Centrum Handlowe Gemini Park
Przecież to jest notka oficjalna. Nikt ludności nie liczy, podali jakieś dane, więc pytam dokładnie bo są nieszczegółowe, w zasadzie nic z tego nie wynika. Podobnie nasza władza karmi nas "ankietami na temat jakości życia w mieście". Klient czy odwiedził ??.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.
Systemy liczące ludzi są bardzo dokładne i można spokojnie założyć, że przez drzwi Gemini przeszło ok. 10 mln ludzi. Przeszło czy odwiedziło - jeden pies. System przecież nie jest w stanie weryfikować celu ich wizyty. Liczy tylko przejścia przez punkty pomiaru. To oznacza, że w tej liczbie są też pracownicy sklepów wychodzący na "dymka" przed centrum, kurierzy z paczkami do sklepów, pospolici "apacze" itp. itd.
Dla przeciętnego człowieka nic z tej notki nie wynika. To tylko liczba. Dużą, więc można się pochwalić, bo odpowiednio ubrana w słowa może zrobić wrażenie. Natomiast zaopatrzona w inne parametry: czas, w jakim uzyskano ten wynik, dynamikę zmian w poszczególnych miesiącach i porównywalnych okresach daje analitykowi bardzo ważne informacje. Ale tych na pewno nie będą publicznie podawać.
Dla przeciętnego człowieka nic z tej notki nie wynika. To tylko liczba. Dużą, więc można się pochwalić, bo odpowiednio ubrana w słowa może zrobić wrażenie. Natomiast zaopatrzona w inne parametry: czas, w jakim uzyskano ten wynik, dynamikę zmian w poszczególnych miesiącach i porównywalnych okresach daje analitykowi bardzo ważne informacje. Ale tych na pewno nie będą publicznie podawać.
W przyszłym tygodniu powstaną informatory świetlne na parkingu:
http://www.galeriehandlowe.pl/go.live.p ... biala.html
Sprzęt już jest zainstalowany przynajmniej na czerwonej części parkingu , z autopsji wiem że to trafiony pomysł ułatwiający nam - kupującym życie/parkowanieStradie pisze:W przyszłym tygodniu powstaną informatory świetlne na parkingu:
-
- Rhetor
Ja tam nigdy z parkowaniem problemu nie miałem
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
Tiaaa, z mojego punktu widzenia, te czujniki wprowadzają więcej zamieszania, część z nich nie działa i pokazuje wolne miejsca pomimo zajętości
Wysłane z mojej budki telefonicznej
Bo to trzeba umieć zaparkować
^
^
Kluczem do sukcesu w zawodach fonicznych jest klucz sztorcowy.
Bo łączność musi być pewna!
Bo łączność musi być pewna!
W niedziele zostałem przymuszony do wizyty w Gemini, po schodach nie jechał więc nie blokowałem i sam nie zostałem zablokowany. Lampy fajna sprawa, pewnie jakieś drobne regulacje i będzie gitara bo faktycznie pokazują, że jest wolne gdy jest zajęte. Jednak nawet najlepsze system nie pomoże jeśli nadal będzie tam jeździć tyle buraków dla których linie wyznaczające miejsca parkingowe nic nie znaczą i stają gdzie popadnie.
-
- Prytan
no tak typowo polskie narzekanieLordRuthwen pisze:Tiaaa, z mojego punktu widzenia, te czujniki wprowadzają więcej zamieszania, część z nich nie działa i pokazuje wolne miejsca pomimo zajętości
Takie cudo zainstalowane jest w Rzeszowie w Milenium Hall i Kielcach w Echo i działa świetnie Zawsze jak jestem to przy parkowaniu chwalę wynalazcę. Nie trzeba w kółko jeździć, ale z daleka widać wolne miejsce
Gemini Park Tarnów: obroty najemców wzrosły o 30 proc.
