Inwestycje w miescie
-
- Obywatel
Proszę źródło dla potwierdzenia:Maciek pisze:Aha, czyli jednak stacja. Szkoda (dla mnie), że nie BP, bo często tamtędy jeżdżę i miałbym tankowanie "po drodze"
Dzięki za odpowiedź!
Link do zawiadomienia na BIP-ie
-
- Archont
Jeśli nie na temat, to wybaczcie ale nie wiem gdzie zapytać. Na górze ul. Krakowskiej po drugiej stronie placu Sobieskiego, stoi już dość zniszczona duża, szara kamienica. Ktoś się orientuje czy to jest miejskie czy jakiegoś prywaciarza, który ma to gdzieś, że rujnuje się kamienica albo czy może były jakieś plany na ten budynek?
I chyba nadal należy bo tego nie da się sprzedać w tej formie. Koszty renowacji będą wyższe niż budowa zupełnie nowego budynku bo konserwa będzie miał wiele do powiedzenia podczas remontu. Dodatkowo konieczna jest zupełna wymiana stropów, dachu i wszelkich instalacji. Więc poczekamy aż się zawali taj, jak czekamy na kolaps młyna Szancera.
-
- Rhetor
Moim zdaniem oczywiście nie można pozwolić na zrobienie z tej kamienicy np. czegoś w stylu "Krakusa", no ale jeśli inwestor jest jej właścicielem, ma pieniądze i chce ją całkowicie wyremontować i przy okazji zrobić kilka sklepów na dole to czy to nie byłoby lepiej niż obecnie strasząca stara rudera? Ja wiem że zabytek, no ale bez przesady, przecież inwestor nie kupił jej po to by ją wyremontować i zrobić tam filię muzeum - idąc takim tokiem rozumowania to za 50 lat w Tarnowie będą same zapadające się rudery których nie można w żaden sposób tknąc bo zabytek...
Swoją drogą na NAC znajduje się ciekawe zdjęcie tej kamienicy
źródło NAC
Swoją drogą na NAC znajduje się ciekawe zdjęcie tej kamienicy
źródło NAC
-
- Rhetor
I wszystko jasne. Mówiło się o biurowcu firmy Skamer a tu taka niespodzianka: http://tarnow.naszemiasto.pl/artykul/21 ... 3325,1,3,3