Modernizacja linii kolejowej Kraków - Rzeszów
-
- Archont
Re: Modernizacja linii kolejowej Kraków - Rzeszów
Ja nie wiem czy Wy nie zauważyliście, czy ja gdzieś nie doczytałem ale ..... po takich opadach wiadukt na ul.Krakowskiej jest przejezdny Jechałem tamtędy wczoraj wieczorem i nie ma nawet najmniejszej kałuży SZOK
Ale to jest most kolejowy, u nas też szybko były remontowane/stawiane mosty kolejowe, gorzej było z infrastrukturą pod spodem i w okolicach
-
- Rhetor
Dziś rano faktycznie nawet kałuży. Na Gumniskiej też.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Za to na Tuchowskiej jak zwykle zalało.farciarzgilmore pisze:Ja nie wiem czy Wy nie zauważyliście, czy ja gdzieś nie doczytałem ale ..... po takich opadach wiadukt na ul.Krakowskiej jest przejezdny Jechałem tamtędy wczoraj wieczorem i nie ma nawet najmniejszej kałuży SZOK
Ale wiadukty na Krakowskiej i Gumniskiej mają swoje przepompownie, a na Tuchowskiej nic nie zrobisz - jak Wątok wyleje, to wiadukt pod wodą będzie. Rzeki nie wypompujesz.
-
- Rhetor
Można by ominąć ten wiadukt, jadąc pod wiaduktem na Alejach Tarnowskich, gdyby nie drobny fakt...
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
Dzisiaj widziałem ekipe, która od rana cos robiła przy wiadukcie na Tarnowskich. O 17 dalej coś robili. Może wreszcie coś się zacznie tam dziać.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Wysłane przy użyciu Tapatalka
no moze zaczna i skoncza niebawem calosc, to by bylo cos, wow
z 2017 roku:wejss pisze: Za to na Tuchowskiej jak zwykle zalało.
https://www.temi.pl/temi/tarnow/28-tarn ... rozi-sadem" onclick="window.open(this.href);return false;Miasto nie zamierza odebrać od PKP Polskich Linii Kolejowych przebudowanej drogi pod wiaduktem nad ulicą Tuchowską, dopóki nie zostanie poprawione jej odwodnienie. Kolejarze nie mają na to ochoty, a władze Tarnowa zapowiadają skierowanie sprawy do sądu – minął już rok tej patowej sytuacji.
Czyli PKP dalej bawi się w kotka i myszkę?
no ale to co tam trzeba zrobic zbiornik pompy pewnie ogromne koszta, a w sumie jest to co bylo mniej wiecej
Al.Tarnowskich i Kochanowskiego -Warsztatowa dalej nie przejezdne ...idą na rekord
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
Jak to, przecież "prace się tam zakończyły"Kulfon pisze:Al.Tarnowskich i Kochanowskiego -Warsztatowa dalej nie przejezdne ...idą na rekord
-
- Rhetor
A wiadukt na Tuchowskiej został już odebrany?
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
A ja mam takie pytanie do zorientowanych w sprawach kolejowych. Mieszkam dość blisko wiaduktu przy ul. Gumniskiej i co chwilę słychać jak pociągi używają sygnałów dźwiękowych jadąc od Rzeszowa. Logiczne było używanie sygnałów dźwiękowych dopóki był przejazd kolejowy. Teraz gdy przejazdu nie ma sygnały są dalej używane. Najbardziej jest to irytujące jak dzieje się to o 4 - 5 rano. Może mi ktoś wyjaśnić po co te sygnały dźwiękowe są używane?
Dzisiejsze opady, może i niemałe brutalnie zweryfikowały rzeczywistość. Wiadukt na Gumniskiej zalany.
https://www.facebook.com/nowyblaskparku ... =3&theater
https://www.facebook.com/nowyblaskparku ... =3&theater
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku