To prawda, że zielone świeci tam bardzo krótko, ale gdy nikt nie 'śpi' to przejadą tam cztery, a nawet i pięć aut. Wystarczy aby każdy dynamicznie ruszył z miejsca. Jeżeli cię to denerwuje to jest bardzo prosty sposób na ominięcie tych świateł. Jadąc Lwowską skręcasz trochę wcześniej w Goslara i wyjeżdżasz na Mickiewicza zaraz przy rondzie. Wiele osób tak robi, ja również.bastol23 pisze:Sygnał zielony do skrętu w lewo z Lwowskiej w Starodąbrowską jest wyświetlany 5 sekund, co pozwala na przejechanie 1 pojazdowi.
Porażka
Uwagi do sygnalizacji na tarnowskich skrzyżowaniach
http://www.forum.uniatarnow.net - forum tarnowskiego żużla, zapraszam.
ABSURDALNA (tymczasowa, ale mimo wszystko...) sygnalizacja na Hodowlana/Czysta. Ustawiona na trzy zmiany. Po co? Nie mam zielonego pojęcia. Dochodzi do kuriozalnej sytuacji kiedy samochody jadące Czystą od Mościc w kierunku Elektrycznej muszą stać na czerwonym kiedy w tym samym czasie auta od Hodowlanej RÓWNIEŻ STOJĄ! Zielone mają jedynie autka jadące w kierunku Mościc.
Co za bolek to wymyślił, nie wiem, ale należy mu się złota czapka absurdu.
Co za bolek to wymyślił, nie wiem, ale należy mu się złota czapka absurdu.
Robas - Każdy kierunek ma swój wydzielony cykl. Jeśli ci z Hodowlanej mieli by mozliwość jazdy w prawo gdy ci z Mościc jechali by prosto - to dochodziło by do kolizji. Obecnie każdy ma swój cykl.
Po za tym juz na dniach ta sygnalizacja zniknie więc nie ma sensu nic tam zmieniać. Nie jest to kluczowe skrzyżowanie.
Po za tym juz na dniach ta sygnalizacja zniknie więc nie ma sensu nic tam zmieniać. Nie jest to kluczowe skrzyżowanie.
9000 ml A Rh-
Przeciez nie czepiam się takiej sytuacji tylko takiej że jadący tą samą ulicą samochody mają pod dwóch stronach różne światła czyli: jadę z Mościc w kierunku Elektrycznej i STOJĘ na czerwonyma a auta jadące od Hodowlanej chcące wjechać (w prawo lub lewo) na Czystą TEŻ STOJĄ.Ravir pisze:Robas - Każdy kierunek ma swój wydzielony cykl. Jeśli ci z Hodowlanej mieli by mozliwość jazdy w prawo gdy ci z Mościc jechali by prosto - to dochodziło by do kolizji. Obecnie każdy ma swój cykl.
Fakt. Kluczowe skrzyżowanie to to nie jest ale jak ktoś się spieszy i widzi taką nienormalność to można być lekko poddenerwowanym.
Ale wtedy jada auta od krzyza do moscic. Tam sa 3 cykle osobne. Dla kazdego kierunku osobny.robas pisze: Przeciez nie czepiam się takiej sytuacji tylko takiej że jadący tą samą ulicą samochody mają pod dwóch stronach różne światła czyli: jadę z Mościc w kierunku Elektrycznej i STOJĘ na czerwonyma a auta jadące od Hodowlanej chcące wjechać (w prawo lub lewo) na Czystą TEŻ STOJĄ.
Ostatnio zmieniony 12-09-2012, 07:21 przez Cubaza, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak sie lekko spieszysz - to możesz nie udzielić pierszeństwa i doprowadzisz do kolizji. Dlatego by uniknąć problemów zrobiono trzy cykle - i to jest moim zdaniem doskonałe rozwiązanie - zwłaszcza, że tymczasowe.
Wielu jeździ na pamięć i były "wjazdy" na czerwonym bo jakiś debil jechał na pamięć i nie zwracał uwagi na sygnalizację.
Wielu jeździ na pamięć i były "wjazdy" na czerwonym bo jakiś debil jechał na pamięć i nie zwracał uwagi na sygnalizację.
9000 ml A Rh-
Robas każdy ma swój cykl dlatego że dużo ludzi jadąc od Elektrycznej skręca w tamtym miejscu w lewo w Hodowlaną wiec była by mała przepustowość dla tych jadących dalej w kierunku Mościc a tak to mogą śmiało skręcać w lewo a Ci co prosto jechać prosto, wdł mnie jest to najlepsze z możliwych rozwiązań, jedynie co to można by było zieloną strzałkę w prawo od Hodowlanej dołożyć jak auta jadą od Elektrycznej do Mościc
Wydaje mi się, że Zielonej Strzałki nie ma z powodu "tymczasowości i przenośności" całej instalacji. Jest prosta jak budowa cepa - i obsługuje klasyczne skrzyżowanie - w tym przypadku wyłączono jeden cykl.
Dodanie strzałek spowodowało by komplikacje np. dodatkowe przewody - a tu chodzi o to by szybko i łatwo postawić - a strzałki musiały by być na każdym z czterech kierunków - bo nie wiadomo jaki będzie nastepny remont.
Ogólnie to skrzyżowanie nie jest jakieś kluczowe - zauważcie, że każdy kto może jedzie inną drogą i nawet w godzinach szczytu nie ma tam duzych korków.
Zresztą sądząc z tempa prac - już niedługo będzie potrzeby i sygnalizacja zostanie zlikwidowana.
Dodanie strzałek spowodowało by komplikacje np. dodatkowe przewody - a tu chodzi o to by szybko i łatwo postawić - a strzałki musiały by być na każdym z czterech kierunków - bo nie wiadomo jaki będzie nastepny remont.
Ogólnie to skrzyżowanie nie jest jakieś kluczowe - zauważcie, że każdy kto może jedzie inną drogą i nawet w godzinach szczytu nie ma tam duzych korków.
Zresztą sądząc z tempa prac - już niedługo będzie potrzeby i sygnalizacja zostanie zlikwidowana.
9000 ml A Rh-