Budowa przejścia podziemnego na Mickiewicza
Zastanawiam się nad jednym.
Czy znany jest koszt budowy tego przejścia i czy zna ktos przybliżony koszt budowy kładki z windą dla niepełnosprawnych ?
Bo po głębszej analizie, zaczynam mieć wątpliwości czy aby to przejście rzeczywiście tak bardzo usprawni tam ruch. A podejżewam, że takie kładki nawet z winą sa tańsze. Więc spokojnie można wybudowac jeszcze taka jedną przy UM na Mickiewicza, tam też jest spory ruch.
Czy znany jest koszt budowy tego przejścia i czy zna ktos przybliżony koszt budowy kładki z windą dla niepełnosprawnych ?
Bo po głębszej analizie, zaczynam mieć wątpliwości czy aby to przejście rzeczywiście tak bardzo usprawni tam ruch. A podejżewam, że takie kładki nawet z winą sa tańsze. Więc spokojnie można wybudowac jeszcze taka jedną przy UM na Mickiewicza, tam też jest spory ruch.
-
Autor tematu - Rhetor
- Kontakt:
Czasami co tańsze to w efekcie okazuje się droższe, albo brzydsze...Deto pisze:Bo po głębszej analizie, zaczynam mieć wątpliwości czy aby to przejście rzeczywiście tak bardzo usprawni tam ruch. A podejżewam, że takie kładki nawet z winą sa tańsze. Więc spokojnie można wybudowac jeszcze taka jedną przy UM na Mickiewicza, tam też jest spory ruch.
Poza tym po raz kolejny w tym temacie piszę, że całość inwestycji obejmuje również wyszerzenia ulicy Mickiewicza i remont jej nawierzchni od MBF aż po Al. Solidarności z tego co mi wiadomo. Co do kładki, pamiętajmy, że nadal jest to ścisłe centrum miasta, konserwator też miał chyba swoje obiekcje do kładki. Mnie osobiście kładki się nie podobają!
A co do tego jak się to przejście będzie sprawdzało, to wszystko zależy od nas samych. W jakiś sposób trzeba zapanować nad pieszymi w tamtym miejscu. Odwrócić ruch na Goldhammera i Nowej i będzie grało tak jak trzeba.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
-
Autor tematu - Rhetor
- Kontakt:
No w sumie to by było logiczne (jeśli jestem w błędzie to mnie proszę poprawić), żeby zrobić wjazd na Goldhammera z Mickiewicza, Nową albo zostawić tak jak jest albo też odwrócić, no chyba, że ul. Bóżnic obsłuży wyjazd na Mickiewicza.Cubaza pisze:Możesz Kuba coś więcej napisać na ten temat? Są jakieś plany zmiany orgzanizacji ruchu czy jak ?:>Odwrócić ruch na Goldhammera i Nowej i będzie grało tak jak trzeba.
Moim zdaniem bardziej pasowałoby zrobić wyjazd z Goldhammera(części od Wałowej) z nakazem skrętu w prawo. Wtedy nie byłoby pchania się w lewo tak jak jest teraz. Ulica Nowa może zostać w tą stronę ponieważ mamy w miarę "rondo" czyli ulica Bóżnic jest w kierunku Mickiewicza a Nowa w kierunku Bóżnic Ale to moje zdanie
-
Autor tematu - Rhetor
- Kontakt:
Może faktycznie nie ma co robić rewolucji ...Cubaza pisze:Moim zdaniem bardziej pasowałoby zrobić wyjazd z Goldhammera(części od Wałowej) z nakazem skrętu w prawo. Wtedy nie byłoby pchania się w lewo tak jak jest teraz. Ulica Nowa może zostać w tą stronę ponieważ mamy w miarę "rondo" czyli ulica Bóżnic jest w kierunku Mickiewicza a Nowa w kierunku Bóżnic Ale to moje zdanie
Dowiem się dokładnie jakie są plany...
-
- Prytan
Kładki będą tylko szpecić centrum miasta.Deto pisze:Zastanawiam się nad jednym.
Chyba nie warto budować takiego Stalowego Potwora
-
- Rhetor
Dodatkowo odsyłam do psychologii tłumu:
pod ziemie schodzi się w dół, a na kładkę do góry, nie ma znaczenia, że z drugiej strony jest odwrotnie, liczy się to co trzeba zrobić najpierw. A jak wiecie ludzie są leniwi i wolą jednak iść w dół
pod ziemie schodzi się w dół, a na kładkę do góry, nie ma znaczenia, że z drugiej strony jest odwrotnie, liczy się to co trzeba zrobić najpierw. A jak wiecie ludzie są leniwi i wolą jednak iść w dół
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD