Modernizacja linii kolejowej Kraków - Rzeszów
Re: Modernizacja linii kolejowej Kraków - Rzeszów
Coś w tym jest. Dostrzec wcześniej czy później zostałby rozebrany. Przed tym decyzja ta go zabezpiecza. A w przypadku chęci remontu zasady konserwatora nie będą raczej tak uciążliwe jak w przypadku XVIII wiecznego dworku.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Dworek na Batorego też nie miał jakichś specjalnych wymagań - pytałem konserwatora - zdawał sobie sprawę, że to ruina, więc pozwalał rozebrać do fundamentów (a nawet i te), ale trzeba było postawić z powrotem tą samą bryłę - obecny właściciel doskonale sobie z tym poradził, i fajnie, że taki unikatowy zabytek znowu cieszy oko.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Szukałem w BIK i nie znalazłem kto to zgłosił, ani że ktoś ogłosił że to zabytek. Czyli to dalej nie oficjalne??
Mi się wydaje że są dwa scenariusze ob głupie.
1) Miasto chciało przejąć obiekt bo nie wpisuje się w jego plan organizacji jakiejś tam imprezy za parę lat.
PKP się nie zgadzało aby oddać tak atrakcyjną działkę za bezcen.
Więc miasto wywarło wpływ tam gdzie trzeba aby wpisać to do rejestru zabytków i PKP nie sprzeda działki na wolnym rynku atrakcyjnie.
Polityka psa ogrodnika.
2) To jest aby jeszcze bardziej zdeprymować Tarnów.
Ktoś usłyszał że coś może w Tarnowie powstać, (patrz wyżej impreza) to aby mu utrudnić to zablokujmy remont punktu transportowego.
I tutaj pytanie kto za tym stoi.
a) Powiat
b) Marszałek
c) Świętokrzyskie ?? - przeszukując nie wiem dlaczego twarzą w mediach tego projektu jest osoba z województwa świętokrzyskiego
Może jestem inny, ale mam wrażenie że ten ruch ma drugie dno.
Mi się wydaje że są dwa scenariusze ob głupie.
1) Miasto chciało przejąć obiekt bo nie wpisuje się w jego plan organizacji jakiejś tam imprezy za parę lat.
PKP się nie zgadzało aby oddać tak atrakcyjną działkę za bezcen.
Więc miasto wywarło wpływ tam gdzie trzeba aby wpisać to do rejestru zabytków i PKP nie sprzeda działki na wolnym rynku atrakcyjnie.
Polityka psa ogrodnika.
2) To jest aby jeszcze bardziej zdeprymować Tarnów.
Ktoś usłyszał że coś może w Tarnowie powstać, (patrz wyżej impreza) to aby mu utrudnić to zablokujmy remont punktu transportowego.
I tutaj pytanie kto za tym stoi.
a) Powiat
b) Marszałek
c) Świętokrzyskie ?? - przeszukując nie wiem dlaczego twarzą w mediach tego projektu jest osoba z województwa świętokrzyskiego
Może jestem inny, ale mam wrażenie że ten ruch ma drugie dno.
-
- Rhetor
Ja też odbieram ten ruch jako typowe działanie na złość, tylko pytanie kto komu?
Nie posądzałbym nikogo wyżej o tak dalekie plany. rok do przodu to bardzo dużo.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Może faktycznie nie wybrzmiało, nikogo nie posądzam to jest po prostu wymysł mojego umysłu.
Brak przejrzystości powoduje że sobie mogę snuć różne teorie
Brak przejrzystości powoduje że sobie mogę snuć różne teorie
-
- Rhetor
A ja miałem to dzisiaj wpiąć do tematu inteligentne sterowanie ruchem.
Światła, mimo że złożone, działają już od niedzieli Czyszczenie czy uzupełnianie braków po niefrasobliwych kierowcach wysokich samochodów?
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Ma ktoś trochę żółtej farby?Będzie szybciej usunąć błąd a spacja zawsze się przyda
dzisiaj rano poprawili