Remonty ulic w Tarnowie
Re: Remonty ulic w Tarnowie
Miałem okazje być w Kielcach... Jeśli porównamy DK73 u Nas i u Nich to ich odcinek wydaje mi się tragiczniejszy, u nas dziury, u nich koleiny
Byłem dziś ok 16 na przystanku na Szkotniku...
Zero cienia, sama betonoza, przy takiej pogodzie nie da się tam przejść, aż nie chce myśleć co by było gdyby ktoś tam czekał na autobus. Jajka by usmażył.
A upały dopiero przed nami...
Zero cienia, sama betonoza, przy takiej pogodzie nie da się tam przejść, aż nie chce myśleć co by było gdyby ktoś tam czekał na autobus. Jajka by usmażył.
Ale przed remontem też tego cienia tam nie było. Jedynie 2 głębsze wiaty niż ta teraz.aaee pisze:Byłem dziś ok 16 na przystanku na Szkotniku...
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Tylko jak robili remont to mogli coś z tym zrobić. Bo patelnia faktycznie tam straszna jest.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
A to był remont czy odświeżenie?faleQ pisze: ↑11-06-2024, 08:28Ale przed remontem też tego cienia tam nie było. Jedynie 2 głębsze wiaty niż ta teraz.aaee pisze:Byłem dziś ok 16 na przystanku na Szkotniku...
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Odświeżam to sobie jak wymaluje ścianę w pokoju, a jak robię generalny remont to nie robię tak jak było tylko na nowo.
Poprawiam to co wydawało mi się wcześniej dobre ale z czasem wyszło niepraktyczne.
U nas są generalne odświeżenia mam wrażenie. Zrobić na nowo jeszcze raz to samo.
Tym sposobem taniej było by dbać i systematycznie naprawiać np ubytki w asfalcie... Zamiast kłaść co kilkanaście lat cały dywan...
Właśnie prują beton. Na nie dawno remontowanej zatoce przystankowej pod C.H. Max na Szkotniku. Super jakość robót.
Ciekawe czy ktoś pomyślał aby przy okazji naprawić największą fuszerkę tego miejsca - czyli absolutny brak zieleni. Zgaduję, ze nie. Tam jak jest słońce nie da się wytrzymać tak smaży. Kuźwa ile można pisać o betonozie i tym z czym ona się wiąże a i tak jakiś geniusz wybetonuje wszystko co się da i zadowolony, że remont zrobiony.
To samo jest na węźle przesiadkowym przy ul Błonie. Aż mi żal kierowców MPK którzy tam muszą na tej patelni czekać na kolejny kurs.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
https://tarnow.net.pl/articles/s/i/4782 ... kuli-beton
Firma zawaliła i musi poprawić, prawie 100 m2 do skucia.
Może z innej beczki, kiedy będą posprzątane chodniki i drogi dla rowerów?
Czy też na to musi być przetarg ?
Czy też na to musi być przetarg ?
Nie wiem jak działa całoroczny harmonogram utrzymania chodników i DR, ale jeżeli konkretny odcinek Ci uwiera to zgłoś to do ZDiK. Oni to zgłaszają do MPKG, które to jest (a przynajmniej było) odpowiedzialne za utrzymanie.
Tylko jakie to pocieszenie dla kierowców ze firma musi poprawiac ?? dalej maja utrudnienia dalej ulica rozkopana. Jeszcze jakby to byla jednorazowa sytuacja, ale odnosze wrazenie ze w Tarnowie wiekszosc inwestycji po czasie jest do naprawy w ramach gwarancji lub nie i dalej są utrudnienia i tak w kolko. Kto wybiera te firmy do remontu ulic?? czy jedynym kluczem wyboru jest koszt??? czy nie mozna wybrać droższej a solidniejszej firmy???Goscinny pisze: ↑15-07-2024, 22:02https://tarnow.net.pl/articles/s/i/4782 ... kuli-beton
-
- Rhetor
Miasto, a w zasadzie urzędnik, pod każdym przetargiem jest podpis.
tak
Można, ale najpierw trzeba chcieć i umieć rozpisać prawdziwy przetarg
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Ulice i chodniki w tym roku są w stanie tragicznym. Zarośnięte trawami. Przy krawężnikach chwasty. Zobaczcie odcinek Szkotnik od Szujskiego do ronda na Klikowskiej. Przecież tam normalnie trawa rośnie na ulicy. Ja nie wiem czy służby odpowiedzialne za utrzymanie ulic nie wychodzą z za biurka? Słowackiego to samo. W zasadzie na każdej ulicy jest problem.