Centrum Handlowe Gemini Park
O ile się nie mylę to takie postępowanie jest nie zgodne z prawem. Jestem ciekaw co na to UOKiK.Ravir pisze:I calkiem normalne sa promocje :
Cena przed 100 zł
Cena w promocji : 110 zł oraz informacja OBNIŻAMY z 120 zł.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
To znaczy ja się nie śmieję z nieszczęścia innych, tylko jakoś tak z sytuacji, bo jak oddawali obiekt to powiedziałem paru znajomym ze tak będzie. Oczywiście, wcale nie zależy mi na tym, aby się obsunął. Oczywiście mogę się mylić, i to nie skarpa może być powodem fałdowania parkingu, tylko w takim razie co?!
Nie wiem kiedy była układana kostka ale takie rzeczy na ogół robi się pod koniec robót. Wiec możliwe, że gonieni terminem ułożyli ją w pośpiechu byle jak aby tylko wyrobić się na termin otwarciabastol23 pisze:1. Kostka ułożona na "świeżym" podłożu [ziemia musi się uleżeć przez lata]
2. Zbyt mało materiału na podbudowę
3. Użyty zły materiał na podbudowę
4. Nieodpowiednio zagęszczona podbudowa
*niepotrzebne skreślić
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Należy przy tego typu akcjach prześledzić skoki cenowe przez dłuższą chwilę, aby mieć tego obraz. Zauważyć również należy że jak to zwykle bywa promocje się nie łączą, i mogło być tak, że upatrzony przez Ciebie sprzęt kosztował 999,- w jakiejś promocji (lub po jakiejś analizie promocji innego sklepu), interesuje się tematem już dłuższą chwilę i mnie nie dziwi powrót ceny do normalności po jakiejś promocji (niekoniecznie gazetkowej) i przed jakąś dużą akcjią (bez Vatu) / zauwazyłem również że stosunkowo mało cen jest zmienianych w ostatnich 2 tyg. przed takimi promocjami. Przyczynił się do tego pewnie opisany szeroko artykół o pewnej sieci którą reklamował Pan w czerwonych włosach (gdzie dzień przed tak zwanym bez Vaciem ceny były zupełnie inne niż te później skreślone ). Zupełnie inaczej wygląda to tez w innej sieci która ma w nazwie Media E. (gdzie są specjalne regulaminy, które to mówią o tym że ceny bez Vat obowiązują od cen katalogowych- co jest po prostu abstrakcją / i często bez promocji jest taniej .kiciek pisze:Aktualna cena około 893 zł przynajmniej tyle wynikało by z odjęcia vatu 1099/1,23 (dokładnej ceny co do złotówki nie pamiętam) obniżka jest ale chciałem zaznaczyć fakt robienia z ludzi "idiotów" nawet nie chce wypowiadać słowa typu etyka bo czuję że Ci państwo którzy ustalają taką politykę "marketingową" długo musieliby szukać w słowniku. realna obniżka na poziomie 10% ale 10% nie brzmi tak jak obniżka "bez vatu" więc dopasowano chwilowo cenę produktu.LordRuthwen pisze:Ale 1099 - 23% = 846,23 zł czy 1099 to już jest po zniżce?
Nie zdziwiłbym się jakby 2 opcja.
Więc z czysto handlowego podejścia w MM wygląda to naprawdę uczciwie niedowiarków zapraszam do analizy liczb, coprawda żmudne i długie zajęcie, ale czymś się trzeba interesować
Jak pracujesz w MM to i jasne, że się interesujesz, inaczej pewnie byś z roboty wyleciał.ZIELooNY pisze: interesuje się tematem już dłuższą chwilę i mnie nie dziwi
Tylko czy nie lepiej zamiast udawać osobę postronną zagrać w otwarte karty
Chociaż mimo tego tłumaczenie jest dość wiarygodne. Faktycznie mogło być tak, że na kuchenkę obowiązywała inna promocja (np zniżka o 150 zł) w momencie gdy weszła nowa naliczono tą bardziej korzystną dla klienta czyli zniżono cenę o 23% (od ceny podstawowej). Ciężko oceniać to po jednym produkcie.
Przyznaję też, że promocje macie chyba najbardziej wiarygodne ze wszystkich i nie zdarzają się kwiatki jak u Waszej konkurencji gdzie na otwarciu mega-wypasiony telewizor plazmowy z gazetki w mega korzystnej cenie okazał się modelem naprawdę starym (aż dziw, że na magazynach jeszcze mieli). Generalnie macie też taniej niż u konkurencji, o dziwo czasem zdarzają się nawet produkty tańsze niż na necie.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Dlatego najpierw wybieramy produkt (ewentualnie 3, max 4 modele), potem robimy przemarsz po sklepach, w międzyczasie wędrówkę po necie, i wybieramy. Kupiłem lodówkę za 5,5 kpln, przy cenie katalogowej 9,6. Do domu przywieźli, wnieśli do kuchni, podziękowali. I gwarancja też była (wiem, bo skorzystałem
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Witam. Pralkę w cenie 999 kupiłem 2 do 3 tygodni przed promocja bez vatu, na pewno bez żadnej promocjiZIELooNY pisze:Należy przy tego typu akcjach prześledzić skoki cenowe przez dłuższą chwilę, aby mieć tego obraz. Zauważyć również należy że jak to zwykle bywa promocje się nie łączą, i mogło być tak, że upatrzony przez Ciebie sprzęt kosztował 999,- w jakiejś promocji (lub po jakiejś analizie promocji innego sklepu), interesuje się tematem już dłuższą chwilę i mnie nie dziwi powrót ceny do normalności po jakiejś promocji (niekoniecznie gazetkowej) i przed jakąś dużą akcjią (bez Vatu) / zauwazyłem również że stosunkowo mało cen jest zmienianych w ostatnich 2 tyg. przed takimi promocjami. Przyczynił się do tego pewnie opisany szeroko artykół o pewnej sieci którą reklamował Pan w czerwonych włosach (gdzie dzień przed tak zwanym bez Vaciem ceny były zupełnie inne niż te później skreślone ). Zupełnie inaczej wygląda to tez w innej sieci która ma w nazwie Media E. (gdzie są specjalne regulaminy, które to mówią o tym że ceny bez Vat obowiązują od cen katalogowych- co jest po prostu abstrakcją / i często bez promocji jest taniej .kiciek pisze:Aktualna cena około 893 zł przynajmniej tyle wynikało by z odjęcia vatu 1099/1,23 (dokładnej ceny co do złotówki nie pamiętam) obniżka jest ale chciałem zaznaczyć fakt robienia z ludzi "idiotów" nawet nie chce wypowiadać słowa typu etyka bo czuję że Ci państwo którzy ustalają taką politykę "marketingową" długo musieliby szukać w słowniku. realna obniżka na poziomie 10% ale 10% nie brzmi tak jak obniżka "bez vatu" więc dopasowano chwilowo cenę produktu.LordRuthwen pisze:Ale 1099 - 23% = 846,23 zł czy 1099 to już jest po zniżce?
Nie zdziwiłbym się jakby 2 opcja.
Więc z czysto handlowego podejścia w MM wygląda to naprawdę uczciwie niedowiarków zapraszam do analizy liczb, coprawda żmudne i długie zajęcie, ale czymś się trzeba interesować
Pozdrawiam