Remonty ulic w Tarnowie
-
- Rhetor
Marcin Zaród, ale zamknęli, bo coś robią, czy może z tego powodu? http://www.tarnow.net.pl/index.php?poka ... c&id=10495
Nie byłbym zdziwiony.
Nie byłbym zdziwiony.
-
- Rhetor
No to skrzyżowanie koło sądu działa, korki jak były tak dalej są.
A może by tak zmienić też oznakowanie?
Skoro to już wygląda jak wygląda to moja propozycja jest taka:
Przepraszam za wykonanie, na szybko w paincie
Wyjaśniam:
Tuchowska na odcinku od Ziaji do Konarskiego jeden kierunek w kierunku Ziaji.
Z Konarskiego skręt w Tuchowską skręt tylko dla jadących od Narutowicza, dla jadących od Gumniskiej zakaz, niech jadą koło sądu.
Zmiana pierwszeństwa na skrzyżowaniu Ziaji z Tuchowską, niech na prosto będzie z pierwszeństwem.
Mi się widzi, że to by miało szanse rozładować Konarskiego, bo samochody jak stały od Almy, tak dalej stoją właśnie przez lewoskręt w Tuchowską, tak samo z drugiej strony - stoją, bo zawsze się znajdzie uprzejmy co puszcza (i dobrze) z boku, ale można by to uniemożliwić i ruch powinien być płynniejszy
A może by tak zmienić też oznakowanie?
Skoro to już wygląda jak wygląda to moja propozycja jest taka:
Przepraszam za wykonanie, na szybko w paincie
Wyjaśniam:
Tuchowska na odcinku od Ziaji do Konarskiego jeden kierunek w kierunku Ziaji.
Z Konarskiego skręt w Tuchowską skręt tylko dla jadących od Narutowicza, dla jadących od Gumniskiej zakaz, niech jadą koło sądu.
Zmiana pierwszeństwa na skrzyżowaniu Ziaji z Tuchowską, niech na prosto będzie z pierwszeństwem.
Mi się widzi, że to by miało szanse rozładować Konarskiego, bo samochody jak stały od Almy, tak dalej stoją właśnie przez lewoskręt w Tuchowską, tak samo z drugiej strony - stoją, bo zawsze się znajdzie uprzejmy co puszcza (i dobrze) z boku, ale można by to uniemożliwić i ruch powinien być płynniejszy
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Rozwiązanie ma sens, chociaż tak prywatnie to sądzę, że rano bym nadkładał 600m a i tak stałbym w korku - tym razem na lewoskręcie pod sądem (Dąbrowskiego w Konarskiego). Ruch tam rozładuje jedynie przebicie - jakiekolwiek - do Krakowskiej bądź do Dworca PKP - wtedy prawie cały ruch z południa będzie śmigał bokiem, a nie pchał się w Tuchowską i stał w korku na skrzyżowaniu tejże z Konarskiego/Narutowicza.
Ale spróbować by można było, wysłałeś ten projekt MiRowi?
Ale spróbować by można było, wysłałeś ten projekt MiRowi?
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
- Rhetor
Nie wysłałem, najpierw chciałem usłyszeć/przeczytać, co o tym wy sądzicie.
Dlatego też od zawsze uważałem, że tam powinno być rondo.ad2222 pisze:Rozwiązanie ma sens, chociaż tak prywatnie to sądzę, że rano bym nadkładał 600m a i tak stałbym w korku - tym razem na lewoskręcie pod sądem (Dąbrowskiego w Konarskiego).
Wysłane z mojej budki telefonicznej
Rozwiązanie mi się podoba Ale tak samo jak ad wydaje mi się, że tam by się korkowało.
Dla mnie to oczywiste było, że ruch będzie puszczony na nowe skrzyżowanie, a nie tą samą drogą. Poza tym tak jak LordRuthwen, uważam, że tam powinno być rondo a nie światła! Ale widać MiR uważa tak jak mój kolega, że rondo jest mniej przepustowe niż światła ;/
Dla mnie to oczywiste było, że ruch będzie puszczony na nowe skrzyżowanie, a nie tą samą drogą. Poza tym tak jak LordRuthwen, uważam, że tam powinno być rondo a nie światła! Ale widać MiR uważa tak jak mój kolega, że rondo jest mniej przepustowe niż światła ;/
Ani nie Twoja ani nie moja. Szaleńczy pęd przedwyborczy spowodował, że mamy to co mamy czyli totalną blokadę miasta. Jak można rozkopać ulice w tylu strategicznych miejscach? Na dodatek dzisiaj zamknęli jeden pas MB Fatimskiej od Mickiewicza do Słonecznej, ten do centrum automatycznie spychając dużą część samochodów na tymczasowe rondo.Goscinny pisze:Czyja to wina pytam się!
Nawet mam pomysł na nazwę dla niego - Rondo przedwyborczych inwestycji im. Ryszarda Ścigały.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku