Połączenie ul. Tuchowskiej z Al. Tarnowskich
Re: Remonty ulic w Tarnowie
Takie info na stronie miasta ....2 pasy na Tuchowskiej w każdą stronę + ścieżki to tak się zastanawiam to chyba wszystkie domy stojące zaraz koło ulicy będą wyburzać ?
''Przede wszystkim będzie przeprowadzona modernizacja całej ulicy Tuchowskiej, do granic miasta. Jezdnia zostanie poszerzona – ma mieć po dwa pasy o szerokości 3,5 metra. Wzdłuż niej powstaną ciągi piesze i rowerowe, zatoki autobusowe i nowe oświetlenie. Przy Tuchowskiej zaplanowano również parking na 82 samochody. Rondo turbinowe ma mieć po dwa pasy na każdym wlocie i dwa pasy na dwóch wylotach z ulicy Tuchowskiej. Stąd jezdnia zostanie poprowadzona terenem starej linii kolejowej aż do alei Tarnowskich, gdzie – za remontowanym wiaduktem – powstanie kolejne rondo, łączące ją z ulicą J. Dąbrowskiego. ''
''Przede wszystkim będzie przeprowadzona modernizacja całej ulicy Tuchowskiej, do granic miasta. Jezdnia zostanie poszerzona – ma mieć po dwa pasy o szerokości 3,5 metra. Wzdłuż niej powstaną ciągi piesze i rowerowe, zatoki autobusowe i nowe oświetlenie. Przy Tuchowskiej zaplanowano również parking na 82 samochody. Rondo turbinowe ma mieć po dwa pasy na każdym wlocie i dwa pasy na dwóch wylotach z ulicy Tuchowskiej. Stąd jezdnia zostanie poprowadzona terenem starej linii kolejowej aż do alei Tarnowskich, gdzie – za remontowanym wiaduktem – powstanie kolejne rondo, łączące ją z ulicą J. Dąbrowskiego. ''
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
Jestem zaskoczony bo spodziewałem się na Tuchowskiej 1x3 a nie 2x2. Ciekawe jak to zmieszczą.
Dobrze że coś się zaczęło dziać w temacie połączenia Warsztatowej z Tuchowską, obawiam się tylko że jak policzą ile będzie kosztowało przejście przez Wątok i tory estakadą to na projekcie się skończy.
Dobrze że coś się zaczęło dziać w temacie połączenia Warsztatowej z Tuchowską, obawiam się tylko że jak policzą ile będzie kosztowało przejście przez Wątok i tory estakadą to na projekcie się skończy.
Ale za to za projekcik ile sobie ktoś przytuli...Mistyczny pisze:Jestem zaskoczony bo spodziewałem się na Tuchowskiej 1x3 a nie 2x2. Ciekawe jak to zmieszczą.
@Mistyczny: a co przebudowa Tuchowskiej ma wspólnego z połączeniem jej z Warsztatową? Jak dla mnie to są przecież zupełnie niezależne rzeczy.
No i tam jest chyba pomyłka w opisie, bo jest "ciągi piesze i rowerowe" a zapewne mieli na myśli "ciągi pieszo-rowerowe"
No i tam jest chyba pomyłka w opisie, bo jest "ciągi piesze i rowerowe" a zapewne mieli na myśli "ciągi pieszo-rowerowe"
Przecież to kompletna głupota. Po co tyle pasów skoro i tak dalej ruch ograniczają skrzyżowania? W dodatku te 3,5m to pasy szerokie prawie jak na autostradzie... oni celowo tak projektują żeby ludzie przekraczali dozwoloną prędkość? No i te zatoki... zatoki to podobno się leczy. Powinni je zacząć likwidować a nie chwalić się budową. Potem tak stoją te autobusy bo nikt nie chce wpuścić.
Bardzo dużo bo Warsztatowa też ma być przebudowana a na połączeniu z Krakowską ma być rondo z min. zjazdem w ul.Zakładową która ma być połączona z Tuchowską .Goscinny pisze:@Mistyczny: a co przebudowa Tuchowskiej ma wspólnego z połączeniem jej z Warsztatową?
Co do Tuchowskiej to z chodnikami będzie miała minimum z 18 metrów szerokości + zatoki .............parking na 82 samochody to raczej te wszystkie domy do rozbiórki pójdą .
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
Re: Połączenie ul. Tuchowskiej z Al. Tarnowskich
Szczerze wątpię w Tuchowską o przekroju 2x2, podejrzewam, że chodzi o 1x3, a gdzie te ronda? Ten opis ze strony miasta jest dość zawiły - wolałbym zobaczyć choć pół mapy. Poza tym władza się w Tarnowie zmieni to i koncepcje się zmienią.
Zastanawia mnie dlaczego samorządy nie działają wspólnie. Miasto Tarnów z Gminą Tarnów mogłyby wspólnie złożyć wniosek o poprowadzenie nowego śladu DW977, większe szanse na pozyskanie funduszy z coraz mniejszego budżetu unijnego na nową perspektywę. Gmina Tarnów być może byłaby zainteresowana propozycją obejścia Tarnowca a to miastu pozwoliłoby na stworzenie zupełnie nowego korytarza wyjazdowego z Tarnowa na południe.
