Autostrada A4
Wracałam z Krakowa "po nowemu"
Od węzła na Wielickiej do Tarnowa niespełna 40 minut, z PRZEPISOWĄ jazdą.
Pojedynczy pas od Bochni do Wierzchosławic (węzeł Brzesko po dwa pasy) w niczym nie przeszkadza. Ograniczenie do 50 km/h tylko w miejscach wyjazdu z budowy. Na pozostałych odcinkach 'zwężenia' ograniczenie do 90 km/h (też w niczym nie przeszkadza).
Generalnie BAJKA!
Na Jana Pawła II faktycznie blokują światła i u wylotu na Słoneczną 'obce' rejestracje z prawego pasa próbują na lewy....
A na południowej obwodnicy miasta jeżdżą pojedyncze ciężarówki
Od węzła na Wielickiej do Tarnowa niespełna 40 minut, z PRZEPISOWĄ jazdą.
Pojedynczy pas od Bochni do Wierzchosławic (węzeł Brzesko po dwa pasy) w niczym nie przeszkadza. Ograniczenie do 50 km/h tylko w miejscach wyjazdu z budowy. Na pozostałych odcinkach 'zwężenia' ograniczenie do 90 km/h (też w niczym nie przeszkadza).
Generalnie BAJKA!
Na Jana Pawła II faktycznie blokują światła i u wylotu na Słoneczną 'obce' rejestracje z prawego pasa próbują na lewy....
A na południowej obwodnicy miasta jeżdżą pojedyncze ciężarówki
Dokładnie, dramatu nie ma, ale gołym okiem widać, że ruch jest większy i spotkać można więcej obcych blach.
Zobaczymy jak to się rozwinie...
Zobaczymy jak to się rozwinie...
http://www.forum.uniatarnow.net - forum tarnowskiego żużla, zapraszam.
III chyba żartujesz - jeszcze dodatkowo chcesz na dodatek przykorkować prawy?
Tam przez większość czasu można skręcać w stronę miasta na zielonej strzałce.
Prawidłowe oznakowanie i tyle.
Cykle świateł na JPII można jeszcze pozmieniać - prawdziwy problem wcale nie leży w tym miejscu.
Generatorem zatorów będzie tradycyjnie rondel Lwowska/Okrężna i okolice wiaduktu.
Cykle świateł na JPII można jeszcze pozmieniać - prawdziwy problem wcale nie leży w tym miejscu.
Generatorem zatorów będzie tradycyjnie rondel Lwowska/Okrężna i okolice wiaduktu.
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite
Na SSC napisałem:
Objechałem właśnie tarnowski węzeł gordyjski
Od Słonecznej do Ronda Zesłańców Sybiru (w ciągu ul. Lwowskiej) zawróciłem na nim i do ronda autostradowego. Ruch, że tak powiem w obu kierunkach o średnim natężeniu. Oczywiście czerwona fala na Jana Pawła II ma się dobrze. Myślałem, że będzie gorzej.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Ciekawe czy teraz w Tarnowie będzie zauważalny zwiększony ruch inwestycyjny, a przede wszystkim mieszkaniówka, którą zapowiadało wiele osób. Od dzisiaj Kraków Biezanów -> Tarnów Północ to 45 minut jazdy, a od wiosny 30 minut. Mamy duży potencjał, a przede wszystkim wiele niezagospodarowanych terenów w okół naszych węzłów.
I tak sie korkuje aznaki tez mozetroszke to zmienya. Zawsze dwa pasy to mniejszy korek do ul dkugiej. Jechalem dzis o 16.45 iod bp sie stalo do ronda natomiast z drugiej strony na szczycie sa szputalem. Sorki za bedy sle pisze z gratiswego tableta i rozne cary sie na nim dzieja bardzo polecammaup pisze:III chyba żartujesz - jeszcze dodatkowo chcesz na dodatek przykorkować prawy?
ozi - dwa pasy to po prostu zdublowany korek bo tak czy inaczej przytka się tam gdzie się przytka i będą stały dwa pasy całkowicie blokując skręt w kierunku centrum dla mieszkańców okolic JPII - za jakie grzechy jeszcze im chcesz utrudniać życie? Ja rozumiem, że musi się tak czy inaczej zdarzyć jakaś łajza albo drogowy cwaniaczek, który będzie się wcinał ale to będą przypadki incydentalne a przy odpowiednim oznakowaniu pionowym i poziomym - także będące wykroczeniem (niektórych to być może przyhamuje).
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite