaniem realna. Każda z galerii odciągnie potencjalnych klientów od świtu. Zostaną jeszcze tylko przyjezdni klienci. Ma to sens :), tylko teraz trzeba poczekać kiedy zaczną obroty świtowi spadać.
W Rzeszowie był problem z małą działką pod City Center Rzeszów. Firma X kupiła od dziadka kawałek ziemi i zablokowała inwestycje firmy Y. Dogadanie się firm X i Y trwało chwilę. Porównując to do sytuacji owintaru i świtu to bardzo szybko się dogadali. Efekt widać gołym okiem. Przestrzeń się zmienia.

PS
Tak teoria ma jedną wadę - czas :/.

Ravir
Rhetor

Przypominam, że za Szpitalem po za gelerią miało powstać osiedle mieszkaniowe. Takie osiedle stanowiło by całkiem dobre wsparcie - jeśli mieszkania były by tanie, to chętni by się znaleźli czy to w wersji "spółdzielczej" czy własnościowej.
Osiedle + Galeria to całkiem sensowny pomysł, który by miał szansę powodzenia.
9000 ml A Rh-

MTar
Proedroj

Post autor: MTar »

Tylko przy Niebieskim wariancie obwodnicy który niedawno został wybrany, na osiedle mieszkaniowe zabraknie miejsca.
http://www.krakow.gddkia.gov.pl/images/ ... acyjny.jpg

Ravir
Rhetor

Faktycznie - czyli raczej możemy się pożegnać z centrum handlowym. Inwestycja tam była by ryzykowna - z osiedlem to pewniak. A tak samo centrum musiało by mieć super mocną ofertę.
9000 ml A Rh-

Awatar użytkownika

Dawid D
Prytan

Post autor: Dawid D »

Czy tak od razu pożegnać się z centrum handlowym... może nie do końca... uważam, że inwestor przywiązuje większą wagę do doskonałej lokalizacji związanej z bliskością 3 dróg krajowych, niż osiedla mieszkaniowego. Skupiłbym się na koniec na tym, co taka galeria miałaby do zaoferowania. Jeśli będzie tam coś dobrego - klienci się znajdą.

Awatar użytkownika

zicc
Prytan

Post autor: zicc »

Moim zdaniem gdyby powstała tam IKEA to byłby strzał w 10. Byłby to jedyny sensowny sklep w tamtym miejscu. Oczywiście wiem że taki sklep nie buduje się w takich małych miastach jak Tarnów. A jak powstanie jakiś Media Expert czy coś podobnego to sukcesu nie wróżę. Nieopodal obok Taurusa wybudował się sklep meblowo-budowlany chyba Merkury lub Merkut (nie pamiętam nazwy) - jak tam kiedyś byłem to ludzi w nim nie było za wiele

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Dominik_PCH pisze:Źle, ale z opcją, że stanie. A tak od siebie moich pieniędzy pan Kudelski już nigdy nie zobaczy. Bojkotuje to miejsce i namawiam każdego do tego samego.
Czy mi się zdaje, czy Ty pomyliłeś nazwiska?
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

toomas
Archont

Post autor: toomas »

zicc pisze:Moim zdaniem gdyby powstała tam IKEA
Nie powstanie bo będzie w Rzeszowie...

suraiw
Thesmothetai

Post autor: suraiw »

toomas pisze:
zicc pisze:Moim zdaniem gdyby powstała tam IKEA
Nie powstanie bo będzie w Rzeszowie...
Można też napisać, że nie powstanie, bo jest w Krakowie 8)
Dla mnie żaden argument :!:
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.

Awatar użytkownika

grzybu
Prytan

Post autor: grzybu »

To, że koniec miasta nic nie znaczy. Dla niektórych Błonie kiedyś to też był koniec miasta a ludzie jeździli/jeżdżą do Nomi itd. Druga sprawa, że jak coś tam powstanie to ja tam chętniej pojade na zakupy bo nie muszę się przebijać przez miasto tylko dojade jedną obwodnicą czy to drugą w przyszłości. Tym bardziej ludzie mieszkający poza miastem wybiorą dogodny dojazd.
... Nieopodal obok Taurusa wybudował się sklep meblowo-budowlany chyba Merkury lub Merkut (nie pamiętam nazwy) - jak tam kiedyś byłem to ludzi w nim nie było za wiele
Merkury Market dokładnie. Akurat jestem na etapie biegania po takich sklepach i widzę, że z tygodnia na tydzień ludzi tam coraz więcej. I myślę, że tendencja się ta utrzyma bo dobrze mają rzeczy wyeksponowane, sklep spory i ceny konkurencyjne, a na niektóre produkty dużo lepsze niż w innych sklepach tego typu w Tarnowie. Jedynie wyjazd z tamtąd jest problematyczny bo trzeba robić zawrotkę.

ODPOWIEDZ