Pisałem o tym przed otwarciem No, ale my tutaj jesteśmy tylko "szarymi obywatelami" (c)RŚ, a MIR wie lepiej - niech się kierowcy sami martwią, po co on ma kombinować.Vonstock pisze:Jak ktoś już zjedzie ze skrzyżowania to widzi przed sobą zakaz wjazdu, jeszcze osobówką jakoś zawróci natomiast samochodem dostawczym może mieć tam problem.
Przebicie do Mostowej
Dziś koło 8:30 wyłączyli sygnalizację i znowu coś grzebią.
Jadąc przez to nowe skrzyżowanie widziałem dwa samochody, które nadziały się na pasy prowadzące na Kołłątaja w kierunku Mostowej Zakręt i niespodzianka - zakaz jazdy. Uszami wyobraźni słyszałem te bluzgi na MIR'a, który z każdego kierunku stworzył pasy kierujące w ulicę, którą nie da się przejechać, bo jest zakaz jazdy.
Nie wiem kto sławny albo jaki radny mieszka w tych dwóch blokach wzdłuż Starodąbrowskiej, ale widać, że dużo może.
Jadąc przez to nowe skrzyżowanie widziałem dwa samochody, które nadziały się na pasy prowadzące na Kołłątaja w kierunku Mostowej Zakręt i niespodzianka - zakaz jazdy. Uszami wyobraźni słyszałem te bluzgi na MIR'a, który z każdego kierunku stworzył pasy kierujące w ulicę, którą nie da się przejechać, bo jest zakaz jazdy.
Nie wiem kto sławny albo jaki radny mieszka w tych dwóch blokach wzdłuż Starodąbrowskiej, ale widać, że dużo może.
Wczoraj ta sygnalizacja była po prostu tragicznie (czyt: źle) ustawiona; na światłach od strony nowego mostu czekaliśmy razem z innymi nieszczęśnikami na czerwonym ponad 2 zmiany jakie w tym czasie wykonały się nie tylko na pozostałych kierunkach ale nawet na następnym skrzyżowaniu z Lwowską (gdzie i tak wszystko trwa długo bo niemal każdy kierunek ma swoją fazę).
-
- Rhetor
za kilka tygodni powinno być dobrze przynajmniej tak twierdzą w biurze prasowym UMT:
Przebicie Mostowa – wnioski po otwarciu
Tarnowscy kierowcy już od kilku dni korzystać mogą z nowego rozwiązania komunikacyjnego. To początek większych zmian, które usprawnić mają ruch drogowy w mieście.
Dużą zaletą „przebicia”, zdaniem Szefa TZDM – Zdzisława Musiała jest przede wszystkim połączenie północnych i południowych obszarów miasta. Realizacja inwestycji pochłonęła ok. 24 mln zł. Trwają nadal prace związane ze zsynchronizowaniem sygnalizacji świetlnej na Skrzyżowaniu ulic Mostowej z Kołłątaja oraz Starodąbrowskiej z Lwowską. Skrzyżowania są monitorowane i w przeciągu kilku tygodni ruch powinien odbywać się płynnie.
Póki co – do kierowców, apelujemy o ostrożną, rozważną i cierpliwą jazdę.
Przebicie Mostowa – wnioski po otwarciu
Tarnowscy kierowcy już od kilku dni korzystać mogą z nowego rozwiązania komunikacyjnego. To początek większych zmian, które usprawnić mają ruch drogowy w mieście.
Dużą zaletą „przebicia”, zdaniem Szefa TZDM – Zdzisława Musiała jest przede wszystkim połączenie północnych i południowych obszarów miasta. Realizacja inwestycji pochłonęła ok. 24 mln zł. Trwają nadal prace związane ze zsynchronizowaniem sygnalizacji świetlnej na Skrzyżowaniu ulic Mostowej z Kołłątaja oraz Starodąbrowskiej z Lwowską. Skrzyżowania są monitorowane i w przeciągu kilku tygodni ruch powinien odbywać się płynnie.
Póki co – do kierowców, apelujemy o ostrożną, rozważną i cierpliwą jazdę.
Kiedyś pytałem czy ul. Gumniska zostanie wyrównana czy zostaną takie kupy jak są (tam gdzie wpada do niej ruch z nowego przebicia). Jak sie okazuje - zostają. Szkoda, że nie miałem aparatu ze sobą, bo bym porobił fotki. Przecież to jest kompletny debilizm! Ulica wygląda jak po kilkudiesięcioletnim eksploatowaniu!
Wciąż wierzę, że to zostanie "wygładzone" w taki czy inny sposób. Póki co to wygląda jakby przyszedł chłop, rzucił ciepłym asfaltem i poszedł pić dalej.
Wciąż wierzę, że to zostanie "wygładzone" w taki czy inny sposób. Póki co to wygląda jakby przyszedł chłop, rzucił ciepłym asfaltem i poszedł pić dalej.
Oj światła na skrzyżowaniu lwowskiej ze starodąbrowską to faktycznie zpier$%^&*( wcześniej zielone dla skrętu w prawo z lwowskiej w starodąbrowską jadąc z Rzędzina zapalało się gdy: zielone było dla ruchu na wprost lwowską kierunek Rzędzin - Centrum oraz gdy zieleń świeciła kierowcom jadącym z góry starodąbrowskiej prosto oraz w lewo w lwowską. Obecnie pozostała tylko ta pierwsza opcja przez co rano tworzy się lekki zator na pasie ul. lwowskiej służącym do skrętu w prawo w starodąbrowską , i w konsekwencji będę musiał ciut wcześniej wyjeżdżać z domu (czyt. wcześniej wstawać )
15300ml B Rh +
Byłem tam dzisiaj na naszym nowym skrzyżowaniu Kilka uwag:
1) dlaczego jest tak krótkie światło z ulicy Kołłątaja w Starodąbrowską . Przejeżdżają 3 auta a kolejne 20 stoi w korku bo nie mogą przejechać.
