Po co kolejne małe autobusy na ropę? Mało ich jest? 12 sztuk Mercedesów i 4 szt. Kapena / Iveco. No chyba, że to był tak świetny zakup, że już trzeba je złomować i wymieniać na nowe. Elektryczne to rozumiem, można to pod fundusze europejskie podciągnąć, BOŚ i co tam jeszczeMistyczny pisze:Jest już w planach taka linia, testowali nawet Solarisa Alpino w wakacje. Miała startować przed dworcem ale może lepiej by było gdyby miała początek/koniec na P&R, częstotliwość to chyba 15 minut. Elektryczny autobus byłby idealny ale to już są ciężkie do zrealizowania (drogie) marzenia
Nowe parkingi
Re: Nowe parkingi
Czy dojazd do parkingu za dworcem PKP będzie tylko od Krakowskiej czy są plany na łącznik z Tuchowską w ramach przebudowy tej ulicy.
Nie znam żadnych planów połączenia Tuchowskiej z Drogą do Huty - zresztą, którędy miało by iść takie połączenie?
Kiedyś była chyba mowa o połączeniu Tuchowska-Warsztatowa, ale tam trzeba by wykonać dość dużą estakadę nad liniami kolejowymi, i chyba pomysł odłożono a.a.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
ceny na park and ride:
5 zł doba
10 min free
100 zł za miesiac abonamentu, radny Kwaśny walczy o obniżenie na 50zł
brak biletu, zgubienie - 100 zł kary, JW radny Kwaśny walczy o obniżenie
konieczność posiadania biletu pkp, komunikacji miejskiej
4 grudnia o 12 otwarcie
5 zł doba
10 min free
100 zł za miesiac abonamentu, radny Kwaśny walczy o obniżenie na 50zł
brak biletu, zgubienie - 100 zł kary, JW radny Kwaśny walczy o obniżenie
konieczność posiadania biletu pkp, komunikacji miejskiej
4 grudnia o 12 otwarcie
Dlaczego na nowym P&R NIE(?)został zamontowany system monitoringu? Jeśli swój samochód mam zostawić na cały dzień, dobę tam to chce mieć przynajmniej tą mimimalną świadomość, że oko kamery patrzy na okolcę w której mój samochód znajduję się. A okolica powiedzmy sobie szczerze jest taka sobie jeśli chodzi o bezpieczeństwo, a kierujący pojazdami są różni, wrócę z podróży zobaczę uszkodzony swój samochód i co
Dla przypomnienia - kiedyś wrzucałem zdjęcie parkingu wielopoziomowego w Kielcach.
Wrzucę jeszcze raz - dla porównania z tarnowskim.
Drobna różnica jest.
Oczywiście tamten jest w samym centrum, ale nasz nie musiał wyglądać jak betonowy klocek wykonany po kosztach.
I jeszcze jedno - w materiałach na tarnow.pl czytamy:
http://www.tarnow.pl/Miasto/Aktualnosci ... ban-w-gore" onclick="window.open(this.href);return false;
Wrzucę jeszcze raz - dla porównania z tarnowskim.
Drobna różnica jest.
Oczywiście tamten jest w samym centrum, ale nasz nie musiał wyglądać jak betonowy klocek wykonany po kosztach.
I jeszcze jedno - w materiałach na tarnow.pl czytamy:
http://www.tarnow.pl/Miasto/Aktualnosci ... ban-w-gore" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak dla mnie "trasa podziemna" oznacza coś, co jest pod ziemią, a nawet na zdjęciu w powyższym artykule widać, że dla UM "trasa podziemna" oznacza kilkanaście/kilkadziesiąt metrów pod gołym niebem. Ot, takie małe kłamstewko na początek.Przejście z parkingu na dworzec odbywać się będzie trasą podziemną.
- Załączniki
-
- IMG_1158.JPG (246.97 KiB) Przejrzano 6032 razy
Ktoś sie orientuje jakie jest aktualne obłożenie parkingu Park&Ride w pierwsze dni funkcjonowania , jak tam ruch i czy ludzie korzystają z tego parkingu??