W listopadzie tego roku Gemini Park Tarnów, centrum handlowe należące do Gemini Holdings, zanotowało ponad 20 proc. wzrost footfallu w porównaniu do listopada ubiegłego roku. 2 grudnia 2012 centrum odwiedził 10 – milionowy klient.
- Od stycznia do października 2012 obroty najemców naszego obiektu wzrosły o 30 proc. w porównaniu do tego samego okresu roku 2011. Od początku roku obserwujemy także systematyczny wzrost odwiedzalności centrum, a wyniki footfall w listopadzie są rekordowe – odwiedziło nas o ponad 20 proc. więcej klientów niż w listopadzie ubiegłego roku – mówi Krzysztof Brączek, Dyrektor Gemini Park Tarnów. – Obliczyliśmy, iż codziennie przychodzi do nas około 15 proc. mieszkańców Tarnowa, co oznacza, że w ciągu tygodnia odwiedza nas całe miasto!- dodaje.
W ofercie Gemini Park Tarnów jest blisko 50 sklepów oraz 12 punktów gastronomicznych. Codziennie obiekt odwiedza ok. 20 tys. klientów. W ostatnich tygodniach swoje sklepy otworzyli Stradivarius oraz dyskont odzieżowy KIK, a już wkrótce swoje salony w Gemini Park Tarnów otworzą kolejni najemcy odzieżowi m.in. Quickside, a także cukiernia Kudelski.
Zgodnie z danymi GUS w listopadzie br. ogólny klimat koniunktury w handlu detalicznym oceniany jest nieco mniej negatywnie niż w październiku, lecz gorzej niż w analogicznym miesiącu poprzednich siedmiu lat. Instytut Rozwoju Gospodarczego SGH podaje, iż wskaźnik koniunktury w handlu w IV kwartale 2012 r. spadł o 12,7 pkt. kwartał do kwartału do minus 9,7 pkt.
http://retailnet.pl/2012/12/20/gemini-p ... o-30-proc/
W listopadzie tego roku Gemini Park Tarnów, centrum handlowe należące do Gemini Holdings, zanotowało ponad 20 proc. wzrost footfallu w porównaniu do listopada ubiegłego roku. 2 grudnia 2012 centrum odwiedził 10 – milionowy klient.
- Od stycznia do października 2012 obroty najemców naszego obiektu wzrosły o 30 proc. w porównaniu do tego samego okresu roku 2011. Od początku roku obserwujemy także systematyczny wzrost odwiedzalności centrum, a wyniki footfall w listopadzie są rekordowe – odwiedziło nas o ponad 20 proc. więcej klientów niż w listopadzie ubiegłego roku – mówi Krzysztof Brączek, Dyrektor Gemini Park Tarnów. – Obliczyliśmy, iż codziennie przychodzi do nas około 15 proc. mieszkańców Tarnowa, co oznacza, że w ciągu tygodnia odwiedza nas całe miasto!- dodaje.
W ofercie Gemini Park Tarnów jest blisko 50 sklepów oraz 12 punktów gastronomicznych. Codziennie obiekt odwiedza ok. 20 tys. klientów. W ostatnich tygodniach swoje sklepy otworzyli Stradivarius oraz dyskont odzieżowy KIK, a już wkrótce swoje salony w Gemini Park Tarnów otworzą kolejni najemcy odzieżowi m.in. Quickside, a także cukiernia Kudelski.
Zgodnie z danymi GUS w listopadzie br. ogólny klimat koniunktury w handlu detalicznym oceniany jest nieco mniej negatywnie niż w październiku, lecz gorzej niż w analogicznym miesiącu poprzednich siedmiu lat. Instytut Rozwoju Gospodarczego SGH podaje, iż wskaźnik koniunktury w handlu w IV kwartale 2012 r. spadł o 12,7 pkt. kwartał do kwartału do minus 9,7 pkt.
http://retailnet.pl/2012/12/20/gemini-p ... o-30-proc/
-
- Rhetor
-
- Rhetor