Centrum Handlowe "Młyn Szancera"
-
- Rhetor
Bo czekanie to często JEDYNY sposób na IDIOTĘ "Konserwę" - Miasto walczy o Miejskiego Konserwatora - ale debile z "Krakówka" nie chcą się zgodzić. Wiadomo - chodzi o władzę i kasę.
Jak Mamy jakiś "rupieć" jak mega zbytkowy komin w Owintarze - to aby się go pozbyć nalezy CZEKAĆ - po pewnym czasie Nadzór Budowlany wydaje decyzję, że obiekt jest zagrożeniem i nakazuje rozbiórkę.
Przykłady idioty konserwatora mamy : "osiatkowana" kamienica koło dworca, która straszy od lat, była setki razy przebudowana ale wyburzyć się nie da - bo to zabytek. A jak by się jej pozbyć to NAPRAWDĘ zabytkowy i piękny Dworzec PKP by zostął odsłonięty i plac zyskał by na wyglądzie.
Komin w Owintarze - normalnie cud świata, setki tysięcy turystów będa się zjeżdzać by go oglądać. Aby JAJA były większe - podobne wiekowo kominy na Azotach wyburzono i nikt się nie zająknął na temat ich "zbytkowości"
Jak Mamy jakiś "rupieć" jak mega zbytkowy komin w Owintarze - to aby się go pozbyć nalezy CZEKAĆ - po pewnym czasie Nadzór Budowlany wydaje decyzję, że obiekt jest zagrożeniem i nakazuje rozbiórkę.
Przykłady idioty konserwatora mamy : "osiatkowana" kamienica koło dworca, która straszy od lat, była setki razy przebudowana ale wyburzyć się nie da - bo to zabytek. A jak by się jej pozbyć to NAPRAWDĘ zabytkowy i piękny Dworzec PKP by zostął odsłonięty i plac zyskał by na wyglądzie.
Komin w Owintarze - normalnie cud świata, setki tysięcy turystów będa się zjeżdzać by go oglądać. Aby JAJA były większe - podobne wiekowo kominy na Azotach wyburzono i nikt się nie zająknął na temat ich "zbytkowości"
9000 ml A Rh-
Problem jest, że można "wpaść" - a czekanie jest legalne do bólu. Często rozpoczyna się remont pod nadzorem "konserwy" i go przerywa - ot zaczynamy od dachu przez prowizorycznie zabezpieczony dach - bo oryginalny rozebraliśmy - dostaje się woda i robi swoje. Ta metoda jest najlepsza przed zimą. Wiercimy dziury, robimy otwory, i tak dalej, "źle" przykryty dach i po zimie mamy piekne zagrożenie budowlane. Dalej zgłaszamy się do Nadzoru Budowlanego i dostajemy nakaz rozbiórki.
Przy "odpowiednim" remoncie - wystarczą dwie jesienie i zimy
Przy "odpowiednim" remoncie - wystarczą dwie jesienie i zimy
9000 ml A Rh-
Ja tam nie jestem fanatykiem zostawiania nawet budowlanych trupów w imię 'ratowania zabytków', zwłaszcza, że to zwykły obiekt użytkowy i to wcale nie aż tak stary - ale niech na jego miejscu nie wcisną tam jakiejś biedronko-podobnej archi-kupy, bo nie będę mógł przejechać spokojnie przez Most Rotmistrza Pileckiego...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
No co Wy nie podoba Wam się architektura Biedronki a zwłaszcza kolorystyka pod tytułem : Kupa polana Sosem Curry? Jesteście prostakami - to taki awangardowy, odwazny projekt. Po prostu się Nie znacie i już.
Napiszcie : spłonął dach? Jeśli tak, to Nadzór Budowalny już może wypisywać nakaz rozbiórki Bo bez dachu Jesieni i Zimy budynek nie przetrzyma.
Zresztą zabytek to żaden i już dawno należało go rozwalić i wybudować coś ładnego - podkreślam ładnego.
Napiszcie : spłonął dach? Jeśli tak, to Nadzór Budowalny już może wypisywać nakaz rozbiórki Bo bez dachu Jesieni i Zimy budynek nie przetrzyma.
Zresztą zabytek to żaden i już dawno należało go rozwalić i wybudować coś ładnego - podkreślam ładnego.
9000 ml A Rh-
Ravir nie wiem czy palił się dach czy nie, wiem tyle że pożar obejmował tylną część młyna, z przodu było widać tylko kłęby dymu ale jak podjechałem pod biedronkę to od tyłu było widać dość wielkie płomienie, i paliło się coś tak jak by na dole za budynkiem, ale nie wiem nic dokładnie bo tylko zadzwoniłem gdzie trzeba ale już było zgłoszone i poszedłem na zakupy
Zdjęcia dostępne na portalu GK.
http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/6 ... a-material
http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/6 ... a-material
Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza.
~A. Einsten
~A. Einsten
-
- Rhetor