Zastanawiam sie żeby skorzystać bo akurat mam wyjazd całodzienny PKP, tylko jeszcze nie mam zaufania szczególnie do bezpieczeństwa , czy jest tam jakiś stróż, monitoring żeby bezpiecznie zostawić samochód?? okolica niestety nie ciekawa.
Zastanawiam sie żeby skorzystać bo akurat mam wyjazd całodzienny PKP, tylko jeszcze nie mam zaufania szczególnie do bezpieczeństwa , czy jest tam jakiś stróż, monitoring żeby bezpiecznie zostawić samochód?? okolica niestety nie ciekawa.
-
- Prytan
Wczoraj przechodziłem koło parkingu ok 14-15, było 316 wolnych miejsc.Co oznacza, że na parkingu były 24 samochody.Beny pisze:Ktoś sie orientuje jakie jest aktualne obłożenie parkingu Park&Ride w pierwsze dni funkcjonowania , jak tam ruch i czy ludzie korzystają z tego parkingu??
Beny, a jak zostawisz gdzieś w okolicach dworca, to też ktoś ci może lusterko urwać.
Na P&R ktoś musi siedzieć - nawet po to, żeby sprawdzić czy masz bilet z Voyagera
Na P&R ktoś musi siedzieć - nawet po to, żeby sprawdzić czy masz bilet z Voyagera
Byłem na parkingu wieczorem, w dniu otwarcia. Wszystko wygląda ładnie, ale mam zastrzeżenia do "pętli autobusowej".
Po pierwsze wydaje się, że jest zrobiona na "wymogi minimalne" i jest zwyczajnie mówiąc - ciasna. Po drugie (ktoś już chyba wspominał), wielkim błędem jest, że nie przewidziano jej jako krańcówkę (ewentualnie nie przewidziano jakiejś drogi do Tuchowskiej), tylko jako przelotowy, gdyż taki przystanek miałby duży potencjał. A teraz autobus będzie jechał Krakowską, robił język pod parking i wracał z powrotem do Krakowskiej. Troszkę to średnie, bo takie sytuacje to są, ale na kursach pracowniczych pod HSG i Fritarem ...
Po pierwsze wydaje się, że jest zrobiona na "wymogi minimalne" i jest zwyczajnie mówiąc - ciasna. Po drugie (ktoś już chyba wspominał), wielkim błędem jest, że nie przewidziano jej jako krańcówkę (ewentualnie nie przewidziano jakiejś drogi do Tuchowskiej), tylko jako przelotowy, gdyż taki przystanek miałby duży potencjał. A teraz autobus będzie jechał Krakowską, robił język pod parking i wracał z powrotem do Krakowskiej. Troszkę to średnie, bo takie sytuacje to są, ale na kursach pracowniczych pod HSG i Fritarem ...
Okolica, okolicy nie rowna, z przodu dworca gdzie ciagle ktos chodzi mniej bym sie obawial, poza tym nie chodzi mi o urwanie lusterka ale o grubsza sprawe np taka ze przychodze wieczorem a tam samochodu nie ma, ale moze moja bojaźliwość jest spowodowana tym ze rzadko zostawiam w obcym miejscu samochod dluzej niz na godzine dwie, kwestia przyzwyczajenia zobaczymy.Goscinny pisze:Beny, a jak zostawisz gdzieś w okolicach dworca, to też ktoś ci może lusterko urwać.
Obłożenie można sprawdzać w następnym tygodniu, po wprowadzeniu nowego rozkładu PKP, w którym (wg strony internetowej) powracają pociągi na tory. Oprócz pendolino, będą też jeździć zwykłe pociągi osobowe. Czasy przejazdu mają skrócić się do 1,5 godziny dla osobowych i około 55 minut dla EIP i pociągu Dunajec (przyspieszony)
Dzisiaj w "Kronice" było o P&R i kolejny raz usłyszałem, że parking jest za 5zł jeśli pokażemy "bilet na pociąg albo komunikację miejską".
Jak to w końcu jest, bo gdzie indziej znowu pisze o "komunikacji zbiorowej".
Bilety z Voyagera, busów itd będą się liczyć, czy nie?
Jak to w końcu jest, bo gdzie indziej znowu pisze o "komunikacji zbiorowej".
Bilety z Voyagera, busów itd będą się liczyć, czy nie?