Remonty ulic w Tarnowie
-
- Rhetor
Mulator, u nas?
Zginąłby w ciągu 5 minut.
Sytuacja z wczoraj: taksówkarz (pozdrawiamy pana taksówkarza), jadący w lewo z prawego pasa i jeszcze rozmawiający przez telefon na rondzie na słonecznej - ergo: dlaczego tam nie było policji?!
Jestem za Ravirem, powinni tam łoić ile wlezie.
Zginąłby w ciągu 5 minut.
Sytuacja z wczoraj: taksówkarz (pozdrawiamy pana taksówkarza), jadący w lewo z prawego pasa i jeszcze rozmawiający przez telefon na rondzie na słonecznej - ergo: dlaczego tam nie było policji?!
Jestem za Ravirem, powinni tam łoić ile wlezie.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Proedroj
No to wiem, jak będzie planowany remont Narutowicza http://www.intermaks.pl/index.html?grp= ... 2&strona=0
Czyli trochę na niego poczekamy, byle by ich zima nie zastała i będą jednak wahadła, przy czym możemy się spodziewać tego że faktycznie jak będą kłaść nowy dywanik będzie dramat ale to im w miarę szybko idzie.
Czyli trochę na niego poczekamy, byle by ich zima nie zastała i będą jednak wahadła, przy czym możemy się spodziewać tego że faktycznie jak będą kłaść nowy dywanik będzie dramat ale to im w miarę szybko idzie.
Miało być parę tygodni a tu zasadzka, dziś zauważyłem pięknie sfrezowany odcinek od nowego skrzyżowania pod sądem do limanowskiego, czyli chłopaki zabierają się za robotę tego odcinka Narutowicza, super
Tutaj oficjalne potwierdzenie : http://www.rdn.pl/info_tarnow/index.php ... 2010094803
Tutaj oficjalne potwierdzenie : http://www.rdn.pl/info_tarnow/index.php ... 2010094803
W dalszym ciągu dla mnie jest niezrozumiały fakt, że remont Narutowicza będzie tylko do ul. Limanowskiego ;x, przecież Narutowicza jest skopana aż do Krakowskiej. Na raty będą robić ? czy zostawią na kolejne lata taki ogryzek ? ;x.
A na Krakowskiej jakiś czas temu położyli wstępną warstwę asfaltu, a wczoraj jak jechałem w stronę Klicha i Orlenu to cały pas był wyfrezowany :|, jakieś nowe rozwiązania technologiczne ? xd
A na Krakowskiej jakiś czas temu położyli wstępną warstwę asfaltu, a wczoraj jak jechałem w stronę Klicha i Orlenu to cały pas był wyfrezowany :|, jakieś nowe rozwiązania technologiczne ? xd
Jest skopana tylko że nasze drogie wodociągi muszą zrobić przekładkę mediów a tego na razie nie zrobią i dlatego mamy remont na raty.bastol23 pisze:W dalszym ciągu dla mnie jest niezrozumiały fakt, że remont Narutowicza będzie tylko do ul. Limanowskiego ;x, przecież Narutowicza jest skopana aż do Krakowskiej. Na raty będą robić ? czy zostawią na kolejne lata taki ogryzek ? ;x.
Druga sprawa znamy już ramy czasowe tej inwestycji :
W ramach III etapu zadania pn. „Remont dróg gminnych i powiatowych” rozpoczęto remont nawierzchni ul. Konarskiego i ul. Narutowicza na odcinku od zakończonej niedawno przebudowy skrzyżowania z ul.Dąbrowskiego do ul.Limanowskiego. Na zakres remontu składa się położenie nowej nawierzchni jezdni, wymiana krawężników ulicznych oraz przebudowa chodników. Koszt remontu to kwota blisko pół miliona złotych.
Przed głównymi robotami drogowymi Tarnowskie Wodociągi przystąpią do wymiany sieci wodociągowej- na odcinku od mostu na Wątoku do skrzyżowania ul.Wodną w pasie jezdni, natomiast do skrzyżowania z ul. Limanowskiego w pasie chodnika. Od dnia 27.09.2010 r. nastąpi zmiana organizacji ruchu drogowego. Termin zakończenia robót 4.11.2010 r.
Wrócę do "remontu" ul. Kopernika.
Piszę "remontu", bo od mniej więcej dwóch tygodni nic tam się nie dzieje. Ściągnięto bruk z jednej połowy ulicy i cisza. Nikt tam się nie pojawia (widzę, bo jestem tam codziennie) bruk w coraz większym rozproszeniu.
Dziś doszło już do tego, że na tej rozebranej części zaczęli parkować - skoro nie widać żadnych oznak pracy, to w sumie się ludziom nie dziwię.
Czy jest wiadomo dlaczego remont został przerwany i ew. kiedy jest termin jego zakończenia?
Piszę "remontu", bo od mniej więcej dwóch tygodni nic tam się nie dzieje. Ściągnięto bruk z jednej połowy ulicy i cisza. Nikt tam się nie pojawia (widzę, bo jestem tam codziennie) bruk w coraz większym rozproszeniu.
Dziś doszło już do tego, że na tej rozebranej części zaczęli parkować - skoro nie widać żadnych oznak pracy, to w sumie się ludziom nie dziwię.
Czy jest wiadomo dlaczego remont został przerwany i ew. kiedy jest termin jego zakończenia?