Remont ostatniego odcinka koryta potoku Wątok
-
- Prytan
- Kontakt:
Wieść z Magistratu:
http://www.tarnow.pl/index.php/pol/Mias ... d-Watokiem
Więcej na tarnow.plJeszcze w tym roku tarnowianie będą mogli spacerować kolejnym, uporządkowanym odcinkiem bulwarów na Wątokiem. To wspólna inwestycja Małopolskiego Zarządu Melioracji i Urządzeń Wodnych w Krakowie oraz tarnowskiego magistratu. Chodzi przede wszystkim o zabezpieczenie przeciwpowodziowe, ważny jest również walor estetyczny. Nowe ścieżki spacerowe powstaną na odcinku od mostu przy ul. Panny Marii do mostu przy ul. Narutowicza. Prace zakończą się w listopadzie.
http://www.tarnow.pl/index.php/pol/Mias ... d-Watokiem
-
Autor tematu - Archont
Rozmawiałem na ten temat z jednym rozumnych SM. Padła odpowiedź, że on aż tak mocno nie przeszkadza, a wożenie dziada to zbyt duży koszt. Nawet po tym jak powiedziałem, że on w sumie ze trzy ławki "wyłącza" z użycia nic się nie zmieniło.Piękne jest to, że na bulwarach wczoraj menel leżał w poprzek chodnika, tak, że nie dało się przejść. 50m od Straży Miejskiej...
ładnie mi ona cieniutkaaKid pisze:Dzisiaj usuwają cieniutką warstwę ziemi
Foto z godz.16:00
3150ml ARh- & DKMS
Bo wiesz z tego menela kasy nie wyciągną, a z kierowcy za złe parkowanie tak. Więc taki menel jest dla nich bezwartościowy. Tak samo jak przestępcy bo również nie zapłacą. Zapłaci za to uczciwy człowiek ciężko pracujący, dlatego takich SM prześladuje.starówka pisze:Rozmawiałem na ten temat z jednym rozumnych SM. Padła odpowiedź, że on aż tak mocno nie przeszkadza, a wożenie dziada to zbyt duży koszt. Nawet po tym jak powiedziałem, że on w sumie ze trzy ławki "wyłącza" z użycia nic się nie zmieniło.
-
Autor tematu - Archont
- ziemia między chodnikiem a murem oporowym od strony Panny Marii zebrana w całości
- od strony Łaziennej do około połowy długości odcinka
- wylewany jest beton w celu podwyższenia murku przy kościele i na słupki do przyszłego ogrodzenia w tym miejscu
- pojawiły się młoty do rozbiórki murów oporowych
- Pan inspektor nadzoru też się pojawił
- od strony Łaziennej do około połowy długości odcinka
- wylewany jest beton w celu podwyższenia murku przy kościele i na słupki do przyszłego ogrodzenia w tym miejscu
- pojawiły się młoty do rozbiórki murów oporowych
- Pan inspektor nadzoru też się pojawił
3150ml ARh- & DKMS
Sorry za post pod postem, ale znalezłem ciekawe informacje. Może trochę stare (2006 ), ale zawsze coś :
Fajny pomysł, ale, jak się domyślam, z niego zrezygnowano. W sumie nic dziwnego, oprócz Panów Przyjaciół Piwa nikt by pewnie z tego nie korzystał...To nie koniec inwestowania w tym rejonie Tarnowa "Planujemy kontynuować przebudowę brzegów Wątoku. Następny etap niedługo będzie realizowany. Przedłużymy brzeg kamienny aż do Narutowicza a potem w górę rzeki, powyżej Krakchemii. Tam zrobimy tereny rekreacyjne dla mieszkańców. To przyszłość następnej kadencji" - dodaje wiceprezydent Jeleń.
tarnów.net.pl
-
Autor tematu - Archont
- z moich obliczeń wynika że opona została przesunięta, byłem nawet świadkiem jak koparka po niej przejeżdżałaaKid pisze:Może zrobią jakąś wysepkę na tę oponę
- małe sprostowanie - ściana wyburzona od strony Panny Marii (foto)
- od Łaziennej robione jest ogrodzenie posesji i wyrównywany nasyp nad murem
- skończone wylewanie ogrodzenia kościółka
3150ml ARh- & DKMS