Zakład utylizacji odpadów czytaj spalarnia śmieci
Re: Zakład utylizacji odpadów czytaj spalarnia śmieci
Sorry, że odkopuje temat z przed 400 lat. Mam pytanie. Kojarzycie, albo macie może link do jakiegoś dokumentu, w którym jest informacja, że miasto jako miejsce wybudowania spalarni wybrało teren obok MPEC?
Byłem dziś o dziesiątej rano w Decu.
Wyraźnie dało się odczuć brak spalarni.
Wyraźnie dało się odczuć brak spalarni.
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)
Wraca ciepło i w Krzyżu znowu śmierdzi. Ja czekam na realizację przez neo prezydenta Jakuba deklaracji nr 1.
Dziś to już masakra. Oczywiście zgłoszone ale ten dzisiejszy smród jest nie do opisania. Pytanie do pana Jakuba Kwaśnego. Jak realizacja pierwszego postulatu z kampanii?. Rada osiedla pilnuje?
Właśnie skończyłem rozmowę z Prezydentem Kwaśnym. Poprosił abym w momencie pojawienia się odoru dzwonił do Niego o każdej porze. Odór w Krzyżu jest dla Niego priorytetem nr 1 jaki ogłosił w kampanii. Skorzystam z Jego deklaracji i na pewno sprawy nie odpuszczę. Pan Prezydent jest zdeterminowany i na pewno zrobi wszystko co mieści się w Jego kompetencjach
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
https://miastoiludzie.pl/karuzela-stano ... -krakowie/
Jakoś umknęło mi to. Prezesem został były radny PO, a członkami rady nadzorczej między innymi członek PSL-u i mąż radnej Barwacz, który niewątpliwie ma największe kompetencje, bo zasiadał już w wielu radach nadzorczych i wykłada na Akademii Tarnowskiej, kiedyś na MWSE. Niech mi tylko ktoś nie mówi, w szczególnie Oprnik, że reszta rady została wybrana w sposób transparenty, a prezes (PO) i vice prezes (2050) są właściwymi osobami do zarządzania tą spółką. Od razu uprzedzam zarzuty. Kazimierz Koprowski nie był odpowiednią osobą na to stanowisko.
Teraz mieszkańcy Krzyża oczekują realnych zmian w tym zakresie i dają jeszcze szansę, bo wierzą w zapewnienia prezydenta, ale długo taki stan rzeczy nie potrwa.
Jakoś umknęło mi to. Prezesem został były radny PO, a członkami rady nadzorczej między innymi członek PSL-u i mąż radnej Barwacz, który niewątpliwie ma największe kompetencje, bo zasiadał już w wielu radach nadzorczych i wykłada na Akademii Tarnowskiej, kiedyś na MWSE. Niech mi tylko ktoś nie mówi, w szczególnie Oprnik, że reszta rady została wybrana w sposób transparenty, a prezes (PO) i vice prezes (2050) są właściwymi osobami do zarządzania tą spółką. Od razu uprzedzam zarzuty. Kazimierz Koprowski nie był odpowiednią osobą na to stanowisko.
Teraz mieszkańcy Krzyża oczekują realnych zmian w tym zakresie i dają jeszcze szansę, bo wierzą w zapewnienia prezydenta, ale długo taki stan rzeczy nie potrwa.
Miało być coraz lepiej, ale jest coraz gorzej w temacie smrodu.
Ja bym podziękował byłemu "królowi".
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)
Czekam na realizację postanowienia Jakuba Kwaśnego i Rady Osiedla o przypilnowaniu teamu smrodu w Krzyżu.
-
- Metoikos
https://www.radiokrakow.pl/aktualnosci/ ... nwestycje/
"Tak jak powiedziała dyrektor tarnowskiego oddziału Wojewódzkiego Inspektoratu Ochrony Środowiska: nie jest pewna czy to wyeliminuje całkowicie odory, bo, nawet jak przechodzimy koło śmietników z biodpadami, to czuć, że tam gromadzi się odpady"
Jakoś tak bez przekonania i bez wiary w usunięcie całkowicie tego przykrego problemu naszego miasta, pomimo zaplanowanych inwestycji...
"Tak jak powiedziała dyrektor tarnowskiego oddziału Wojewódzkiego Inspektoratu Ochrony Środowiska: nie jest pewna czy to wyeliminuje całkowicie odory, bo, nawet jak przechodzimy koło śmietników z biodpadami, to czuć, że tam gromadzi się odpady"
Jakoś tak bez przekonania i bez wiary w usunięcie całkowicie tego przykrego problemu naszego miasta, pomimo zaplanowanych inwestycji...
To niech tej pani ktoś wytłumaczy, że problem nie leży w tym, że jak się przechodzi koło wysypiska to nieładnie pachnie, tylko, że jak dobrze wiatr zawieje to smród jest od Jana Pawła do ulicy Wiśniowej.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
-
- Rhetor
Czyżby jednak? Została wydana decyzja środowiskowa dla MPEC.
https://niezaleznyserwiskadr.pl/?p=4279
https://niezaleznyserwiskadr.pl/?p=4279
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Jeszcze tylko kolejne protesty typów z Oświęcimia, dwa, trzy lata na rozpatrzenie i można zaczynać budowę
Co prawda trzy razy mniejszą niż pierwotnie planowano i nadal większość odpadów będzie składowana na wysypisku, czyli smród się nie zmniejszy, ale będzie coś wybudowane.
"9 pojazdów na dobę" - ciekaw jestem ile śmieciarek na dobę jest wysypywanych na składowisku odpadów, byłoby widać jaki to procent całości jest.
Co prawda trzy razy mniejszą niż pierwotnie planowano i nadal większość odpadów będzie składowana na wysypisku, czyli smród się nie zmniejszy, ale będzie coś wybudowane.
"9 pojazdów na dobę" - ciekaw jestem ile śmieciarek na dobę jest wysypywanych na składowisku odpadów, byłoby widać jaki to procent całości jest.
Fajnie że powstanie, ale w takiej skromnej wersji jest tak to sensowne jak elektrownia wodna w Ostrowie....
-
- Archont
A tu pomysł, aby rzadziej odbierać śmieci od prywatnych właścicieli i nie podnosić opłat: https://www.radiokrakow.pl/aktualnosci/ ... -rzadziej/