Remont fontanny na Placu Popiełuszki

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Keleos, mówisz to, co ja zanim jeszcze to coś zbudowali. Wody jak na lekarstwo, nie działa jak powinno, te wycieki wyglądaja jak.... wycieki, "kamień" już się odłożył na słońcu. Masakra i ohyda.

Awatar użytkownika

huziu
Archont

Post autor: huziu »

Z góry faktycznie ładnie wygląda i w nocy podświetlona zapewne też, ale widać że jest "niedorobiona" jak np. złe osie obrotu planet, czy co gorsza w ogóle nieobracające się niektóre planety.

Awatar użytkownika

angelo
Archont

Post autor: angelo »

Planety kręcą się wszystkie, sam sprawdzałem wczoraj, w sobotę, nie wiem co Wy chcecie. Faktycznie, jak się pchnie tę największą kulę, to się "zawiesza" ale to przez jej rozmiar. Fakt jest faktem, że dzieciaki mają niesamowitą radochę w zabawie tymi kulami. Jedyne co bym zrobił to postawiłbym szklane ekrany od Krakowskiej, żeby hałas zmniejszyć. Mnie się bardzo podoba, ale to jest moje subiektywne odczucie.

Pozdrawiam.
29500ml B Rh+... A Ty?

imiol
Prytan
Kontakt:

Post autor: imiol »

Ja bym dodał więcej wody.
Jakieś źródła wody wypływające z ziemi(tej czarnej kostki)
imi

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

imiol pisze:Jakieś źródła wody wypływające z ziemi(tej czarnej kostki)
Co by symbolizowało kosmiczne czarne dziury :)
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Ja bym dodał dookoła ekrany (mogą być zwykłe billboardy) z gwiazdami. Oczywiście lepszy efekt gdyby to było animowane, ale statyczne też by mogło być ; )

No dobra, nie dookoła - pół(ćwierć?)kole od strony bloków.

Racjonalista
Prytan

Post autor: Racjonalista »

http://tvp.info/teleexpress/wideo/04052011-1700/4325621

Od 00:12:21. Krótko bo krótko, ale zawsze.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Dla porównania i żeby urzednicy w UM zrozumieli co to jest fontanna coś ze Szczecina.
Koszt 3.5 mln. i przynajmniej jest tam woda :) http://www.24kurier.pl/Aktualnosci/Szcz ... a-fontanna
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=77381727 (kilka postów poniżej są flimiki).

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

http://tarnowianin.com/799_kosmiczna_fo ... ziala.html

Wchodzę na newsa i tak sobie myślę: "uuu, nakręcili taki sam filmik jak ja..." za moment patrzę na autora - o, mój filmik ; D Czekam na zlecenia filmowe od ITI ; D

Awatar użytkownika

karamba
Archont
Kontakt:

Post autor: karamba »

za RDN Małopolska
Kosmiczna fontanna znów doceniona

Nowa atrakcja Tarnowa z układem słonecznym otrzymała wyróżnienie w ogólnopolskim konkursie 'Turystyczne Okrycia 2012'. Z ponad stu zgłoszeń z całej Polski tylko dwie atrakcje z Małopolski zostały wyróżnione: tarnowska fontanna i podziemia krakowskiego rynku (w kategorii skanseny i muzea).

Laureatem konkursu został 'Żywy Skansen – Centrum Folkloru Polskiego w Nagawkach' (woj. łódzkie).

– Tak wiele zgłoszeń potwierdziło nas w przekonaniu, że Polska ma jeszcze wiele atrakcyjnych i nieodkrytych turystycznych pereł – komentuje organizator konkursu a jednocześnie organizator Targów Turystycznych Online - Wojciech Kreft.

Tarnowską atrakcję do konkursu zgłosiło Tarnowskie Centrum Informacji.

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Czy ktoś widział tę fontannę działającą? Powiedzmy w ostatnich miesiącach. Właśnie ktoś z rodziny wrzucił na Fejsa zdjęcia dziecka orbitującego koło planet i ani grama wody tam nie widać.
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

mirak
Archont

Post autor: mirak »

Kiedyś przechodziłem obracała się jedna planeta i nie była to ziemia :lol:
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"

Awatar użytkownika

angelo
Archont

Post autor: angelo »

Początkiem sezonu fonatanna działała. Nie kręciły się wszystkie kule, kilka stało. Ze "słońca" woda leciała. Od 2-3 tygodni fontanna nie działa, nie widziałem tam również żadnych konserwatorów. Czyżby minął okres gwarancyjny?

Pozdrawiam.
29500ml B Rh+... A Ty?

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Buuu, skończą się nagrody... :)
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Wystarczy podejśc i popchnąć :mrgreen: testowałem pare dni temu w upały. Po popchnieciu kule się kręcą. To kwestia dopasowania, masa kuli jest taka, że się zatrzymują - ale dzięki "poduszce" z wody łatwo ją ruszyć.
A czemu niektóre się same kręcą? To proste, małe niedokładności w "pasowaniu" gniazda kuli powodują, że woda wypływa jedną stroną szybciej - róznica powoduje kręcenie się samoczynne.

Fonntana jest w pełni sprawna.
9000 ml A Rh-

ODPOWIEDZ