Remonty ulic w Tarnowie
-
- Rhetor
Krakowska zamknięta od Bema.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
A buraki nie zwracają uwagi na to co się dzieje i z Bandrowskiego próbują jechać w lewo na Krakowską pchając się na chama.
Nie wiem czy jest zakaz czy nie, jechałem od Krakowskiej.
Nie wiem czy jest zakaz czy nie, jechałem od Krakowskiej.
Zauważyłem już chyba ze dwa tygodnie temu, że drogowcy zrobili lany krawężnik przy ul. Wojska Polskiego obok "Sandowiczki" - wyszedł im strasznie nierówny, ale myślałem, że taki zostanie. A tu jadę wczoraj z pracy i widzę, że tego krawężnika już nie ma, za to jest nowy w okolicach wjazdu na Bitwy pod Studziankami. Przykryty był folią więc ciężko określić czy jest równy. Co to za "paproki" robią ten remont?
Gościnny, nie gumiak komando tylko walec. Stałem w pracy i obserwowałem. Inna sprawa, że ekipa liczyła siedmiu gości a powinna trzech. 1. prowadzący stara z asfaltem, 2. łopatowy do wrzucania masy do dziury, 3. mistrz walca.
A'propos ulicy Kochanowskiego, to kiedyś Jakub Kwaśny zgłaszał wniosek o wymalowanie linii ciągłej na tejże ulicy. Przypadki wyprzedzania na skrzyżowaniach z ulicami Żeromskiego, Rzemieślniczą i Konopnickiej są zastraszająco częste. Jakubie, czy coś w tej sprawie da się zrobić?
Pozdrawiam.
A'propos ulicy Kochanowskiego, to kiedyś Jakub Kwaśny zgłaszał wniosek o wymalowanie linii ciągłej na tejże ulicy. Przypadki wyprzedzania na skrzyżowaniach z ulicami Żeromskiego, Rzemieślniczą i Konopnickiej są zastraszająco częste. Jakubie, czy coś w tej sprawie da się zrobić?
Pozdrawiam.
29500ml B Rh+... A Ty?
Oidp. ustami szefa radosnej ekipy tarnowskich drogowców niejakiego dyrektora 'Wąsika' było powiedziane w jakiejś gazecie parę miesięcy temu, że ostatni etap Narutowicza od Wita Stwosza będzie zrobiony przy przebudowie układu drogowego w tym rejonie przy zagospodarowaniu terenów po byłym Owintarze (!!)Ravir pisze:Dafi33 - most też jest do remontu - a to nie jest takie łatwe. Dodatkowo o ile się nie mylę - to Wodociągi i reszta coś tam mają robić - i drogowcy czekają - by po połozeniu asfaltu nie przyszli inni i nie zaczęli go "kroić"
Dodatkowo ten odcinek - oznaczać będzie ojazdy i masakrę komunikacyjną
Czyli w czasie nieokreślonym
Na Krakowskiej Strabag już dziś jakieś wstępne prace robił w okolicy mostu na Białej.
http://www.tarnow.pl/index.php/pol/Mias ... ia-drogowe
Wiec czeka nas mały armagedon co prawda wczoraj to się miało zacząć przynajmniej jeżeli chodzi o Narutowicza, ale dziś rano jechałem i nic się tam nie działo, zastanawia mnie tylko to stwierdzenie :
Wiec czeka nas mały armagedon co prawda wczoraj to się miało zacząć przynajmniej jeżeli chodzi o Narutowicza, ale dziś rano jechałem i nic się tam nie działo, zastanawia mnie tylko to stwierdzenie :
Jakim cudem np. na Narutowicza im się to uda, chyba że ten zrobią tam ścieżkę rowerową albo zamkną chodniki.Roboty w pierwszym okresie polegały będą na frezowaniu nawierzchni z zajęciem części jezdni. W późniejszym terminie planowane jest zamknięcie jednej jezdni i skierowanie ruchu na sąsiednią jezdnię, na której wprowadzony zostanie ruch dwukierunkowy. Po wykonaniu nowej nawierzchni nastąpi przełożenie ruchu i remont drugiej jezdni. W ramach robót wykonana będzie m.in. regulacja wysokości studni teletechnicznych w chodnikach oraz studni i krat ściekowych w jezdni. Nawierzchnie ciągów pieszo rowerowych wykonane będą z kostki betonowej bezfazowej. Wymienione zostaną również elementy stalowe dylatacji na moście.
-
- Archont
Fakt, potraktowałem to jako całość, co nie zmienia faktu że będzie wesoło ale niech robią bo Narutowicza woła o pomstę do nieba w odcinku od Krakowskiej do Limanowskiego. Szkoda tylko że zakres prac jest taki małyfarciarzgilmore pisze:Soniak to przenoszenie ruchu z jednej strony na drugą dotyczy mostu na ul. Krakowskiej zaraz przed skrzyżowaniem z ul. Czerwoną.
-
- Archont
sylw3st3r, no przecież u nas liczy się cudowny "pijar" radosnej ekipy JE RŚ, że to tyle a tyle się dzieje, uczeń po technikum już wie, że zdarcie 4 cm starego dziurawego asfaltu i położenie 5 cm nowego asfaltu nic nie da, bo stara podbudowa nie udźwignie tonażu ciężarówek, u nas się robi kilometry tandety z oczywiście kilkoma wyjątkami...
dafi33, przecież Pan dyrektor "Wąsik" zawsze sprawia wrażenie zadowolonego, a już na pewno w mediach, oczywiste porażki się zakrywa, a tarnowskie pismaki i tak tego drążyć nie będą...
dafi33, przecież Pan dyrektor "Wąsik" zawsze sprawia wrażenie zadowolonego, a już na pewno w mediach, oczywiste porażki się zakrywa, a tarnowskie pismaki i tak tego drążyć nie będą...
-
- Rhetor
Dobra, a czy my, mieszkańcy, możemy go odwołać?
Zakładam, że tak, no to na co czekamy?
Zakładam, że tak, no to na co czekamy?