Niestety w Tarnowie trzeba. Sprzedawcy sami chcieli teraz, bo kiepskie utargi.PorucznikBorewicz pisze:"Noc wyprzedaży"(..)była zorganizowana w bardzo niefortunnym terminie, bo okres przedświąteczny ma się do tego, że klientów nie trzeba dodatkowo mobilizować do zakupów.
Galeria Tarnovia
Jakubie, Adamie:) To juz nie te lata, mlodosc przeminela, a Wy checie sie stylizowac w dalszym ciągu w mlodziezowych sklepach H&M czy NY:) Chyba ze Ty Jakub przez najblizsze 20 lat masz zamiar udawac najmlodszego radnego:)
Moze czas najwyzszy przerzucic sie na cos bardziej stonowanego: Zarę czy P&C:)
-
- Rhetor
-
- Rhetor
- Kontakt:
Weredyk pisze:Jakubie, Adamie:) To juz nie te lata, mlodosc przeminela, a Wy checie sie stylizowac w dalszym ciągu w mlodziezowych sklepach H&M czy NY:) Chyba ze Ty Jakub przez najblizsze 20 lat masz zamiar udawac najmlodszego radnego:)
Mój drogi kiedy ZARA to ZARA kiedy NEW YORKER czy H&M to NEW YORKER czy H&M :-)
Najmłodszym Radnym będę do czasu kiedy pojawi się ktoś młodszy a młody będę jeszcze co najmniej 20 lat Przynajmniej niczego nie udaje, i Keleos na następne spotkanie Forum założę tą bluzę z kapturem :) a że ty Weredyku stałeś się za szybko dorosły, to już niestety nie mój problem, ja korzystam póki mogę.
Ps. Podyskutowałbym tu o ZARZE ale niestety w Tarnowie nie ma sklepu firmowego
Poza tym pamiętaj, że jestem z SLD, nie mamy takiego rygoru jak wy w PiSie
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
-
- Rhetor
a może po prostu wystarczy ubiór stosowny do okoliczności? ;-)Weredyk pisze:Jakubie, Adamie:) To juz nie te lata, mlodosc przeminela, a Wy checie sie stylizowac w dalszym ciągu w mlodziezowych sklepach H&M czy NY:) Chyba ze Ty Jakub przez najblizsze 20 lat masz zamiar udawac najmlodszego radnego:)
-
- Rhetor
- Kontakt:
a ty Adam co niby staro się czujesz? ;-)ad2222 pisze:W dawnej młodzieżówce pzpr - zsmp - maksymalny wiek członka to było bodaj 40 lat - więc jeszcze sporo młodzieżowych lat przed TobąJakub Kwaśny pisze:a młody będę jeszcze co najmniej 20 lat
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Obywatel
Lord
Jak pewnie zauważyłeś około 90% najemców galerii tarnovia to firmy sieciowe i pisząc, że ceny w całej Polsce są takie same miałem właśnie je na myśli. Istotą firm sieciowych i jedną z podstaw działania jest jednolitość cen w każdym oddziale, więc akurat podstawy przedsiębiorczości (o którym zapewniam Cie wiem sporo) schodzą tutaj na drugi plan.PorucznikBorewicz napisał/a:
Jeszcze odnośnie cen- ceny w całej Polsce są takie same i jak słyszę tekst: "w galerii krakowskiej jest taniej" to mi się otwiera nóż w kieszeni. Jak komuś nie pasuje to zapraszam na burek.
Mylisz się, ceny w całej Polsce nie są takie same. Podstawy przedsiębiorczości się kłaniają kolego.
-
- Rhetor
To może odpowiesz mi jak się mają firmy sieciowe do stacji benzynowych? Ot, taki przykład, może nie dokładnie jak galeria ale w końcu shell czy BP to też sieć. I proszę mi tu nie wyjeżdżać że stacje to franchising - dla mnie sieć to sieć więc coś mi się tu nie zgadza.
I tak, szukam dziury w całym.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
taka roznica ze na stacjach mozesz sprzedawac co chcesz i za ile chcesz(towar w sklepie) - paliwo oczywiscie musisz kupowac od firmy i ich nie obchodzi za ile bedziesz sprzedawal.
W sklepach z ciuchami dostajesz towar tylko z 1 zrodla do tego z cenami juz wydrukowanymi (w wiekszosci przypadkow) i wiele nie nafikasz
W sklepach z ciuchami dostajesz towar tylko z 1 zrodla do tego z cenami juz wydrukowanymi (w wiekszosci przypadkow) i wiele nie nafikasz
-
- Prytan
Ale ty idziesz dobrym tokiem myśleniaLordRuthwen pisze:To może odpowiesz mi jak się mają firmy sieciowe do stacji benzynowych? Ot, taki przykład, może nie dokładnie jak galeria ale w końcu shell czy BP to też sieć. I proszę mi tu nie wyjeżdżać że stacje to franchising - dla mnie sieć to sieć więc coś mi się tu nie zgadza.
Sklepy marki x (np House, New Yorker, Zara, Rosmann itp) należą do pojedynczych właścicieli. Ich polityka cenowa jest jednolita dla określonej marki w całym kraju.
Jak bluzka w New Yorkerze kosztuje 99 zł, to cena taka jest w np Koszalinie, Płocku, czy Tarnowie. Jeżeli zostanie przeceniona o 50 %, to w całym kraju.
Stacje benzynowe markowe to faktycznie w większości franczyza
Podmiot x dzierżawi swoją markę, za co miesięcznie dostaje jakiś procent utargu. Do tego ma spłacaną pożyczkę, którą udzielił franczyzobiorcy na budowę stacji (ileś tam procent)
Franczyzobiorca (w przypadku stacji benzynowej) w określonych widełkach sam określa cenę paliwa. Ale koszt benzyny jest różny w różnych częściach kraju, bo to zależy wielu lokalnych czynników np ceny transportu z rafinerii, czy hurtowni, lokalnej konkurencji, itp. Zresztą nie wiem czy wiecie, ale paliwo na markowych stacjach Statoil, BP, czy Schell pochodzi z... Orlenu, Lotosu ewentualnie z rosyjskich rafinerii Łukoilu tak, tak ! Poza V-Power w większości to "nasze" paliwo.
Paliwa np BP ultimate czy Diesel Gold to to samo paliwo co na Orlenie tylko z dodatkiem srodków uszlachetniających.
Ostatnio zmieniony 28-12-2009, 11:27 przez mefisto101, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Rhetor
Wiem o tym, mówiłem, że to nie jest dobry przykład
Dobra koniec tematu. Myliłem się.
Dobra koniec tematu. Myliłem się.
Wysłane z mojej budki telefonicznej