Inwestycje w mieście AD 2017 - Hala Jaskółka
Re: Inwestycje w mieście AD 2017 - Hala Jaskółka
Ma ktoś listę imprez które mają być organizowane na tej hali w najbliższej przyszłości?
Taaak, ja mam.
1. Koncert Świąteczny
1. Koncert Świąteczny
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
- Rhetor
i piłkarze ręczni mają tam rozegrać dwa mecze w grudniu - 4 i 11.
Rady Osiedla otrzymały na swoje skrzynki zaproszenie.
Szanowni Państwo,
w zał. przesyłam zaproszenie na 'Dzień otwarty Areny Jaskółka Tarnów", który odbędzie się w sobotę 30 listopada.
Oficjalne otwarcie zaplanowano na godz. 11.00. Prezentacja wyposażenia i zwiedzanie obiektu będą możliwe do godz. 17.00.
Serdecznie zapraszamy!
Uprzejmie proszę o przesłanie zaproszenia Państwu Radnym,oraz do RO
--
Anna Romaniszyn – Kos
Dyrektor Kancelarii Prezydenta w Wydziale Organizacyjnym
Urzędu Miasta Tarnowa
- Załączniki
-
- jaskółka.jpg (146.86 KiB) Przejrzano 11908 razy
-
- jaskółka1.jpg (216.61 KiB) Przejrzano 11908 razy
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
No. Więc tablice są dosyć małe, w wersji standardowej. bez kar w piłce ręcznej / setów w siatkówce. Gdy zapytałem o to Prezydenta, zasłonił się czterema ekranami (telebimami), na których będą wyświetlane wszystkie potrzebne informacje. Tylko dlaczego nie mogłoby to być tak, jak należy. Albo tablica z wszystkim, albo telebimy z oprogramowaniem zamiast tradycyjnych tablic... A nie, że trochę tutaj, trochę tam. Czyżby ktoś zapomniał o tym w specyfikacji?! Już widzę, jak na mniej istotną imprezę włączane są telebimy... Mam nadzieję, że u tego producenta tablic da się w razie czego rozbudować tablicę o stosowne dostawki dla dyscyplin. Bo gdyby trzeba było kupować nowe tablice, to byłyby jaja.TomekMKM pisze:Na budowie trwa właśnie betonowanie fundamentów od strony zachodniej. Dwie pompy i kilka betoniarek, do tego oświetlone niemalże jak w dzień. Jest dobrze. Martwi tylko temperatura otoczenia do wykonywania takich prac, ale skoro betonują, to znaczy, że jeszcze ujdzie.
----
PS, jeżeli wierzyć temu, co jest zamieszczone w przetargu (vide BIP TOSiR), to będzie niezła jazda. W najnowszej specyfikacji technicznej przewidziano - wymaganie minimalne - dwie tablice wyników. Brak na nich wyświetlania kar 2 minutowych w piłce ręcznej i wyników setów w siatkówce oraz bez powielonego głównego czasu gry na zegarach 24 sekundowych (nie ma o takim powielonym zegarze mowy w specyfikacji) - wymagane, poza tym przewidziano dwa zegary 24 sek. (po jednym), a powinny być widoczne przynajmniej z trzech stron ("kostka"). Bez tego zapomnijmy o jakiejkolwiek poważnej imprezie. Nie ma też mowy o minimalnych wymiarach tablicy oraz wymiarach cyfr.
Tym bardziej dziwi, bo TOSiR robiąc przetarg na nową tablicę na hali przy Krupniczej (grają tam teraz 2-ligowi koszykarze) potrafił dokładnie sprecyzować swoje wymagania w specyfikacji. I tamta tablica nawet wyprzedza przepisy...
A zegary na koszach istotnie są jednostronne. Jeżeli będziemy chcieli zorganizować coś poważniejszego, trzeba będzie to uzupełnić. Tu akurat nie ma problemu, bo można to w razie potrzeby rozbudować.
Ostatnio zmieniony 25-11-2019, 09:29 przez TomekMKM, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Rhetor
U nas już tak musi być. Niewymiarowe boisko, niepełny tor, trawiaste boisko do kosza albo za mała tablica.
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
Nie twierdzę, że jest za mała. Ale już niewątpliwie można stwierdzić, ze jest mała w stosunku do ogromu obiektu. Jak z czytelnością i widocznością - zobaczymy przy pierwszych zawodach.
Ale na pierwszy rzut oka wygląda to tak, jakbyśmy kupowali nowego Mercedesa z salonu, a pożałowali na AC albo pakiet serwisowy.
