Remonty ulic w Tarnowie
-
- Rhetor
Na słonecznej, na przeciw bloku Skowronków 11 coś dziś grzebali, wyglądało to tak, jakby robili kolejny punkt do zawracania.
Wreszcie
Wreszcie
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
No wypadało by.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
Ale ona będzie oddana na czas... kampanii wyborczej. Myślisz, że to przypadek, że skrzyżowanie gotowe a jedyny problem na nim to znak zakazu ruchu od Konarskiego w kierunku Gumniskiej?kedarg pisze:Orientuje się ktoś kiedy w końcu otworzą skrzyżowanie koło sądu? Bo następnym tygodniu będzie już połowa września, a otwarcie miało być jeszcze w sierpniu...
PS. Ile inwestycji w Tarnowie udało się oddać na czas? Była w ogóle taka ?
-
- Archont
Z tego co się dowiedziałem przed chwilą, jutro jest oficjalne otwarcie tego skrzyżowania. Oczywiście otwarcie mam na myśli prezydenta, jego zaufanych, księdza i oczywiście kilka mniej ważnych osób
PS. Trzeba będzie tam teraz przez najbliższe 2 miesiące, ogromnie uważać na kierowców bo jak zmienią znowu pierwszeństwo ruchu na krańcach Nadbrzeżnej Górnej to będzie wesoło.
PS. Trzeba będzie tam teraz przez najbliższe 2 miesiące, ogromnie uważać na kierowców bo jak zmienią znowu pierwszeństwo ruchu na krańcach Nadbrzeżnej Górnej to będzie wesoło.
Ksiądz musi być z kropidłem i kadzidełkiem to podstawa religia to opium dla ludu .
W każdej inwestycji miejskiej jest ksiądz a jak to się ma do świeckości państwa ?
Jeśli władza zaprasza księdza to powinna i zaprosić przedstawicieli wszystkich wyznań i kościołów działających w naszym mieście.
Jeśli nie zaprasza znaczy się że preferuje jedynie słuszną religię katolicką .
Świeckość państwa oficjalnie jest a praktycznie jej brak .
W każdej inwestycji miejskiej jest ksiądz a jak to się ma do świeckości państwa ?
Jeśli władza zaprasza księdza to powinna i zaprosić przedstawicieli wszystkich wyznań i kościołów działających w naszym mieście.
Bo widzisz Dafi33 Polska powoli staje się krajem wyznaniowym. A to jest już bardzo niebezpieczne. Niestety politycy którzy powinni dbać o świeckość państwa robią coś odwrotnego - dbają o to co w modzie i co elektorat powie. Jedynie SLD coś próbuje zrobić ale niestety są na razie w mniejszości i generalnie niewiele mogą.dafi33 pisze:Ksiądz musi być z kropidłem i kadzidełkiem to podstawa religia to opium dla ludu .
Dałem się dziś wkręcić rzekomemu otwarciu skrzyżowania pod sądem O godzinie 15 usłyszałem w Esce, że skrzyżowanie jest gotowe i zostanie otwarte "lada chwila", a do tej pory nie można było otworzyć bo deszcz opóźniał namalowanie linii. Uśmiechnąłem się, że faktycznie będą to po tarnowsku w godzinach największego ruchu otwierać, ale i tak musiałem dojechać do Almy więc pognałem szaleńczo Narutowicza i już po jedynych 20 minutach udało mi się pod sąd dotrzeć - skrzyżowanie zamknięte, korki jak cholera, ale ja szczęśliwy bo cały ciąg Narutowicza-Konarskiego pokonałem w tempie jednego wyjazdu z Gemini Parku więc źle nie było
W drodze powrotnej o godzinie 16 Eska podała... dokładnie tą samą wiadomość co godzinę wcześniej i nie wiem czy tak lecą cały dzień z tym otwarciem skrzyżowania "lada chwila" ale skoro linie namalowane to tajemnicę zamkniętego wciąż skrzyżowania zna(ł) chyba tylko Tarnowski Zarząd Dziur Publicznych.
W drodze powrotnej o godzinie 16 Eska podała... dokładnie tą samą wiadomość co godzinę wcześniej i nie wiem czy tak lecą cały dzień z tym otwarciem skrzyżowania "lada chwila" ale skoro linie namalowane to tajemnicę zamkniętego wciąż skrzyżowania zna(ł) chyba tylko Tarnowski Zarząd Dziur Publicznych.