Remont fontanny na Placu Popiełuszki

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ

Dom
Archont

Post autor: Dom »

Nie znam sie zupelnie na kwiatach, ale dla mnie to troche nielogiczne, odpiero co widzialem jak to sadzili, a juz sa zwiednuiete, to sa bodajze tulipany teraz i nawet ja wiem, ze to nie wytrzyma zbyt dlugo. Slyszalem, ze za ten wystroj fontanny zaplacono sporo kasy i ciekawi mnie, czy to za ten jeden raz, czy ta firma bedzie sie zajmowac tym caly czas tzn odnawiac itd.

Awatar użytkownika

starówka
Archont

Post autor: starówka »

Dom, z tego co widziałem to cebulki tulipanów znajdują się pod bratkami, to jest ogród wielosezonowy a nie na krótką chwilę, kwiaty kwitną jedne po drugich, ciekawy jestem czym na w maju/czerwcu zaskoczą

trix
Rhetor

Post autor: trix »

Jak ma ta fontanna w końcu wyglądać ??. Póki co porażka. (będzie że znowu narzekam, ale jestem mocno rozczarowany).
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Tak ma wyglądać.
Obrazek

P.S. Nie wiedziałem, że tam są informacje o każdej z planet... (Pluton.. ekhem.. ; P)
Obrazek

P.S. 2
"Niestety Limit na wszystkie załączniki na tym forum został przekroczony. Prosze skontaktować się z administratorem forum."

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Post autor: pb »

Keleos pisze:(Pluton.. ekhem.. ; P)
Opcje są dwie:
1. gdy zamawiano to dziwadło Pluton jeszcze był planetą
2. wzorem władz Nowego Meksyku, UMT nie przyjmuje do wiadomości, że tu zaszła zmiana

trix
Rhetor

Tam jest dalej napisane (na tym pasku) że zaszła zmiana.

Jeżeli fontanna ma tak wyglądać to kicha i koniec.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Awatar użytkownika

starówka
Archont

Post autor: starówka »

Dla mnie Pluton nadal będzie planetą, niedawno porzuciłem myśl że Ziemia nie jest centrum wszechświata. :)

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

Przed chwilą przejeżdżałem obok i co widzę? fontanna rozkopana, wejście zagrodzone taśmami i dwóch facetów coś kopie obok planet. Jeszcze nie zaczęła działać a już popsuta :?:
Niezła fuszerka...

Marcin Zaród
Rhetor

Post autor: Marcin Zaród »

Najwyraźniej wszyscy fachowcy wyjechali do GB, nam został drugi sort ;)

trix
Rhetor

Dokładnie, dzisiaj coś tam kopią, ciekawe czy naprawiają czy dorabiają, a może przerabiają.

Bastekxyz
Archont

Post autor: Bastekxyz »

Dziś w Esce mówili, że woda nie dochodzi do niektórych planet. Pewnie napchali betonu do rur xd

hurricane
Rhetor

Post autor: hurricane »

Baxon pisze: Niezła fuszerka...
Jak przynajmniej połowa inwestycji w tym mieście, zwłaszcza drogowych...

Keleos
Rhetor

Filmik z miejsca: http://www.youtube.com/watch?v=kDF2jVfYBhI
Nie wszystkie kule się kręcą (a powinny).

i zdjęcie z góry:
Obrazek

P.S. Jakieś brzydkie smugi na szkle powychodziły:
Obrazek

BLAST
Obywatel

Post autor: BLAST »

Oj tam, te smugi na szkle to po prostu plamy na Słońcu :D Wszystko dla zwiększenia realizmu ;)
Fontanna na tym zdjęciu z góry wygląda całkiem całkiem. Nieestetycznie wyglądają za to te plamy po wyciekach wody przy planetach.

Keleos
Rhetor

Wg mnie całość wyglądałaby lepiej, gdyby cały obszar fontanny był zalany wodą na powiedzmy 10cm wysokości.

W lecie przyjemnie by było nawet wejść do tej fontanny przespacerować się w takiej wodzie.

ODPOWIEDZ