2) Ruch w drugą stronę czyli od Starodąbrowskiej w Kołłątaja. Dlaczego tam światło włącza się na zielone na chwile, a potem zmienia się na czerwone. I tak cały czas. Mogłoby się ono tam być cały czas zielone bo w tym kierunku ruch jak narazie jest największy. Może jak zmienią wszystkie skrzyżowania dalej to się coś poprawi i ludzie nie będą jeździli starą drogą Ale na teraźniejszą chwilę to kierunki wymienione w punkcie (1) i (2) generują największy ruch.
3) Niektórzy się ucieszą:D Ale chodniki na moście nie są wyłożone kostką brukową tylko jeśli dobrze widziałem to betonem ;P Czyli taki mały plusik za to, że jednak nie bruk-bet tam swoje łapki wsadził. Szkoda tylko, że takie coś jest tylko na moście a nie przed nim i za nim. Przed nim i za nim jest kostka niestety.
4) Światła dla pieszych w ciągu ulicy Starodąbrowskiej. Skoro metr dalej jest wysepka to po kiego robić pieszym światła? Nie mogą przejść przez ten metr i dopiero tam sobie światło wcisnąć? Dało się tak zrobić na Mickiewicza, gdzie mamy przejście jedno bez świateł a potem ze światłami, można było zrobić tak i tutaj.
5) Ruch na moście to porażka idąc sobie powoli przejechały tam 3 auta z czego dwa to były eLki A większość samochodów i tak jechała starą drogą czyli Kołłątaja i Dąbrowskiego.
1) dlaczego jest tak krótkie światło z ulicy Kołłątaja w Starodąbrowską . Przejeżdżają 3 auta a kolejne 20 stoi w korku bo nie mogą przejechać.
2) Ruch w drugą stronę czyli od Starodąbrowskiej w Kołłątaja. Dlaczego tam światło włącza się na zielone na chwile, a potem zmienia się na czerwone. I tak cały czas. Mogłoby się ono tam być cały czas zielone bo w tym kierunku ruch jak narazie jest największy. Może jak zmienią wszystkie skrzyżowania dalej to się coś poprawi i ludzie nie będą jeździli starą drogą Ale na teraźniejszą chwilę to kierunki wymienione w punkcie (1) i (2) generują największy ruch.
3) Niektórzy się ucieszą:D Ale chodniki na moście nie są wyłożone kostką brukową tylko jeśli dobrze widziałem to betonem ;P Czyli taki mały plusik za to, że jednak nie bruk-bet tam swoje łapki wsadził. Szkoda tylko, że takie coś jest tylko na moście a nie przed nim i za nim. Przed nim i za nim jest kostka niestety.
4) Światła dla pieszych w ciągu ulicy Starodąbrowskiej. Skoro metr dalej jest wysepka to po kiego robić pieszym światła? Nie mogą przejść przez ten metr i dopiero tam sobie światło wcisnąć? Dało się tak zrobić na Mickiewicza, gdzie mamy przejście jedno bez świateł a potem ze światłami, można było zrobić tak i tutaj.
5) Ruch na moście to porażka idąc sobie powoli przejechały tam 3 auta z czego dwa to były eLki A większość samochodów i tak jechała starą drogą czyli Kołłątaja i Dąbrowskiego.
Zacytuję siebie sprzed paru miesięcy:
http://www.przetargi.plk-sa.pl/Kplany.php/plany/1/
[...]
78. Roboty budowlane w systemie "projekt i budowa" - szlak Tarnów - Wola Rzędzińska do stacji Dębica (71,8 - 111,5) II
79. Roboty budowlane w systemie "projekt i budowa" szlak Bogumiłowice - Tarnów Mościce do stacji Tarnów (km 71,8 - 80,2) II
80. Wybór inżyniera kontraktu na odcinek Podłęże - Tarnów - Rzeszów I/II
81. Działania informacyjno - promocyjne na odcinku Podłęże - Tarnów - Rzeszów II
[...]
bo wygląda na to, że roboty zaczną się już w II kwartale tego roku:Roberto pisze:Natomiast modernizacja linii kolejowej, od której zależy kontynuacja w/w przebicia, wcale nie jest tak odległa jak się niedawno wydawało. Odcinek Kraków-Rzeszów był przesunięty na listę rezerwową ale niedawno rząd zmienił zdanie i to właśnie ten odcinek będzie modernizowany, kosztem odcinka Rzeszów - granica. Polecam lekturę wątku: http://www.skyscrapercity...ad.php?t=912932 . Od zachodniej granicy państwa modernizacja tej linii kolejowej już chyba jest w trakcie.
http://www.przetargi.plk-sa.pl/Kplany.php/plany/1/
[...]
78. Roboty budowlane w systemie "projekt i budowa" - szlak Tarnów - Wola Rzędzińska do stacji Dębica (71,8 - 111,5) II
79. Roboty budowlane w systemie "projekt i budowa" szlak Bogumiłowice - Tarnów Mościce do stacji Tarnów (km 71,8 - 80,2) II
80. Wybór inżyniera kontraktu na odcinek Podłęże - Tarnów - Rzeszów I/II
81. Działania informacyjno - promocyjne na odcinku Podłęże - Tarnów - Rzeszów II
[...]