Autostrada A4
Jest też możliwość 3 obejścia. Skręcając w stronę brzozówki jedziemy do zaczarnia, skręcamy w drogę na wolę rzędzińską, wyjeżdżamy jakieś 200 metrów jest skręt na ładną, jedziemy jakieś 2 kilometry i znajdujemy się na światłach w ładnej. Szybko i bezproblemowo, nie wjeżdżając do zatłoczonego i zakorkowanego tarnowa, ani na jp2gushman pisze:Próbowałem dzisiaj dostać się do Dębicy na godz. 14. Jakież było moje zdziwienie i wkur... gdy okazało się, że po 15 minutach turlania się w dół po JPII jestem dopiero przy skrzyżowaniu z ul. Długą. A trzeba było mnie widzieć chwilę później, gdy na Dąbrowskiej trafiłem na zakaz ruchu, bo kładli nowy asfalt. Odkurzyłem wszystkie dawno nieużywane przekleństwa.
Na szczęście trafił się jakiś przesmyk przez Orzeszkowej, gdzie lusterkami ocierałem się o ogrodzenia posesji i wyskoczyłem na Orkana koło BP. Dobrnąłem do Ładnej, gdzie zaobserwowałem kolejne ciekawe zjawisko: korek do skrzyżowania przy Grosarze zaczynający/kończący się... w Pogórskiej Woli! Jednym słowem: dramat.
Po tym wszystkim wnoszę, że pomysł Roberto jest jak najbardziej sensowny. Przez tydzień - dwa pomęczymy się z pionierami nowej trasy po czym wszystko wróci do normy, bo każdemu tirowcowi szkoda czasu na tkwienie w korku przez godzinę i więcej...
Mam jeszcze lepszą opcję: w Brzozówce na Zaczarnie, później Wola i Ładna. Po prostu tak rzadko jeżdżę w wakacje JP II, że zapomniałem, że nawet o godz. 13 może być tam ciężko.LordRuthwen pisze:gushman, jedź kolejnym razem przez Skrzyszów, do Szynwałdu i stamtąd do PW - omijasz wszystko, wypadasz prawie w podkarpackiem.
W drodze powrotnej po zatankowaniu lodów do pełna w Pilznie zjechałem na Chotową i później tymi wąziutkimi dróżkami po 30 minutach byłem w domu. Godzinę szybciej niż w tym korku od Pogórskiej Woli do Ładnej.
Nosz cholera - progi zwalniające na Nowodąbrowskiej tego nam potrzeba wszędzie wstawmy - albo budujmy od razu drogi z dziurami - takimi po 20 cm wgłąb - żeby się nie dało jeździć po nich więcej niż 20km/h
paranoja - cała Nowodąbrowska jest oddzielona od ulicy rowem - nowe chodniki po obydwu stronach - tylko brakuje progów...
paranoja - cała Nowodąbrowska jest oddzielona od ulicy rowem - nowe chodniki po obydwu stronach - tylko brakuje progów...
...
Tarnów miasto ronda tymczasowego, kosmicznej fontanny i progów zwalniających.
Sajdak Ty nic nie rozumiesz tu chodzi o poprawę bezpieczeństwa, czyt. tylko w tym miejscu gdzie jest próg zwalniający. Jak ktoś jest debilem przed progiem to za progiem dalej będzie debilem. Za jakiś czas w Tarnowie na jeden kilometr drogi będzie przypadać 10 progów.
A może na Krzyskiej wystarczyło zrobić barierki ochronne w chodniku??? Może częściej policja tam powinna stać z radarem????
Sajdak Ty nic nie rozumiesz tu chodzi o poprawę bezpieczeństwa, czyt. tylko w tym miejscu gdzie jest próg zwalniający. Jak ktoś jest debilem przed progiem to za progiem dalej będzie debilem. Za jakiś czas w Tarnowie na jeden kilometr drogi będzie przypadać 10 progów.
A może na Krzyskiej wystarczyło zrobić barierki ochronne w chodniku??? Może częściej policja tam powinna stać z radarem????
Tu sie zgodze, jadąc po nieznanych drogach rzadko się jedzie szybko, po 1 nie zna się drogi, po 2 strach bo nie wiadomo gdzie tu mogą stać ;pmirak pisze:jak to powiedział kiedyś jeden policjant na takich drogach najczęściej przekraczają przepisy miejscowiA może na Krzyskiej wystarczyło zrobić barierki ochronne w chodniku??? Może częściej policja tam powinna stać z radarem????
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
18 osób, w tym dziecko, zostało rannych w wyniku zderzenia busa z samochodem ciężarowym w miejscowości Łapczyca w powiecie bocheńskim. Droga A4 jest zablokowana.
Do wypadku doszło przed godz. 9. Busem, który zderzył się z samochodem ciężarowym, podróżowało 20 osób. 18 z nich zostało rannych, w tym dziecko.
Golfem uderzyli w drzewo. Czterej młodzi mężczyźni nie żyją
Cztery osoby w...
czytaj dalej »
Jak powiedział na antenie TVN24 kpt. Sebastian Woźniak z krakowkiej straży pożarnej, na miejscu wypadku pracuje sześć zastępów straży pożarnej. Poszkodowane wypadku dziecko przetransportuje do szpitala Lotnicze Pogotowie Ratunkowe.
Droga A4 w miejscowości Łapczyca w powiecie bocheńskim będzie zablokowana w obu kierunkach jeszcze przez co najmniej dwie godziny.
Okliczoności wypadku wyjaśnia policja.
http://www.tvn24.pl/zderzenie-busa-z-ci ... 995,s.html
No to pozamiatane tiry pojada przez Tarnów.
Do wypadku doszło przed godz. 9. Busem, który zderzył się z samochodem ciężarowym, podróżowało 20 osób. 18 z nich zostało rannych, w tym dziecko.
Golfem uderzyli w drzewo. Czterej młodzi mężczyźni nie żyją
Cztery osoby w...
czytaj dalej »
Jak powiedział na antenie TVN24 kpt. Sebastian Woźniak z krakowkiej straży pożarnej, na miejscu wypadku pracuje sześć zastępów straży pożarnej. Poszkodowane wypadku dziecko przetransportuje do szpitala Lotnicze Pogotowie Ratunkowe.
Droga A4 w miejscowości Łapczyca w powiecie bocheńskim będzie zablokowana w obu kierunkach jeszcze przez co najmniej dwie godziny.
Okliczoności wypadku wyjaśnia policja.
http://www.tvn24.pl/zderzenie-busa-z-ci ... 995,s.html
No to pozamiatane tiry pojada przez Tarnów.
(...) Szukam stylu zmieszany z tłumem, robiąc to co wydaje mi się że robić umiem (...)
A nie ma nikt przypadkiem jakiś fotek, ewentualnie filmiku jak wyglądała JP II w trakcie otwartej A4 dla wszystkich??? Bo z tego co usłyszałem to było fajnie.
https://www.youtube.com/watch?v=3WMcBC4 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;