Zastanawia mnie dlaczego samorządy nie działają wspólnie. Miasto Tarnów z Gminą Tarnów mogłyby wspólnie złożyć wniosek o poprowadzenie nowego śladu DW977, większe szanse na pozyskanie funduszy z coraz mniejszego budżetu unijnego na nową perspektywę. Gmina Tarnów być może byłaby zainteresowana propozycją obejścia Tarnowca a to miastu pozwoliłoby na stworzenie zupełnie nowego korytarza wyjazdowego z Tarnowa na południe.
Nic dodać, nic ująć. Zgadzam się w stu procentach.Przecież to kompletna głupota. Po co tyle pasów skoro i tak dalej ruch ograniczają skrzyżowania? W dodatku te 3,5m to pasy szerokie prawie jak na autostradzie... oni celowo tak projektują żeby ludzie przekraczali dozwoloną prędkość? No i te zatoki... zatoki to podobno się leczy. Powinni je zacząć likwidować a nie chwalić się budową. Potem tak stoją te autobusy bo nikt nie chce wpuścić.
Domyślam się że pierwsze rondo będzie w miejscu połączenia z Krakowską a drugie na końcu odcinka, przy zjeździe do alei Tarnowskich. Mapy nie zobaczysz bo to wszystko jest robione na szybko przed wyborami. Zauważyłem że jak Olszówka w swoim programie umieścił budowę tej drogi to nagle UM zamierza zlecić prace koncepcyjne żeby pokazać że coś się dzieje.Szczerze wątpię w Tuchowską o przekroju 2x2, podejrzewam, że chodzi o 1x3, a gdzie te ronda? Ten opis ze strony miasta jest dość zawiły - wolałbym zobaczyć choć pół mapy. Poza tym władza się w Tarnowie zmieni to i koncepcje się zmienią.
Miasto i gmina nie rozmawiają ze sobą i tyle. O realizacji wspólnych zadań można więc zapomnieć. Swoją drogą to jest świetny pomysł, warty rozwinięcia no ale niestety nic z niego nie wyjdzie bo potrzebna była by współpraca...Zastanawia mnie dlaczego samorządy nie działają wspólnie. Miasto Tarnów z Gminą Tarnów mogłyby wspólnie złożyć wniosek o poprowadzenie nowego śladu DW977, większe szanse na pozyskanie funduszy z coraz mniejszego budżetu unijnego na nową perspektywę. Gmina Tarnów być może byłaby zainteresowana propozycją obejścia Tarnowca a to miastu pozwoliłoby na stworzenie zupełnie nowego korytarza wyjazdowego z Tarnowa na południe.
@mistyczny:
Koncepcja przebudowy Tuchowskiej ma ładnych kilka lat - nawet tutaj są plany jak to ma wyglądać od al. Tarnowskich do połączenia z obecnym przebiegiem Tuchowskiej. Zdaje się, że to za kadencji Ś. było robione.
Plany przebudowy Tuchowskiej do obwodnicy też gdzieś były, ale tam nie było tylu pasów - to musi być jakiś nowy wymysł.
ps: gdzie Tuchowska łączy się z Krakowską? Chyba chodziło ci o rondo przy zjeździe z obwodnicy, bo też mi coś takiego świta.
Koncepcja przebudowy Tuchowskiej ma ładnych kilka lat - nawet tutaj są plany jak to ma wyglądać od al. Tarnowskich do połączenia z obecnym przebiegiem Tuchowskiej. Zdaje się, że to za kadencji Ś. było robione.
Plany przebudowy Tuchowskiej do obwodnicy też gdzieś były, ale tam nie było tylu pasów - to musi być jakiś nowy wymysł.
ps: gdzie Tuchowska łączy się z Krakowską? Chyba chodziło ci o rondo przy zjeździe z obwodnicy, bo też mi coś takiego świta.
Większej głupoty dawno nie słyszałem.gnite pisze:No i te zatoki... zatoki to podobno się leczy. Powinni je zacząć likwidować a nie chwalić się budową. Potem tak stoją te autobusy bo nikt nie chce wpuścić.
Dowodzi to tylko temu, że pewne rzeczy nie mają ograniczeń i każdemu nie dogodzi.
Warsztatowa wpada w Krakowską i tam ma być rondo a potem przechodzi w Zakładową. I to właśnie ta ulica ma być połączona z Tuchowską.Goscinny pisze:@mistyczny:
Ale nie łączmy może przebudowy Tuchowskiej z tą nieistniejącą ulicą, ok? Jak się pojawią jakiekolwiek konkrety o budowie połączenia Krakowska-Tuchowska, to będzie o czym pisać. Na razie takich konkretów nie ma - są tylko jakieś bajania w mediach i slogany przedwyborcze, a nie konkrety.
Gościnny z tego co tam wyczytałem przetarg na Warsztatową z rondem na Krakowskiej i min.zjazdem w Zakładową ma być wkrótce ogłoszony co do połączenia z Tuchowską ma być nieco poniżej od obecnego zjazdu z obwodnicą ....podobno w tym roku mają zacząć projektować ....Tuchowska z połączeniem z Dąbrowskiego ponoć projekt jest mocno zaawansowany .
Czyli nie ma na razie czego łączyć Warsztatowa + rondo to jedna inwestycja, a Tuchowska to inna, zupełnie nie związana z Warsztatową
Jak zaczną coś działać przy ich połączeniu to się nowy wątek założy
Poszukam gdzieś dojścia do jakichś planów tej Tuchowskiej.
Jak zaczną coś działać przy ich połączeniu to się nowy wątek założy
Poszukam gdzieś dojścia do jakichś planów tej Tuchowskiej.
A to dlaczego?dymny pisze:Większej głupoty dawno nie słyszałem.