Inwestycje w miescie
Re: Inwestycje w miescie
Patrząc na zdjęcia wygląda to fatalnie
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"
Coś będą robić na terenie Młynu Szancera - osoby, które miały tam wykupione miejsca parkingowe otrzymały informacje o wypowiedzeniu umowy.
Zobaczymy co będzie - może ulga "Pałacyk+" zadziałała?
Zobaczymy co będzie - może ulga "Pałacyk+" zadziałała?
-
- Archont
Widziałam dziś te "plastry miodu" - szczerze? - kupa betonu wypiętrzona ponad brukiem, a w niektórych tylko trochę ziemi i jakieś habazie mają rosnąć. No nie można tego nazwać ochładzającą zielenią na upalne dni. Dokąd my zmierzamy?
Witam ! Poszukuję linków do remontu ul Witosa w stronę łacznika z A4 i budowy dojazdu do Lidla przy ul Kwiatkowskiego. Pozdrawiam !
210tys z budżetu obywatelskiego
Miasto nie odsprzedawało dworca panu Mądlowi. Dworzec był własnością PKS (państwowej komunikacji samochodowej), który został przejęty z całym inwentarzem po prywatyzacji w 97. Upadający PKS (prywatna komunikacja samochodowa) wyprzedawał wszystko, i wtedy Mądel go odkupił. Miasto nie chciało kupować wtedy.defekator pisze:Miasto powinno zabezpieczyć sobie pozostawienie funkcji dworca w tym budynku w momencie gdy panu Mądlowi go sprzedawało. W obecnej sytuacji obrażanie się na niego i celowe utrudnianie otworzenia tam jakiejś innej działalności jest niepoważne, nieprofesjonalne i sprawia, że nikt nie zyskuje a wszyscy tracą. Magistrat powinien mieć pretensje nie do pana Mądla, a do tego kto podpisał z nim umowę na sprzedaż budynku w takiej formie w jakiej podpisano. Bo skoro podpisana umowa na to pozwalała a prowadzenie dworca było dla niego nieopłacalne to nie ma co się dziwić, że dworzec skasował.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Wczoraj byłem na 'Marcince" zobaczyć słynną tężnie a tu zonk, kartka z napisem "awaria", jak widać kolejna zaj*.. robota wykonana w Tarnowie.
Maciek
A równie dobrze może się okazać, że ktoś tej awarii pomógł. Na przykład za wszelką cenę próbował ją rozwalić bo przecież to nie jego. Wstrzymałbym się z osądem, że to inwestycja jest kijowa.
I też nie ma co robić wielkiego szumu bo byłem wieczorem i już działała.
Czyżby to była ta "inwestycja"?
http://www.kt24.pl/tarnow-przed-dworcem ... zynskiego/
Czy też to coś innego jest? Na ogrodzeniu jest tylko napis "teren budowy wstęp wzbroniony" ale nie ma żadnej tablicy informacyjnej.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Może fontanna albo toaleta w stylu Franciszka Józefa?
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)
-
- Archont
To wygląda na powstawanie jakiegoś betonowego dziwadła/klombiku, na którym będzie rosło drzewko w doniczce (prawie jak bonsai) z paroma krzaczkami do wysokości 20 cm w ramach walki z betonozą. W każdym razie na zbawienny cień w upały nie można liczyć, bo władzom miasta jakby rozum zbetoniał.
Ten teren chyba nie należy do miasta, więc władze miasta za niego nie odpowiadają. Podejrzewam, że to będzie jednak wspomniany wcześniej w linku pomnik.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Chyba jakiś pociotek z nadania partyjnego pis w PKP chce się komuś przypodobać. Na prawdę nie wiem po co ten pomnik centralnie przed zabytkowym dworcem. Gloryfikacji Kaczyńskiego w Tarnowie też nie rozumiem. Chyba najbardziej zasłynął tym że pojechał do Gruzji w której była wojna i ostrzelali jego konwój..
-
- Rhetor
@GregTrN nie jestem zwolennikiem ani jednego ani drugiego, ale patrząc z perspektywy czasu to był chyba ten mądrzejszy klon.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD