Inwestycje w miescie
-
- Rhetor
Re: Inwestycje w miescie
Tamte tereny o których wspominał Łabno są składowiskiem odpadów poprodukcyjnych, nie wiem czy neutralizacja będzie opłacalna z punktu widzenia inwestora, bo gdzie indziej też może kupić grunt bez takiej konieczności. Nawet jeśli zainteresuje się azotami to zawsze może do nich dojechać, 100 km z okolic Rzeszowa czy 50 z okolic Dębicy to wcale nie tak daleko.
Niemniej gdyby azoty zaczęły produkcję grafenu na skalę przemysłową pełną parą, to było by miodnie, pewnie kilkadziesiąt miejsc pracy i dużo kasy by jednak zostało tutaj.
Niemniej gdyby azoty zaczęły produkcję grafenu na skalę przemysłową pełną parą, to było by miodnie, pewnie kilkadziesiąt miejsc pracy i dużo kasy by jednak zostało tutaj.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Zależy ile terenu będą potrzebowali, ponad 25 ha należących do skarbu państwa znajdowało by się przy drodze zjazdowej gdyby taka powstała. Są to działki w Klikowej. Jedna część podlega pod Stadninę koni druga jest dzierżawiona pod rolnictwo.
Osadniki "Czajki" według google mają ponad 70 ha ale są to kwatery zalane popiołem. Popiołu miejscami jest grubo ponad 5m. Autostrady na popiole stoją i się nie rozjechały jeszcze więc może nie jest taki zły jako podbudowa
Osadniki "Czajki" według google mają ponad 70 ha ale są to kwatery zalane popiołem. Popiołu miejscami jest grubo ponad 5m. Autostrady na popiole stoją i się nie rozjechały jeszcze więc może nie jest taki zły jako podbudowa
jest napisane że obszar pod inwestycje to szacunkowo ( po tym jak wielka jest GF1 ) ok 200 ha
nie wszystkie tereny to toksyczne osady
geodeta nie jestem wiec macie rysunek z temi jakimi obszarami Tarnów dysponuje
nie wszystkie tereny to toksyczne osady
geodeta nie jestem wiec macie rysunek z temi jakimi obszarami Tarnów dysponuje
(...) Szukam stylu zmieszany z tłumem, robiąc to co wydaje mi się że robić umiem (...)
Osadniki na południowym składowisku raczej odpadają. Jest tam niby 100ha ale na sporej części jest czynne wysypisko śmieci, na północ od wysypiska zwożone
są osady z oczyszczalni ścieków a na wschodniej części jest zasypane stare wysypisko nad którym biegną linie wysokiego napięcia oraz tony zakopanego azbestu..
są osady z oczyszczalni ścieków a na wschodniej części jest zasypane stare wysypisko nad którym biegną linie wysokiego napięcia oraz tony zakopanego azbestu..
Właśnie w niedziele tamtędy przejeżdżałam nazywa się Finnet się o dziwo było otwarte więc weszłam. Faktycznie powierzchnia olbrzymia. Trochę się obkupiłam, bo rzeczy faktycznie inne niż w sieciówkach można znaleźć fajne perełki. Nie do końca mogłam ogarnąć o co chodzi z cennikiem bo trochę inaczej to wygląda niż w zwykłych sklepach z tanią odzieżą, ale Pani ekspedientka wytłumaczyła i już wszystko jasne.Słyszałam ostatnio w radiu, że w miejscu byłego Makro otwiera się jakiś sklep z tanią odzieżą. Może Cię to zainteresuje, bo jeśli to faktycznie ten budynek to powierzchnia jest spora:)
http://www.propertynews.pl/hotele/szyku ... 51898.html" onclick="window.open(this.href);return false;
No, patrząc po kubaturze to raczej hotelik.
No, patrząc po kubaturze to raczej hotelik.
Sory że post pod postem ale tak będzie wyglądać nowa siedziba Straży Miejskiej. Bardzo ładny, estetyczny budynek, jestem miło zaskoczony.
- Załączniki
-
- 4-plan-strona-stra.jpg (1.06 MiB) Przejrzano 7041 razy
-
- 3-plan-strona-stra.jpg (969.05 KiB) Przejrzano 7043 razy
-
- 1-plan-strona-stra.jpg (1.01 MiB) Przejrzano 7043 razy
Ostatnio zmieniony 02-02-2017, 21:22 przez Exyou, łącznie zmieniany 1 raz.
To teraz poczekamy na realizację i będzie można porównać
Ehh, nie można by wentylacji mechanicznej zrobić? Tylko te kominy i kominy...
Ale sama bryła ładna, i elewacja jak na UM - niespotykana - coś się chyba zmienia na lepsze...
Ale sama bryła ładna, i elewacja jak na UM - niespotykana - coś się chyba zmienia na lepsze...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
To jest wizualizacji. Podejrzewam, że w takim budynku trzeba będzie zrobić wentylacje mechaniczną bo na grawitacyjnej to zbytnio nie da się przepisów spełnić.ad2222 pisze:Ehh, nie można by wentylacji mechanicznej zrobić? Tylko te kominy i kominy...
-
- Rhetor
No dobra, wybudują budynek, a rok później ktoś wpadnie na pomysł i go urzeczywistni likwidując SM, co wtedy z budynkiem?
Wysłane z mojej budki telefonicznej
Nie przejmuje się nic, wrzucą do niego kolejnych urzędników, i kolejnych... i kolejnych.LordRuthwen pisze:No dobra, wybudują budynek, a rok później ktoś wpadnie na pomysł i go urzeczywistni likwidując SM, co wtedy z budynkiem?
Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Biurowiec TarConu ul.Szklana
- Załączniki
-
- 20170211_163524.jpg (1.43 MiB) Przejrzano 6486 razy
-
- 20170211_163501.jpg (1.77 MiB) Przejrzano 6486 razy
-
- 20170211_163534.jpg (1.5 MiB) Przejrzano 6486 razy
Wizualizacja budynku ciekawa, ale obawiam się, że będzie wyglądał trochę jak róża na gnojowisku biorąc pod uwagę otoczenie.
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"
a w Mościcach do historii przechodzi budynek Biedronki przy parku