Przebudowa Mickiewicza i al. Solidarności
Bo brakło SMA Całość produkcji poszła na A4 tak tam smarują
https://www.youtube.com/watch?v=3WMcBC4 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Jaka jest aktualnie organizacja ruchu na Mickiewicza i Solidności[*]? Które obecnie odcinki są zamknięte a którymi i w którą stronę można jeździć?
[*] W latach 80-tych wrocławska Pomarańczowa Alternatywa organizowała różnorakie happeningi skierowane przeciw władzy ludowej. Któregoś razu wyszli na ulicę z transparentem na którym solidarycą napisano "SOLIDNOŚĆ ZWYCIĘŻY". Tak mi się jakoś przypomniało, nie wiem czy skojarzenie jest miejscu.
[*] W latach 80-tych wrocławska Pomarańczowa Alternatywa organizowała różnorakie happeningi skierowane przeciw władzy ludowej. Któregoś razu wyszli na ulicę z transparentem na którym solidarycą napisano "SOLIDNOŚĆ ZWYCIĘŻY". Tak mi się jakoś przypomniało, nie wiem czy skojarzenie jest miejscu.
Nie przewiduje się chociaż dawniej przewidywano bo poszła kasa na wyburzenie budynku Szujskiego-Szkotnik. Rzeczywistość pokazała, że ........... zamiast ronda będzie tam parking chyba dla Center-Medu.rothko pisze:Przewiduje się remont także ulicy Szujskiego,tak do McDrive?
Dzisiaj mamy zakaz skrętu w prawo w ul. Szkotnik z ul. Szujskiego.
Kto założy się, że w niedługim czasie zakaz ten zniknie?
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Na dzisiaj już po robocie. Ułożone jedna część jezdni i należy poczekać kilkanaście godzin na zwiazanie. Pytanie do miasta, dlaczego nie można na dwa dni zamknąć ruchu i zrooić to tak jak należy? ! Jeżeli będą jakieś konieczności poprawy nawierzchni, to w moim odczuciu bedzie to właśnie na życzenie miasta ...
Nawierzchnia bitumiczna nie zawiera cementu by związała, ona po prostu stygnie i nie potrzebuje kilkunastu godzin - musiałby być straszny upał.TomekMKM pisze:Na dzisiaj już po robocie. Ułożone jedna część jezdni i należy poczekać kilkanaście godzin na zwiazanie. Pytanie do miasta, dlaczego nie można na dwa dni zamknąć ruchu i zrooić to tak jak należy? ! Jeżeli będą jakieś konieczności poprawy nawierzchni, to w moim odczuciu bedzie to właśnie na życzenie miasta ...
Układanie warstw nawierzchni połówkami nie jest niczym dziwnym i bardzo często jest stosowane. Jakby H+W zamknął całkowicie Mickiewicza/Solidarności na dzień to by się larum podniosło, że się po mieście nie da jeździć.
Połówkowe układanie nie jest równoznaczne z koniecznością poprawy układanej nawierzchni - wiadomo, że układanie na zimny styk nie jest idealne jak na gorący (gdyby szły dwa rozścielacze), ale i na to jest rada. Trzeba dobrze skropić styk, a najlepiej użyć taśmy bitumicznej do uszczelnienia.