Remonty ulic w Tarnowie
Może zbraknie prę groszy ale zrobimy zrzutkę na forum i wystarczy
A tak poważnie to takiego czegoś nam nie trzeba, Tam są 2 tunele po 650 metrów dlugości i 11 szerokości, poza tym rondo ma ponad 100 metrów średnicy(nasze max 55), posiada w sumie 3 poziomy, do tego linia tramwajowa, galerie sztuki, fontanne i inne bajery których nam nie trzeba.
A tak poważnie to takiego czegoś nam nie trzeba, Tam są 2 tunele po 650 metrów dlugości i 11 szerokości, poza tym rondo ma ponad 100 metrów średnicy(nasze max 55), posiada w sumie 3 poziomy, do tego linia tramwajowa, galerie sztuki, fontanne i inne bajery których nam nie trzeba.
-
- Rhetor
Dziś bardzo mi się podobała synchronizacja prac naszych służb. Około godziny 12-13 jedna ekipa zajęła prawy pas na Szkotniku i coś tam grzebali pod ulicą zdzierając kawałek asfaltu. Obok nich na lewym pasie do wahadła szykował się strażak, którego koledzy mieli obcinać drzewa. Jak blokować to na całego
Niedawno, bo 8 listopada, robiłem fotkę żeby udowodnić niedowiarkom (a sporo już ich było), że z góry Mickiewicza obowiązuje zakaz skrętu w lewo, w ul. Legionów (a dokładniej: nakaz jazdy prosto).
Wczoraj się zdziwiłem niemało - znak zastąpiono zakazem skrętu w prawo! Po kilkunastu (kilkudziesięciu?) latach można wreszcie skręcać w ul. Legionów!
Wczoraj się zdziwiłem niemało - znak zastąpiono zakazem skrętu w prawo! Po kilkunastu (kilkudziesięciu?) latach można wreszcie skręcać w ul. Legionów!
Uwaga dzisiaj "gumiak komando" łatało dziury na Obrońców poczt Gdańskiej. Mieli ze sobą tradycyjny sprzęt + młot pneumatyczny, zdziwiłem się bo zwykle mieszanką na zimno zasypują dziurę, a potem traktują łopatą i gumiakiem. Tym razem dziurę rozkuli do kształtu kwadratowego i wybrali wszystko co było luźno związane z podłożem - czyżby jednak mała rewolucja?
-
- Rhetor
Małym walcem równali dziury koło Tamelu.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Może kiedyś dostaną misje na oś. Westerplatte, bo tamtejsze drogi nadal wyglądają jak po Bitwie o Westerplatte. Znajomy opowiedział mi ostatnio że na jeden z tych dziur urwał.... nie nie koło - zderzak
Dziura tak glęboka że auto wpadając zawadziło zderzakiem, to sie nazywają "progi (??) zwalniające", bo więcej jak 10km/h tam nie pojedziesz
Dziura tak glęboka że auto wpadając zawadziło zderzakiem, to sie nazywają "progi (??) zwalniające", bo więcej jak 10km/h tam nie pojedziesz
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau