Wschodnia obwodnica Tarnowa
Myślę, że na początku uruchomienia zjazdu w Krzyżu może być spory ruch - ale potem ludzie będą kombinować, i zjeżdżać w Wierzchosławicach przedzierając się do obwodnicy południowej. Przyroda (a zwłaszcza drogi) nie lubią ani korków, ani pustki
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
A dlaczego miała by nie powstać w zakładanym terminie?
Jak dotąd nie mamy większych opóźnień - po za tymi wynikającymi z pogody - więc ja zakładam, że powstanie w terminie. Zwłaszcza, że tereny przez któe idzie nie sa trudnymi inwestycyjnie - chodzi mi o protesty, wykupy i całą resztę.
Jak dotąd nie mamy większych opóźnień - po za tymi wynikającymi z pogody - więc ja zakładam, że powstanie w terminie. Zwłaszcza, że tereny przez któe idzie nie sa trudnymi inwestycyjnie - chodzi mi o protesty, wykupy i całą resztę.
9000 ml A Rh-
Ja też mam nadzieję że powstanie w terminie, ale powodów opóźnień może dziesiątki, w naszej rzeczywistości wszystko jest możliwe np. służby archeo coś wykopią.Ravir pisze:A dlaczego miała by nie powstać w zakładanym terminie?
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
Oczywiście Wola Rzędzińska będzie na nie
Proponowałbym, by w Woli Rzędzińskiej - przyszłej dzielnicy Tarnowa zrobić mały węzeł w okolicy ul. Orkana? Są to na pewno dodatkowe koszty... ale czy aż takie? Między Węzłem "Tarnów Północ" a "Lwowska" jest przynajmniej 12 km (o ile nie więcej)... Dodatkowy zjazd sprawdziłby się doskonale w tamtym rejonie (np. z zakazem wjazdu dla bardzo dużych wozów ciężarowych).
Oto skromna wizualizacja (przepraszam za jakość).
Linia czerwona - Autostrada
Kropki - węzły
Czarna kropka - dodatkowy węzeł w Woli Rzędzińskiej (np. Tarnów Wschód)
Proponowałbym, by w Woli Rzędzińskiej - przyszłej dzielnicy Tarnowa zrobić mały węzeł w okolicy ul. Orkana? Są to na pewno dodatkowe koszty... ale czy aż takie? Między Węzłem "Tarnów Północ" a "Lwowska" jest przynajmniej 12 km (o ile nie więcej)... Dodatkowy zjazd sprawdziłby się doskonale w tamtym rejonie (np. z zakazem wjazdu dla bardzo dużych wozów ciężarowych).
Oto skromna wizualizacja (przepraszam za jakość).
Linia czerwona - Autostrada
Kropki - węzły
Czarna kropka - dodatkowy węzeł w Woli Rzędzińskiej (np. Tarnów Wschód)
-
- Rhetor
Śmiem twierdzić, że jakby mieszkańcy wydziedziczonej przez wszystkich LG zaczęli przechodzić przez przejścia przy rondzie to nie minęłoby dużo czasu a zablokowaliby też skrzyżowanie koło Kerfura w Tarnowie.Z całym szacunkiem dla mieszkańców Lisiej Góry, ich miejscowość miastem nie jest...
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
A Wolisz - "srać" się 40 -50 km/h jak obecnie na Drodze Krajowej 4 - która idzie przez wioski?Z całym szacunkiem dla mieszkańców Lisiej Góry, ich miejscowość miastem nie jest...
Idea obwodnic jest taka by ZWIĘKSZYĆ bezpieczeństwo ludzi i ZWIĘKSZYĆ komfort jazdy - jak droga omija miejscowości to nawet jeśli jest zwykłą drogą jedna jezdnia + pobocze i mamy ograniczenie do 90 km/h to spokojnie "sypiemy" te 90 i jedziemy. A nie co chwilę "wiocha" 50 km/h skrzyżowanie, światła, fotoradar i tak w kółko.
Przez miejscowości nają jeździć ci którzy chcą TAM lub w pobliże jechać - jak ktoś - ciągnie z Tarnowa na północ to ma OMINĄĆ Lisią Górę i resztę a nie "pchać" się przez środek.
9000 ml A Rh-
http://www.rdn.pl/info_tarnow/index.php ... 2010115093
No to będzie ciekawie na JPII. 2014 najwcześniej czyli z poślizgiem to może nawet i 2016.
No to będzie ciekawie na JPII. 2014 najwcześniej czyli z poślizgiem to może nawet i 2016.
A co, w Mościcach i na ul. Czerwonej, Krakowskiej będzie lepiej.
Przecież jak JPII zakorkują, to co mądrzejsi będą zjeżdżać na węźle Wierzchosławickim i przez w/w ulice do obwodnicy południowej.
Tak że, z której strony nie popatrzy, to d....
Przecież jak JPII zakorkują, to co mądrzejsi będą zjeżdżać na węźle Wierzchosławickim i przez w/w ulice do obwodnicy południowej.
Tak że, z której strony nie popatrzy, to d....
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.