Ale na pierwszy rzut oka wygląda to tak, jakbyśmy kupowali nowego Mercedesa z salonu, a pożałowali na AC albo pakiet serwisowy.
-
- Rhetor
Arena Jaskółka Tarnów to nazwa obiektu, natomiast prawdziwa nazwa inwestycji to „Centrum Przygotowań Paraolimpijskich”
To wielki wkład Tarnowa w rozwój sportu olimpijskiego i rehabilitacji osób niepełnosprawnych.
Wcześniej powstał ośrodek „Słoneczne Wzgórze” z zapleczem hotelowo konferencyjnym, a teraz „Centrum”
To nie przypadek, to świadome wybory i działanie. Wraz z zapleczem naukowym Wydziału Ochrony Zdrowia PWSZ jesteśmy czołowym ośrodkiem wsparcia sportów paraolimpijskich.
Medale tarnowskich paraolimpijczyków o tym dobitnie świadczą.
To wielki wkład Tarnowa w rozwój sportu olimpijskiego i rehabilitacji osób niepełnosprawnych.
Wcześniej powstał ośrodek „Słoneczne Wzgórze” z zapleczem hotelowo konferencyjnym, a teraz „Centrum”
To nie przypadek, to świadome wybory i działanie. Wraz z zapleczem naukowym Wydziału Ochrony Zdrowia PWSZ jesteśmy czołowym ośrodkiem wsparcia sportów paraolimpijskich.
Medale tarnowskich paraolimpijczyków o tym dobitnie świadczą.
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
No i dzisiejszy mecz piłkarzy ręcznych obnażył cały "misterny plan".TomekMKM pisze:No. Więc tablice są dosyć małe, w wersji standardowej. bez kar w piłce ręcznej / setów w siatkówce. Gdy zapytałem o to Prezydenta, zasłonił się czterema ekranami (telebimami), na których będą wyświetlane wszystkie potrzebne informacje. Tylko dlaczego nie mogłoby to być tak, jak należy. Albo tablica z wszystkim, albo telebimy z oprogramowaniem zamiast tradycyjnych tablic... A nie, że trochę tutaj, trochę tam. Czyżby ktoś zapomniał o tym w specyfikacji?! Już widzę, jak na mniej istotną imprezę włączane są telebimy... Mam nadzieję, że u tego producenta tablic da się w razie czego rozbudować tablicę o stosowne dostawki dla dyscyplin. Bo gdyby trzeba było kupować nowe tablice, to byłyby jaja.TomekMKM pisze:Na budowie trwa właśnie betonowanie fundamentów od strony zachodniej. Dwie pompy i kilka betoniarek, do tego oświetlone niemalże jak w dzień. Jest dobrze. Martwi tylko temperatura otoczenia do wykonywania takich prac, ale skoro betonują, to znaczy, że jeszcze ujdzie.
----
PS, jeżeli wierzyć temu, co jest zamieszczone w przetargu (vide BIP TOSiR), to będzie niezła jazda. W najnowszej specyfikacji technicznej przewidziano - wymaganie minimalne - dwie tablice wyników. Brak na nich wyświetlania kar 2 minutowych w piłce ręcznej i wyników setów w siatkówce oraz bez powielonego głównego czasu gry na zegarach 24 sekundowych (nie ma o takim powielonym zegarze mowy w specyfikacji) - wymagane, poza tym przewidziano dwa zegary 24 sek. (po jednym), a powinny być widoczne przynajmniej z trzech stron ("kostka"). Bez tego zapomnijmy o jakiejkolwiek poważnej imprezie. Nie ma też mowy o minimalnych wymiarach tablicy oraz wymiarach cyfr.
Tym bardziej dziwi, bo TOSiR robiąc przetarg na nową tablicę na hali przy Krupniczej (grają tam teraz 2-ligowi koszykarze) potrafił dokładnie sprecyzować swoje wymagania w specyfikacji. I tamta tablica nawet wyprzedza przepisy...
A zegary na koszach istotnie są jednostronne. Jeżeli będziemy chcieli zorganizować coś poważniejszego, trzeba będzie to uzupełnić. Tu akurat nie ma problemu, bo można to w razie potrzeby rozbudować.
Ciężko wstyd. Otóż postawiliśmy hale na 4.500 miejsc, z czterema telebimami, a mamy dwie małe tablice, które nie wyświetlają czasu kar w piłce ręcznej, co jest teraz standardem. Wróć. Standardem są teraz nazwiska zawodników na tablicach. Ale to można przeboleć. Ale zegary kar to konieczność.
