nowe centrum handlowe

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie

imiol
Prytan
Kontakt:

Post autor: imiol »

A moim zdaniem jedyną deską ratunku dla nich jest zmniejszenie ilości sklepów z 100 na np: 60 i połączenie niektórych powierzchni tak aby wprowadzić marki które są znane np: Bershka, Pull&Bear, Zara, Cubus, InterSport.
imi

Stradie
Proedroj

Post autor: Stradie »

Wydaje mi się, że jeśli Tarnovia nie poprawi swojej kondycji, to już będzie koniec. W połowie tego roku ma zacząć się rozbudowa Gemini o między innymi kino i nowe sklepy. Myślę, że nie zabraknie również tych wielkopowierzchniowych typu H&M, Zara itp.

wadas
Prytan

Post autor: wadas »

mefisto101 pisze: nie sądzę, że mieszkańcy już np Zielonego czy Jasnej z zakupami maszerują do domu to już jest daleko.

Jak pisałem wyżej sam mieszkam na Jasnej i CHODZĘ do gemini w razie potrzeby pieszo. To samo się tyczy moich znajomych.

Awatar użytkownika

pan_wAZOn
Prytan

Post autor: pan_wAZOn »

w korzystnych warunkach atmosferycznych (czyli brak: ulewy-oberwania chmury, śnieżycy, gradobicia, gołoledzi...) zasuwam z Zielonego do Gemini na piechotę :)
"Pan Jan z Suwalszczyzny idąc na polowanie przez pomyłkę zabrał papierosy syna - do południa upolował: niebieskiego kangura, jednorożca i dwa smoki..."

Awatar użytkownika

gosis
Prytan

Post autor: gosis »

A ja pieszo z Krzyża :P i to często z cięższymi zakupami. Do Tarnovii szkoda mi się przebijać przez całe miasto.

trix
Rhetor

Post autor: trix »

Ja mam dużo dalej, i tez czasami na piechotkę idę :P.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Awatar użytkownika

Dawid D
Prytan

Post autor: Dawid D »

Moja, osobista wizja rozwoju galerii handlowych w Tarnowie do 2020 roku:
- Gemini rozbudowa (ogromna galeria)
- budowa nowej galerii o której mowa w tym temacie (za Szpitalem Wojewódzkim)
- Tarnovia przekształca się w Urząd Miasta i biurowiec
- budowa dużej galerii handlowej na Owintarze z dużym parkingiem i hotelem (dobrze, by był to wysoki budynek) + obok rotunda dla panoramy

trix
Rhetor

Dawid D pisze:- Tarnovia przekształca się w Urząd Miasta i biurowiec
Zmień wizję :P.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Stradie
Proedroj

Post autor: Stradie »

Ostatnio modne jest pzekształcanie się nierentownych centrów handlowych w centra outletowe, które mają za zadanie na nowo ożywić centrum. To mogłaby być dobra alternatywa dla Tarnovii. Ale na razie nie ma co przekreślać. Zobaczymy po rozbudowie Gemini co wyniknie. Nie sądzę, że nie będą starali się jakoś radzić.

Awatar użytkownika

kwaciu
Prytan

Post autor: kwaciu »

Może jakis TKMaxx by Tarnovie z kolan podniósł. A będąc przy TK - Są może jakieś ploty lub plany, żeby to powstało w rozbudowanym Gemini lub tym wirtualnym nowym centrum?

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Dawid D pisze:budowa dużej galerii handlowej na Owintarze z dużym parkingiem i hotelem (dobrze, by był to wysoki budynek) + obok rotunda dla panoramy
Na miejscu po Owintarze fajnie by wyglądało centrum chemiczne... Ale to mrzonki, bo to niestety prywatny teren, a jakiś &^&#@^%# z UMT nie wpisał czasu zagospodarowania tego terenu...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

ad2222, jakby wpisał, to miałbyś tam blaszaka, bo inwestor albo by dostał zgodę na blaszak, albo od miasta miał odszkodowanie za to, że mu nie pozwolili wybudować go w terminie.

trix
Rhetor

Na miejscu po Owintarze fajnie by wyglądało centrum chemiczne... Ale to mrzonki, bo to niestety prywatny teren, a jakiś &^&#@^%# z UMT nie wpisał czasu zagospodarowania tego terenu...
Chemiczne ??. To znaczy jakie, chemia to dość rozległa dziedzina nauki.

trix
Rhetor

Nie wiem co to znaczy "centrum chemiczne". Mnie się to kojarzy z kaprolaktamem, kwasem siarkowym, polimerami i temu podobne.

ODPOWIEDZ