ale chodziło mi o zjazd z autostrady - klasycznie od starej czwórki to mam "obcykane" - jadę w piątek w godzinach wczesnorannychJakub Kwaśny pisze:Zależy od pory dnia.sajdak pisze:pytanie do fachowców;
jadę do Krakowa interesuje mnie dojazd do Szpitalu Dietla przy Skarbowej - na którym zjeździe w Kraków wjechać optymalnie??
1. Wielicka - w porach o średnim natężeniu ruchu
2. Rybitwy i dalej Grzegórzecki, Mogilskie - Centrum w porach o większym natężeniu ruchu.
To moja sugestia.
Autostrada A4
...
rzeżnia na a4
właśnie wróciłem z Katowic i tyle krwi na asfalcie co zobaczyłem to dawno nawet w horrorze nie widziałem, normalnie masakra - a dokładnie rzeź saren - najwięcej w okolicach brzeska, chyba ekrany uwięziły zwierzęta, które tułały się wzdłuż autostrady nie mogąc wyjść z pułapki, jazda z mega wytrzeszczem i maks. 80km/h
Ja wracałem od strony Brzeska około 1:30 i właśnie było po jednej z takich akcji. Sarna jeszcze żyła, a samochód z dwiema paniami czekał na Policję, którą mijałem jakiś 5 km dalej.
Poza tym zanim minąłem Szczepanów był jeszcze lis i zając (w kawałkach).
Ale w optymalnych warunkach na pewno będzie najszybciej.
Poza tym zanim minąłem Szczepanów był jeszcze lis i zając (w kawałkach).
Nie wiem czy to dobra alternatywa bo w remoncie jest ul. Conrada i na Radzikowskiego może być ciasno. Przy ostatnim remoncie korek kilka razy sięgał Rząski.lll pisze:
Zjedź na ostatnim, do ronda, na Armii Krajowej i Czarnowiejską. Będziesz najszybciej
Ale w optymalnych warunkach na pewno będzie najszybciej.
No własnie wczoraj jechałem pod Karmelicką od strony alei i zjechałem na węźle Łagiewniki i byłem na miejscu tak po 15 minutach od zjazdu a była godzina 14, więc prawie szczyt.bart11 pisze:Weź też pod uwagę Łagiewniki - prawie taka sama odległość jak z Wielickiego, dużo mniej dziur i troche mniej korków. Do tego możesz odbić na Mateczny od Wadowickiej.sajdak pisze:no to chyba pojadę starą czwórką;)
Drobny korek był na moście koło Jubilatu i tyle, później na alejach luźno.
Nie ma sensu jechać na zjazd na IKEA bo samą obwodnicą trzeba jechać ekstra 20km.
sajdak, jeśli wjeżdżasz do Krakowa między 10 a 14 to śmiało jedź do Skarbowej normalnie Wielicką, Kamieńskiego i Konopnickiej, nie ma sensu kombinować w tym czasie. Zawsze możesz próbować dostać się do Alej w szczycie od Bielan, idzie w miarę płynnie popołudniu.
Conrada teraz w remoncie, więc omijaj, korki wystają za Rondo Ofiar Katynia, więc nie dość, że i tak odstoisz to i nadłożysz sporo kilometrów.
Conrada teraz w remoncie, więc omijaj, korki wystają za Rondo Ofiar Katynia, więc nie dość, że i tak odstoisz to i nadłożysz sporo kilometrów.
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl
-
- Rhetor
No to może jeszcze jedno pytanie do znawców - ulica Opolska, jak najszybciej dojechać w godzinach szczytu do niej i z niej wyjechać popołudniu (dojazd z i do Tarnowa).
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
Ok, będziem myśleć, na razie mi to nie potrzebne, ale kto wie...
Wysłane z mojej budki telefonicznej
zjazd na węźle Tarnów pó³noc
Czy jest zjazd na węźle Tarnów północ do Wojnicza poprzez drogę 975 w obie strony?
Jadąc od Tarnowa jest tabliczka o zjeździe na Radłów a jadąc od Krakowa o zjeździe na Wojnicz?
Z mapy wynika, że się da ale wolę się upewnić.
Jadąc od Tarnowa jest tabliczka o zjeździe na Radłów a jadąc od Krakowa o zjeździe na Wojnicz?
Z mapy wynika, że się da ale wolę się upewnić.