Wschodnia obwodnica Tarnowa
Re: Wschodnia obwodnica Tarnowa
można pomyśleć o czymś rodzaju tarnów wschód i tam zjazdu wcześniej i bliżej,
Pilzno aż taką metropolią raczej nie jest, do tego droga 94 jest całkiem niezła i raczej opustoszała, jak na swoje parametry, do tego dochodzi 73 i faktycznie, tam odległość jak na zjazd, dojazd, jest całkiem spora, moża A4 powinna tam bliżej nieco przebiegać, tej starej trasy, ale to takie gdybanie nieco,
Pilzno aż taką metropolią raczej nie jest, do tego droga 94 jest całkiem niezła i raczej opustoszała, jak na swoje parametry, do tego dochodzi 73 i faktycznie, tam odległość jak na zjazd, dojazd, jest całkiem spora, moża A4 powinna tam bliżej nieco przebiegać, tej starej trasy, ale to takie gdybanie nieco,
Więc jest już prawie pewne, że obwodnicy już nie będzie, a Tarnów pogrąży się w korkach na następne dziesięciolecia:
https://www.radiokrakow.pl/aktualnosci/ ... -przebiegu
https://www.radiokrakow.pl/aktualnosci/ ... -przebiegu
Brawo. Czyli droga powstanie za x lat czytaj pewnie nigdy... Temat definitywnie zamknięty.
Zatem teraz na tapetę powinien wrócić trzeci zjazd z a4 z łącznikiem kończącym się w okolicach Mrówki i połączenie a4 z dk94 do węzła Tarnów Krakowska
Zatem teraz na tapetę powinien wrócić trzeci zjazd z a4 z łącznikiem kończącym się w okolicach Mrówki i połączenie a4 z dk94 do węzła Tarnów Krakowska
Nie rozwiązuje to problemu stricte regionu i okolicy i czas oczekiwania drogę trzeba o tak realizować
"Jeśli wszystko poszłoby zgodnie z planem, to taki nowy łącznik A4 z DK94 na wschód od Tarnowa mógłby powstać dopiero za 8 do 10 lat."
Zatem całkiem sporo sobie poczekamy na coś co z punktu widzenia Tarnowa jest jedynie półśrodkiem.
"W uroczystości wzięli udział parlamentarzyści...(...)"
No rzeczywiście świetny powód aby robić "uroczystość"
Zatem całkiem sporo sobie poczekamy na coś co z punktu widzenia Tarnowa jest jedynie półśrodkiem.
"W uroczystości wzięli udział parlamentarzyści...(...)"
No rzeczywiście świetny powód aby robić "uroczystość"
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
ring jest potrzebny tak czy siak i tutaj lacznik nic nie zmienia w kwestii swobody ruchu czy czasu przejazdu na terenie miasta i regionu
Przecież to ściema by podnieść notowania lub przykryć problemy n.p. z węglem.
Podpisał umowę na budowę drogi nie wiadomo gdzie, jest finansowanie, ale nie wiadomo ile, bo nawet nie ma projektu przebiegu.
Takie bezwartościowe papierki to i ja mogę podpisać.
Podpisał umowę na budowę drogi nie wiadomo gdzie, jest finansowanie, ale nie wiadomo ile, bo nawet nie ma projektu przebiegu.
Takie bezwartościowe papierki to i ja mogę podpisać.
pewnie beda planowac trasowac jak mowia ale to potrwa dlugo i jak potem z kaska bedzie ile to poczeka, moze jednak wskrzesic ta wschodnia a tamto niech sobie powstaje z bogiem
-
- Obywatel
https://www.gov.pl/web/gddkia-krakow/po ... od-tarnowa
Ciekawe który to wariant..
To całkowicie nowa droga. Żaden z dotychczasowych wariantów. Od początku było jasne, że budowa zjazdu z A4 na Pilzno to najlepsze rozwiązanie. Unikamy wyburzeń w mieście i na Woli Rzędzińskiej. Dodatkowo nie zamykamy terenów po wschodniej stronie miasta drogą, która nie miała zaprojektowanych zjazdów. Nasz prezydent nie mógł tego zrozumieć i miał parcie na obwodnicę nawet w najgorszych wariantach. Jak widać da się lepiejmandruchow pisze: ↑04-01-2023, 22:18https://www.gov.pl/web/gddkia-krakow/po ... od-tarnowa
https://www.radiokrakow.pl/aktualnosci/ ... dzielismy/
Jak dla mnie, to za 8 mln pln takie traktowanie ludzi jest delikatnie mówiąc niepoważne. Zero informacji dla samorządowców i mieszkańców. Spotkanie o 15 żeby jak najbardziej obniżyć frekwencje
Jak dla mnie, to za 8 mln pln takie traktowanie ludzi jest delikatnie mówiąc niepoważne. Zero informacji dla samorządowców i mieszkańców. Spotkanie o 15 żeby jak najbardziej obniżyć frekwencje
Nie wiem czy to jest ostateczny przebieg, gdyż niedawno w Czarnej Tarnowskiej parę osób dostało informację, że ich nieruchomość jest planowana do wykupienia pod nową drogę. No chyba, że w Czarnej planowana jest jakaś nowa droga z zupełnie innego powodu niż WOT
-
- Archont
A wczoraj nie było jakiegoś protestu w związku z przebiegiem tej obwodnicy?
Był. Było sporo osób. Każdy nie chce mieć hałasu obok domu, ale co mają powiedzieć mieszkańcy osiedla zielonego i tamtych rejonów? Przez miasto nie powinien przechodzić ruch ciężarówek i tyle.