Remont dworca PKP
Ja nie mogę pojąć jak to działa, że w Regio (osobowe, najtańsze, teoretycznie więc najgorsze) zawsze mam miejsce siedzące, a w TLK (InterCity) i InterRegio ("lepszy" regio) wiecznie stoję.
A, żeby nie było: wszystkie trzy pociągi kursują mniej więcej tyle samo - około 1:10 (przy założeniu, że się jedzie pospiesznym Regio, jak w moim wypadku - cena jak za zwykłe Regio)
nagmatwałem chyba... ale dacie rady przeczytać.
A, żeby nie było: wszystkie trzy pociągi kursują mniej więcej tyle samo - około 1:10 (przy założeniu, że się jedzie pospiesznym Regio, jak w moim wypadku - cena jak za zwykłe Regio)
nagmatwałem chyba... ale dacie rady przeczytać.
Dokładnie, ale większość tych z Tarnowa jest skorelowana z tymi z Rzeszowa lub Krynicy/Nowego Sącza i to ci pasażerowie docierając do Tarnowa po przesiadce zajmują miejsca stojąceCubaza pisze:Keleos, zazwyczaj jest tak, że regio, załóżmy do Krakowa, jedzie z Tarnowa. Więc wszyscy wsiadają tutaj
Pozostałe wymienione przez Ciebie pociągi jadą z dalszych miejsc przez co dużo osób wsiada już wcześniej
http://www.tarnow.net.pl/index.php?poka ... c&id=10948
Ja widziałem w bocznej poczekalni leżącą przy ścianie siatkę ze sklejanym długim kijem - zapewne to na na nieproszonych gości.
Ja widziałem w bocznej poczekalni leżącą przy ścianie siatkę ze sklejanym długim kijem - zapewne to na na nieproszonych gości.
Zdjęcie akurat wrzuciłem tego z Balic, więc się nie sugeruj przypadkiem ; )
Konduktor powiedział, że "od dzisiaj (czyli wczoraj) mamy nowy".
Podstawiony został 25min przed czasem, w Tarnowie był chyba punktualnie... ciężko powiedzieć, bo pierwszy raz jechałem o tej godzinie i nie wiem o której planowo miał być ; >
Konduktor powiedział, że "od dzisiaj (czyli wczoraj) mamy nowy".
Podstawiony został 25min przed czasem, w Tarnowie był chyba punktualnie... ciężko powiedzieć, bo pierwszy raz jechałem o tej godzinie i nie wiem o której planowo miał być ; >
http://www.intermaks.pl/index.html?grp= ... 9&strona=0
jechałeś tym pociągiem
na razie 2 ale ma być 5
co do spóźnienia to był spóźniony 2 min
jechałeś tym pociągiem
na razie 2 ale ma być 5
co do spóźnienia to był spóźniony 2 min
też nim jechałem więc się może wypowiem.
na początek jechałem pierwszą klasą więc fotele całkiem spoko miejsca dużo nawet jak dla mnie (194 cm wzrostu), nie wiem jak jest w 2 klasie. I jak już jestem przy pierwszej klasie to nie wiem po co było to zamawiać przecież i tak płaci się tyle samo bo nie ma biletów pierwszej klasy. W pociągu jedzie się całkiem przyjemnie, łagodny start, nie zrywa jak w starych kiblach(EN57). Co najważniejsze to ogrzewanie koniec z gotowaniem tyłka na fotelach.
Tak ogólnie to wszystko jest ok.
Ps. tym pociągiem zaskoczeni są nie tylko pasażerowie(niektórzy maj problem z otwieraniem drzwi) ale i maszyniści, na dworcu w Tarnowie nie zblokowali kół i pociąg zaczął cofać, nie włączona była również informacja pasażerska tzn wyświetlacze nie działały.
na początek jechałem pierwszą klasą więc fotele całkiem spoko miejsca dużo nawet jak dla mnie (194 cm wzrostu), nie wiem jak jest w 2 klasie. I jak już jestem przy pierwszej klasie to nie wiem po co było to zamawiać przecież i tak płaci się tyle samo bo nie ma biletów pierwszej klasy. W pociągu jedzie się całkiem przyjemnie, łagodny start, nie zrywa jak w starych kiblach(EN57). Co najważniejsze to ogrzewanie koniec z gotowaniem tyłka na fotelach.
Tak ogólnie to wszystko jest ok.
Ps. tym pociągiem zaskoczeni są nie tylko pasażerowie(niektórzy maj problem z otwieraniem drzwi) ale i maszyniści, na dworcu w Tarnowie nie zblokowali kół i pociąg zaczął cofać, nie włączona była również informacja pasażerska tzn wyświetlacze nie działały.
Szynobus chodził na tyle gładko i cicho, że momentami nie wiedziałem czy jadę, czy stoję (miałem słuchawki na uszach, za oknem nic nie widać - ciemno).
Oczywiście czasami zarzuca, ale to wina torów, nie pociągu (przepraszam - szynobusu).
Ogólnie jestem na plus, chociaż miejsc między siedzeniami tak ze 20cm za mało jak dla mnie, plus te kamery w każdym wagonie są nieco drażniące... rozumiem jednak, że mogą pomóc w przeciwdziałaniu wandalizmowi, więc niech sobie będą.
Aha - było dużo osób stojących, z powodu braku miejsc siedzących... przydałby się przynajmniej jeden wagon więcej.
Oczywiście czasami zarzuca, ale to wina torów, nie pociągu (przepraszam - szynobusu).
Ogólnie jestem na plus, chociaż miejsc między siedzeniami tak ze 20cm za mało jak dla mnie, plus te kamery w każdym wagonie są nieco drażniące... rozumiem jednak, że mogą pomóc w przeciwdziałaniu wandalizmowi, więc niech sobie będą.
Aha - było dużo osób stojących, z powodu braku miejsc siedzących... przydałby się przynajmniej jeden wagon więcej.
ale masz pecha bo nie trafiłeś ani raz to jest EZT czyli elektryczny zespół trakcyjnyKeleos pisze:pociągu (przepraszam - szynobusu).
nie da się dołożyć wagonu do EZT. Poprostu na "dunajcu" zawsze jeżdżą połączone EN57 (2 szt) a że chcieli zaszpanować ACATUSEM to puścili go na sobotę(mniejszy ruch), sądzę że w tygodniu będzie jeździł na trasie Kraków-Tarnów. Oby niech się pan Ciepiela na coś się przyda.Keleos pisze:Aha - było dużo osób stojących, z powodu braku miejsc siedzących... przydałby się przynajmniej jeden wagon więcej.