Inwestycje w rejonie
Re: Inwestycje w rejonie
A ja polecam objazd w lewo jadąc od strony Dąbrowy Tarnowskiej i zjedziecie w drogę na Zaczarniu i w Zaczarniu na techniczną. Tamtędy dojedziecie do ronda koło autostrady i łatwiej z niego włączyć się do ruchu niż z wiśniowej w nowodąbrowską
http://www.rdn.pl/news/most-borusowej-g ... arodzeniem
Planujemy, że w połowie grudnia na moście pojawią się pierwsze samochody – mówi rzecznik prasowy Zarządu Dróg Wojewódzkich w Krakowie Dawid Gleń.
Planujemy, że w połowie grudnia na moście pojawią się pierwsze samochody – mówi rzecznik prasowy Zarządu Dróg Wojewódzkich w Krakowie Dawid Gleń.
Most wygląda imponująco, jednak droga do niego jest dramatyczna (na odcinku od Hubenic do Borusowej)- wąsko, kręto; dwie osobówki mijają się z trudem. Poza tym odcinkiem trasa wygląda w miarę, cały czas remontowane/poszerzane są odcinki drogi wojewódzkiej (Tarnów/Żabno/Nowy Korczyn).
Most fajna sprawa bo na odcinku 60 km nie było nic. Niestety jest jak cukierek położony w krowim łajnie. Cała okoliczna infrastruktura drogowa to wąskie wiejskie drogi. Dopóki nie zostanie wybudowane konkretne połączenie z Tarnowem to most będzie służył tylko mieszkańcom najbliższej okolicy.
Planowana jest obwodnica Borusowej (i chyba też razem z Hubenicami) - czyli praktycznie nowy dojazd do mostu.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
O obwodnicy Żabna też ostatnio czytałem, więc za kilka lat może to być fajna alternatywa.
Po drugiej stronie Wisły obwodnicę Kawczyc już uruchomiono, obwodnica Pińczowa też działa - coraz fajniej się jeździ omijając krajówkę.
Po drugiej stronie Wisły obwodnicę Kawczyc już uruchomiono, obwodnica Pińczowa też działa - coraz fajniej się jeździ omijając krajówkę.
Proszę w Brzesku potrafią: https://www.radiokrakow.pl/wiadomosci/t ... kim-stoku/
A w Tarnowie urzędnicy robili wszystko żeby facet nie mógł wybudować osiedla koło Marcinki. Zresztą nie tylko on.
A w Tarnowie urzędnicy robili wszystko żeby facet nie mógł wybudować osiedla koło Marcinki. Zresztą nie tylko on.
-
- Archont
No i zawsze to z Brzeska bliżej do Krakowa. Władze naszego miasta robią wszystko żeby nas pogrzebać.
Raczej władza tarnowa robi wszystko abyśmy mieli dalej do Krakowa.farciarzgilmore pisze: ↑30-11-2020, 08:18No i zawsze to z Brzeska bliżej do Krakowa. Władze naszego miasta robią wszystko żeby nas pogrzebać.
Ja mam wrażenie że myślą że tak pomogą lokalnemu biznnesowi, a tak naprawdę go dobijają.
@wejss ale nie myl tamtego osiedla z cwaniakiem, który wykorzystał przepisy o covid, żeby wybudować osiedle dla chorych
Cwaniak bo jest właścicielem działek a miasto blokowało mu od lat inwestycje zmieniając Plan Zagospodarowania Przestrzennego? No rzeczywiście cwaniak. Zrobił wszystko zgodnie z prawem.
To, że miasto blokowało, o jedno, To, że buduje tam coś, co nie będzie żadnymi domami dla chorych czy na kwarantannie - to inna sprawa.
Już pisałem - ja bym takiego domu nie kupił, bo sprawa jest mimo wszystko niepewna. Zgodnie z przepisami to są domy przejściowe, więc nie wiem jak miasto potraktuje próby zameldowania się tam
Już pisałem - ja bym takiego domu nie kupił, bo sprawa jest mimo wszystko niepewna. Zgodnie z przepisami to są domy przejściowe, więc nie wiem jak miasto potraktuje próby zameldowania się tam
Cwaniak bo znając PZP kupił taniej tą działkę. I teraz wybudował osiedle domków korzystając z luki prawnej. To, czy akurat jest to fajna lokalizacja - sprawa dyskusyjna, widziałem na samym końcu ul. Zgody dom, z ilości skrzynek prądowych - 4-rodzinny, do którego, gdybym mieszkał w bloku, musieli by mnie przenieść siłą. W każdym razie wyjście i strona południowa skierowane jest w stronę obwodnicy, jakieś 50m od niej
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Ja znam wersję, że działki miał już wcześniej a miasto zmieniło PZP później jak chciał zacząć budowę. Nie wiem też dlaczego nazywasz prawo, luką prawną? A co do ruchu na obwodnicy to tam jest o wiele spokojniej niż na JPII, Słowackiego albo Krzyskiej.ad2222 pisze: ↑30-11-2020, 15:13Cwaniak bo znając PZP kupił taniej tą działkę. I teraz wybudował osiedle domków korzystając z luki prawnej. To, czy akurat jest to fajna lokalizacja - sprawa dyskusyjna, widziałem na samym końcu ul. Zgody dom, z ilości skrzynek prądowych - 4-rodzinny, do którego, gdybym mieszkał w bloku, musieli by mnie przenieść siłą. W każdym razie wyjście i strona południowa skierowane jest w stronę obwodnicy, jakieś 50m od niej
Ostatnio zmieniony 30-11-2020, 21:13 przez wejss, łącznie zmieniany 1 raz.
@wejss pewnie, że wszystko trzeba by rozpatrywać mając w rękach twarde dane. Ale skoro to deweloper, to nie sądzę, że działkę dostał w spadku, tylko kupił ją spodziewając się zysków i znając PZP. Miasto nie może zmieniać PZP "bo tak". Jak zmieniło, to od tego są Sądy Administracyjne. Odkąd pamiętam, to Marcinka to były "tereny zielone".