Remonty ulic w Tarnowie
potwierdzam to będzie wytwórnia dragadosa. Z tym że oni nie byli zależni od naszych producentów bo masę wozili z Krakowastarówka pisze:Prawdopodobnie Dragados, dostali pozwolenie w zeszłym roku, oleją naszych producentów a tym samym znacznie więcej zarobią i będą całkowicie niezależni w tym temacie.faleQ pisze:Ponoć taką jedną budują przy ul. Kryształowej, ale nie wiem jaka to firma wykonuje.hurricane pisze:na szczęście dokończą ją pewnie na wiosnę, jak ruszą lokalne wytwórnie mas bitumicznych.
Hm... to już chyba wiadomo dlaczego na Słonecznej zrobili kolejne miejsce do zawracania i wprowadzili zakaz zawracania już na samym skrzyżowaniu Jana Pałwa II x Słoneczna.JanPalony pisze:dzis na skrzyzowaniu Al.JPII - Słoneczna montowali sygnalizator warunkowego skrętu w prawo (z JPII na słoneczną)
Tak pytam z ciekawości, bo dość dawno mnie tam nie było, a pamiętam, że niegdyś było tak malowane, że jeśli ten prawoskręt się rozdwaja oficjalnie w miejscu gdzie jest szerszy (czyli pod koniec jak już wchodzi w Al. JPII) to strzałka warunkowa w prawo ztcw. prawnie nie ma wtedy racji bytu. Jeśli jest to do końca pas pojedynczy to wszystko jest w porządku.
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl
Hm. powiem szczerze że nie pamiętam jak tam jest. Ale wydaje mi się, że lewy pas Słonecznej od Lwowskiej idzie do Słonecznej, prawy też, a do niego podchodzą dwa pasy do skrętu w Jana Pawła II. Nie pamiętam dokładnie jak tam jest teraz, ale pamiętam, że kiedyś jakoś mi to dziwnie wyglądało i "coś nie pasowało". Swoją drogą podobnie "dziwnie" zrobiony był kiedyś Y z najazdem na JPII i Słoneczną w kierunku Lwowskiej... Jutro jak znajdę chwilkę to dokładnie się rozeznam jak tam jest :-)
Jest tak jak pisze TomekMKM tylko pas do skrętu w Jana Pawła najpierw jest 1 a potem się rozdwaja co kierowcy notorycznie wykorzystują i przekraczając ciągłą linie wskakują na ten dodatkowy pas pas Jana Pawła zaraz przed światłami (skomplikowanie to brzmi ale każdy tamtędy jeżdżący zapewne wie o co chodzi).
Zieloną strzałką kierowcy są w tym miejscu tak zaskoczeni, że np dziś ja na lewym pasie pojechałem korzystając ze świecącej się zielonej strzałki a w lusterku widziałem, że 3 innych kierowców stało na prawym pasie uparcie czekając na zielone światło.
Zieloną strzałką kierowcy są w tym miejscu tak zaskoczeni, że np dziś ja na lewym pasie pojechałem korzystając ze świecącej się zielonej strzałki a w lusterku widziałem, że 3 innych kierowców stało na prawym pasie uparcie czekając na zielone światło.
-
- Rhetor
I bardzo dobrze, że tak robią, bo stałoby się tam dłuuugo jakby był tylko 1 pas, a jak stanie TIR, to wjechać na tamten już nie można.ClNEK pisze:co kierowcy notorycznie wykorzystują i przekraczając ciągłą linie wskakują na ten dodatkowy pas pas Jana Pawła zaraz przed światłami (skomplikowanie to brzmi ale każdy tamtędy jeżdżący zapewne wie o co chodzi).
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Lordzie, łamanie przepisów to nie jest rozwiązanie. To miejsce wręcz idealne dla osób chcących wyremontować sobie blachę za czyjeś pieniądze. Rozwiązanie tam wydaje mi się proste. Mniej więcej w połowie drogi między skrzyżowaniem obok BP a przedmiotowym rozpocząć ciągłą linię pomiędzy pasami. Pokierować ją w taki sposób, by do skrętu w JP były 2 pasy. Natomiast pas do jazdy w Słoneczną podwoić dopiero kilka metrów przed światłami. Koszt dla TZDM praktycznie zerowy. Trochę farby i 2 znaki pionowe.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
29500ml B Rh+... A Ty?