Dokładnie, obok jest tyle pustego terenu a oni akurat kupują działkę z domami? Bardziej obstawiałem teren przy drodze łączącej oba ronda.mefisto101 pisze:to jestem niemile zaskoczony, bo sklep /blaszak/ będzie wybudowany prawie w lasku Lipie.Daresh pisze:Zaznaczyłem mniej więcej te działki na mapce.Józiu pisze:A to ciekawe co piszesz, bo dzisiaj została wydana decyzja środowiskowa dla tej inwestycji: http://bip.malopolska.pl/umtarnow/Artic ... 34643.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jestem bardzo za, ale miejsce wg mnie jest złe.
Zastanawiam się dlaczego Leroy wybrał taką działkę, na której są domy (przez co musiał zapłacić spore odszkodowania) a nie jakąś pustą kilkaset metrów dalej,
Inwestycje w miescie
Re: Inwestycje w miescie
My tu się podniecamy byle plombami a patrzcie co ma powstać w byle Kaliszu...mniejszym troche od Tarnowa. Mnie zatkało. Aż takim zaściankiem jesteśmy?
- Załączniki
-
- 57ab32aae21af_o,size,933x0,q,70,h,4babaf.jpg (80.19 KiB) Przejrzano 5373 razy
-
- 57ab32abc89f9_o,size,933x0,q,70,h,a601db.jpg (85.44 KiB) Przejrzano 5373 razy
-
- 57ab32aa0a48a_o,size,933x0,q,70,h,74feb8.jpg (90.68 KiB) Przejrzano 5373 razy
-
- 57ab32a64a875_o,size,933x0,q,70,h,0bc1e4.jpg (61.18 KiB) Przejrzano 5373 razy
-
- 57ab32acbf385_o,size,933x0,q,70,h,c114d9.jpg (103.43 KiB) Przejrzano 5373 razy
Nie wierz wizualizacjom
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1809934" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1809934" onclick="window.open(this.href);return false;
Tu nawet nie chodzi o wizualizacje, tylko o wielkość inwestycji i przedsięwzięcia. Nie wyobrażam sobie żeby jakaś tarnowska firma zainwestowała w coś takiego, i prosze nie wklejajcie tej wizualizacji eltaru na wprost gemini.
Bo u nas cykl wygląda tak:
1. kupujemy działkę
2. budujemy blok
3. kupujemy działkę obok
4. budujemy blok
1. goto 1
Pisałem chyba o tym, ale np. w Katowicach jest takie osiedla "Bażantowo". http://bazantowo.pl/" onclick="window.open(this.href);return false; Tam inwestor kupił od razu cały kwartał, miał plany na całość osiedla i powoli je budował zgodnie z planami, a nie pykał po jednym budynku bez ładu i składu.
I teraz tamto osiedle jakoś wygląda.
1. kupujemy działkę
2. budujemy blok
3. kupujemy działkę obok
4. budujemy blok
1. goto 1
Pisałem chyba o tym, ale np. w Katowicach jest takie osiedla "Bażantowo". http://bazantowo.pl/" onclick="window.open(this.href);return false; Tam inwestor kupił od razu cały kwartał, miał plany na całość osiedla i powoli je budował zgodnie z planami, a nie pykał po jednym budynku bez ładu i składu.
I teraz tamto osiedle jakoś wygląda.
Tylko że w Tarnowie jest słaby popyt na mieszkania. Sporo młodych wyjeżdża z miasta, pensje są jakie są i ludzie po prostu nie kupują. Żaden deweloper nie pójdzie w takie duże osiedle bi firma padnie zanim się taka inwestycja zwróci.
Skoro nie ma popytu to jakim cudem widzę, że cały czas buduje się jakieś klocki mieszkalne, a na stronach są informacje o kolejnych inwestycjach?
Nie wiedzą o tym, że ludzie nie kupują?
Nie wiedzą o tym, że ludzie nie kupują?
Buduje się dużo i mieszkania schodzą na pniu. Widzę przez okno
pozdrawiam
petr
petr
A jak schodzą na pniu, to po co inwestor ma iść w koszty, skoro najniższym kosztem zbuduje klocek i sprzeda raz-dwa lokale?
Developerzy wychodzą chyba z założenia, że droższe mieszkania się nie sprzedadzą i nawet nie myślą o tym, żeby zbudować coś o wyższym standardzie niż garaż podziemny.
Developerzy wychodzą chyba z założenia, że droższe mieszkania się nie sprzedadzą i nawet nie myślą o tym, żeby zbudować coś o wyższym standardzie niż garaż podziemny.
Oczywiście że buduje się i mieszkania schodzą przecież nie napisałem że w ogóle... tylko że jest to budowane właśnie blok po bloku ze względu na koszty. Czasami nawet segment po segmencie, które dopiero stworzą całość. Uwierz mi że wiem co piszę.
Wierzę ci, bo np. na Wieniawskiego tak budują - pół bloku, a potem drugie pół. Bezsens totalny i nie wynika z kosztów, tylko ze strachu.
Nikt im nie każe budować od razu całego osiedla - niech budują po sztuce, ale niech mają koncepcję całości, a nie tak, jak teraz, że koncepcja kończy się na granicy działki, a jak będzie wyglądać kolejny blok tego nikt nie planuje.
Nikt im nie każe budować od razu całego osiedla - niech budują po sztuce, ale niech mają koncepcję całości, a nie tak, jak teraz, że koncepcja kończy się na granicy działki, a jak będzie wyglądać kolejny blok tego nikt nie planuje.
W Kaliszu jest napewno większy popyt na mieszkania, no bez jaj, w to nie uwierze.PrzemczaN pisze:Tylko że w Tarnowie jest słaby popyt na mieszkania. Sporo młodych wyjeżdża z miasta, pensje są jakie są i ludzie po prostu nie kupują. Żaden deweloper nie pójdzie w takie duże osiedle bi firma padnie zanim się taka inwestycja zwróci.
ale teren i dokumentacja też kosztują. zwłaszcza teren.
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite
Gościnny nie masz racji. Właśnie wynika to z kosztów. Maup ma dobre spojrzenie na to. Tam koncepcja była. Może nie od razu na papierze ale w czyjejś głowie.
Exyou a czy ja coś piszę o Kaliszu? Może jest większy, może mniejszy. Ja nie wiem. Ja wiem jak jest w Tarnowie...
Exyou a czy ja coś piszę o Kaliszu? Może jest większy, może mniejszy. Ja nie wiem. Ja wiem jak jest w Tarnowie...
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.