Park Strzelecki
Re: Park Strzelecki
Stadion i drużyna sama się nie wyżywi - trzeba kostkować.
I nie chodzi o to, żeby tam wszędzie było miękko, ale patrząc na zdjęcia to tam będzie jakiś plac betonowy, a nie tylko ścieżki.
I nie chodzi o to, żeby tam wszędzie było miękko, ale patrząc na zdjęcia to tam będzie jakiś plac betonowy, a nie tylko ścieżki.
Nikt nic nie pisze o nowym placu zabaw w parku, a efekt prac jest świetny. Postarali się. Bardzo dużo atrakcji dla dzieciaków, takich jakich jeszcze nie widziałem, a sporo z dzieciakami jeżdżę po tego typu obiektach. Oby resztę parku, zrobili na podobnym poziomie.
-
- Rhetor
Efekt prac rzeczywiście świetny. I co warte podkreślenia, jest to pierwsza od lat inwestycja ukończona, a przynajmniej oddana, w terminie. Póki co nie udało nam się przetestować dokładnie, bo upał i tłumy przeszkadzały, ale wygląda rzeczywiście nieźle. Jedno co mi się nasuwa po zobaczeniu tych patroli SM i policji przed dniem dziecka - jak długo uda się utrzymać park w dobrym stanie. Czy nie będzie jak zawsze po tarnowsku, że za miesiąc zacznie się psuć, a nie będzie odpowiedzialnego za utrzymanie technicznego stanu urządzeń.
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
Potwierdzam, atrakcje dla dzieciaków od 1 roku życia. Wykonanie i ilość urządzeń jak najbardziej na plus, tylko dwa minusy. Jeden, że chyba faktycznie mogli dać troszkę tej gąbki w okół piaskownicy oraz za mało huśtawek dla najmłodszych tych z zabezpieczeniami przed wypadnięciem, wydaje mi się, że jest jedna. Drugi, że niestety już ktoś załatwił jedną zabawkę, mało znaczącą ale jednak (taki labirynt z kulkami).
pan Prezydent pochwalił się na FB, że w Parku właśnie kładą.... kostkę. Bez komentarza.
Teraz w calym Tarnowie będzie kostka.
-
- Rhetor
Byłem wczoraj, pierwszy raz od remontu - fajne to
Dzieciakom się podobało, z mojej strony słowa uznania dla projektantów sprzętów.
Dzieciakom się podobało, z mojej strony słowa uznania dla projektantów sprzętów.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
Podobało się bo to coś nowego. Fajnie że chociaż w jednym miejscu w Tarnowie zrobili coś innego, bo mam wrażeniem, że wszystkie place zabaw w mieście są identyczne.
ps. jest w przedszkolu 32 plac zabaw dla dzieci zrobiony w BO - on tez jest nieco inny.
ps. jest w przedszkolu 32 plac zabaw dla dzieci zrobiony w BO - on tez jest nieco inny.
Wczoraj byłem w parku nikt nie pracował piękna pogoda ktoś coś wie czy cokolwiek się tam dzieje teraz?
Sezon w pełni a rozgrzebane i nie skończone .
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
Lepiej było przez ostatnie 20 lat jak nikt tam nic nie tknął???Kulfon pisze:Wczoraj byłem w parku nikt nie pracował piękna pogoda ktoś coś wie czy cokolwiek się tam dzieje teraz?
A gdzie napisałem cokolwiek ''że było lepiej'' .Od strony BWA główna aleja do fontanny nie zrobiona zagrodzone podobnie staw ogrodzony ,w samo południe zero pracowników nic się nie dzieje więc pytam jaki jest tego powód ?
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
-
- Rhetor
Podejrzewam, że to sytuacja analogiczna jak z Lwowską. Mieli pretekst żeby nie oddać jesienią, bo pod ogrodzeniem były korzenie. Jak to miało oddziaływać na to, ze do dzisiaj nie oddali stawu - nie wiem. Na Lwowskiej mówili, ze nie robią bo Gumniska zamknięta, później że nie robią bo trzeba szybko wykorzystać kasę na skrzyżowanie Słoneczna - JPII, a w końcu okazało się, ze zawalili sprawę z pozwoleniami.
Nikt nad tym nie panuje. Nieudolność jest porażająca.
-
- Prytan
Łabędzie same przylecą
W sierpniu powinna się wreszcie zakończyć zasadnicza część prac w parku Strzeleckim. Zgodnie z podpisaną umową finisz prac miał nastąpić jeszcze jesienią. Teraz wykonawca zanotował kolejne opóźnienie i coraz bardziej prawdopodobne jest, że otwarcie ogrodu sensorycznego na terenie dawnej strzelnicy nastąpi dopiero wiosną