Dokładnie! popieram:) Miałem to samo pisać ale mnie uprzedziłeś/aśOrtho pisze:Chciałbym poruszyć na forum jescze jeden temat, może nie bezpośrednio związany z samym przejściem podziemnym, lecz nierozerwalnie z całością inwestycji.
Jestem mieszkańcem ulicy Piłsudskiego i jest dla mnie zupełnie niezrozumiałe dlaczego nadal utrzymywany jest odwrócony kierunek ruchu oraz zamknięty pas do parkowania. Dla ludzi mieszkających w tej okolicy w czasie ostatnich miesięcy było to sporym kłopotem. Rozumiem że na czas inwestycji wszyscy musimy ponosić konsekwencje utrudnień ruchu. Jednakże w okresie przedświątecznym przenosiłem kilkadziesiąt kilogramów zakupów, karpie, choinkę i wiele innych rzeczy z sąsiedniej ulicy lub parkując "na dziko" wzdłuż pasa zieleni - który pozostał nim jedynie z nazwy, zastanawiając się przy tym czy jest chociaż najmniejszy powód by ten stan rzeczy obecnie utrzymywać. Dodatkowo wyjazd z Piłsudskiego w Mickiewicza jest niebezpieczny - w ostatnich miesiącach było tam mnóstwo kolizji. Jeżeli zależy to tylko od decyzji urzędniczej apeluję o działanie i przywrócenie normalnego ruchu. Uważam że jest to lekceważenie mieszkańców, którzy mieli wystarczająco dużo utrudnień w czasie inwestycji.
Pozdrawiam świątecznie wszystkich forumowiczów.
Budowa przejścia podziemnego na Mickiewicza
Rozbroiła mnie dzis propozycja radnego Koprowskiego, który zaproponował wykonanie przejścia dla pieszych na wysokości ulicy Nowej
Hehe, po to miasto wydało 5 milionów złotych, żeby teraz utworzyć kolejne przejście dla pieszych na Mickiewicza
Ręce opadają. Na Mickiewicza, od Alei MBF aż do skrzyżowania z Piłsudzkiego, powinny być zamontowane barierki blokujące przechodzenie "na dziko". przez ulicę.
Wtedy to wybudowane przejście podziemne będzie miało sens.
Hehe, po to miasto wydało 5 milionów złotych, żeby teraz utworzyć kolejne przejście dla pieszych na Mickiewicza
Ręce opadają. Na Mickiewicza, od Alei MBF aż do skrzyżowania z Piłsudzkiego, powinny być zamontowane barierki blokujące przechodzenie "na dziko". przez ulicę.
Wtedy to wybudowane przejście podziemne będzie miało sens.
-
Autor tematu - Rhetor
- Kontakt:
Deto, ale nie napisałeś, że inny radny ;-) Jakub Kwaśny zgłosił wszystkie te niedoróbki z tegoż wątku! ;-)
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Nie. Wystarczy sam zakaz, wtedy przechodzą tylko 'kamikaze', i jest to już robione 'ze szczególną uwagą' - czyli nie tak jak na starym przejściu - 'jestem królem i comipanterazzrobi-proszęhamować'Deto pisze:Na Mickiewicza, od Alei MBF aż do skrzyżowania z Piłsudzkiego, powinny być zamontowane barierki blokujące przechodzenie "na dziko". przez ulicę.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
- Rhetor
Goscinny, Warszawa Ci się marzy? Al. Jerozolimskie kolo Centralnego?
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
To przejście podziemne pod skrzyżowaniem Krakowska/Sikorskiego/Narutowicza bardziej by się przydało niż to na Mickiewicza, zwłaszcza, że jego skuteczność po pierwszych dniach zdaje się być mocno zastanawiająca.
No, ale pod Świtem, miasto planuje utopijne rondo dwupoziomowe z wjazdem do Galerii Owintar, która nigdy nie powstanie pewnie... które nijak rozwiąże problemy w tym miejscu.
No, ale pod Świtem, miasto planuje utopijne rondo dwupoziomowe z wjazdem do Galerii Owintar, która nigdy nie powstanie pewnie... które nijak rozwiąże problemy w tym miejscu.
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl
-
Autor tematu - Rhetor
- Kontakt:
Hurricane - ilekroć jadę Mickiewicza, doceniam to przejście! Dzisiaj koło 13.00 jechało się bardzo płynnie, czego wcześniej nie można było zrobić
Co do Sikorskiego - to tam potrzebne jest rozwiązanie kompleksowe...
Co do Sikorskiego - to tam potrzebne jest rozwiązanie kompleksowe...
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;