ad2222 pisze:Soniak, a jakieś uzasadnienie? Przecież nie każdy musi parkować samochodem pod swoją firmą, czasami można by przejść 500-800m od parkingu, nawet dla zdrowia...
Nie mówię o tym że każdy ma parkować pod własną firma samochodem bo nawet koszty takiego parkowania cię zjedzą, pamiętajmy że to strefa płatna !.
Chodzi mi o dostęp do sklepów, firm znajdujących się w obrębie centrum miasta, pamiętajmy że z reguły są to
nasze firmy lokalne wiec powinniśmy je wspierać, co do przejścia 500-800m od parkingu, Sam wiesz że większość społeczeństwa jest wygodna i jak ma tak zrobić to pojedzie do centrum handlowego bo jest mu wygodnie, następne ograniczenia wprowadzą dalsze przesunięcie sprzedaży i usług w kierunku rynku nowoczesnego i pogłębianie recesji na rynku tradycyjnym. A większość rynku tradycyjnego tak jak już pisałem jest w rękach tarnowian, a tego nie można powiedzieć o rynku nowoczesnym, wiec w taki sposób sami sobie robimy krzywdę. Degradacja centrum miasta które powinno tętnić życiem w naszym przypadku jest coraz większe np. ul.Wałowa, Wielkie Schody itp.
Tutaj potrzeba rozwiązania systemowego a na nie jak zwykle nie ma pieniędzy oraz samej lokalizacji pod parking o czy dobrze wiemy i stanie się niedługo tak że nasze centra miejskie zamienią się w pustynie, a większość ludzi będzie jeździć na zakupu i załatwiać sprawy do centrów handlowych bo jest tam i parking i wszystko w kupie. Firmy zostaną zamknięte, ludzie stracą prace, dlatego odpisałem tak użytkownikowi DominikKasprzyk bo takie pomysły są niedorzeczne.
Przy czym w niektórych miastach w Polsce widać właśnie zwrot w kierunku rynku tradycyjnego, z powodu takiego że ludzie mają już chyba z jednej strony lekki przesyt centrami handlowymi - a po drugie lekko się zmienia podejście włodarzy miejskich do samego zarządzania centrami miast.
Żeby nie było nie jestem za zniesieniem ograniczeń co do poruszania się po naszym centrum bo jest ono w "miarę dobrze rozwiązane".