I choćby nie wiem jak bardzo Pan Prezydent zaklinał rzeczywistość, że wszystkie potrzebne informacje będą wyświetlane na telebimach, a tradycyjne tablice są tylko dodatkiem, to to nie działa. Telbimy nie wyswietlają żadnych treści z systemu wyników. Jakoś czulem, ze tak bedzie.
Kary są, ale "wyswietlane" ławce rezerwowych za pomocą kartki i pisaka...
Teraz cała nadzieja w tym, że da się dokupić do tablic dostawki z karami, bo inaczej końcem roku będzie wstyd jak cholera...
Sorry Wodzu ale PFU nie przewidywał tablicy z taką opcją. Kto odebrał takie PFU? Odpowiedz sobie sam.TomekMKM pisze:które nie wyświetlają czasu kar w piłce ręcznej
Ja wiem o PFU. Z resztą wystarczy popatrzeć w górę mojego "drzewka", wspominam o tym.
Myślałem po prostu, że ktoś w międzyczasie poszedł po rozum do głowy, zwłaszcza, że sygnalizowalem to Prezydentowi na Facebooku.
Zadałem pytanie wprost. Czy na tablicach jest odmierzanie kar 2-minutowych w piłce ręcznej i wyniki setów.
Dostałem odpowiedź w stylu: oprócz klasycznych tablic są cztery telebimy i wszystkie potrzebne informacje będą wyświetlane.
Jak pokazał dzisiejszy mecz, jednak nie będą.
Tym bardziej boli takie niedopatrzenie, gdyż mamy na prawdę piękną halę, z ekstra oświetleniem pod wymogi telewizji, super nagłośnieniem itp.
Hala stoi przed poważnymi imprezami (nawet rangi europejskiej) otworem.
A tu coś musiało zepsuć całokształt w tak banalny sposób...to najbardziej boli. Robimy halę z czterema ekranami (ładne, ale po co aż tyle), ale z małymi, niefunkcyjnymi tablicami.
To tak, jakby funkcja sportowa miała być funkcją uboczną obiektu...
Myślałem po prostu, że ktoś w międzyczasie poszedł po rozum do głowy, zwłaszcza, że sygnalizowalem to Prezydentowi na Facebooku.
Zadałem pytanie wprost. Czy na tablicach jest odmierzanie kar 2-minutowych w piłce ręcznej i wyniki setów.
Dostałem odpowiedź w stylu: oprócz klasycznych tablic są cztery telebimy i wszystkie potrzebne informacje będą wyświetlane.
Jak pokazał dzisiejszy mecz, jednak nie będą.
Tym bardziej boli takie niedopatrzenie, gdyż mamy na prawdę piękną halę, z ekstra oświetleniem pod wymogi telewizji, super nagłośnieniem itp.
Hala stoi przed poważnymi imprezami (nawet rangi europejskiej) otworem.
A tu coś musiało zepsuć całokształt w tak banalny sposób...to najbardziej boli. Robimy halę z czterema ekranami (ładne, ale po co aż tyle), ale z małymi, niefunkcyjnymi tablicami.
To tak, jakby funkcja sportowa miała być funkcją uboczną obiektu...
Bolałoby mniej gdyby hala była beznadziejna
A na poważnie, to jestem pewien, że coś takiego z pewnością da się dograć lub/i uzupełnić.
Być może jeszcze nie ma systemu (oprogramowania), sterującego wyświetlaniem danych.
Najważniejsze, że jest hala, reszta to pikuś.
A na poważnie, to jestem pewien, że coś takiego z pewnością da się dograć lub/i uzupełnić.
Być może jeszcze nie ma systemu (oprogramowania), sterującego wyświetlaniem danych.
Najważniejsze, że jest hala, reszta to pikuś.
Spieprzone PFU wykonane przez zamawiającego. Teraz kolejna kasa na poprawę błędu.BARIZEH pisze:A na poważnie, to jestem pewien, że coś takiego z pewnością da się dograć lub/i uzupełnić.
Ciekawe ile będzie kosztować miesięczne utrzymanie tego ? I ilu znajomych będzie tam dyrektorami, z-c, itp ?
-
- Rhetor
ok. 1,8 mln zł w skali roku, czyli 2x koszty poprzedniej hali. Na razie był konkurs na zastępcę dyrektora TOSiRu, komentowano wyniki konkursu wskazując na pewne POlityczne powiązania