Rondo na Jana Pawła II/ul. Błonie
Mam nadzieje że Dawid D się nie obrazi jak umieszczę tu jego filmik znaleziony na skyscrapercity. Na początku widać tu prace na rondzie. Film nagrywany w niedzielę a skanska pracuje.
http://www.youtube.com/watch?v=ZXWEbUAF ... e=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=ZXWEbUAF ... e=youtu.be
A ja mam nadzieje tam Tira juz nie zobaczyc, beda mieli autostrade to beda jezdzili nią a nie bedą wjezdzac do Tarnowa, wiem marzenie scietej glowy.
Dosc czesto jezdze ulicami Spokojna, Elektryczna, Jana Pawła, Lwowska i w ciagu dnia to jest masakra, zeby sznury Tirow tamowaly ruch w centrum miasta to paranoja juz nie mowiac o rozjeżdżonych ulicach.
Dosc czesto jezdze ulicami Spokojna, Elektryczna, Jana Pawła, Lwowska i w ciagu dnia to jest masakra, zeby sznury Tirow tamowaly ruch w centrum miasta to paranoja juz nie mowiac o rozjeżdżonych ulicach.
-
- Rhetor
Beny, dupnie zarządzanym, jakby wprowadzili na JP2 zakaz wjazdu ciężkiego sprzętu to by mogli coś wymusić, a tak nie ma ani obwodnicy, ani autostrady, są dziury, będą jeszcze większe. Jeszcze jak dodasz do tego czerwoną falę grasującą na JP2 to już całkiem kolorowo to wygląda.
Mówiłem, że tak się to skończy jak tylko była ustalona trasa A4.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
To wprowadzenie na JP2 ograniczenia tonażu to nie była by chyba taka prosta sprawa. Wprawdzie faktycznie cała droga leży w granicach Tarnowa, jednakże jej śladem idzie DK73. Tak więc podejrzewam (przypuszczam, o procedurach pojęcia nie mam), że robiąc taki zabieg miasto musiało by ustalić z Giedaką (GDDKiA) nowy przebieg tej trasy dla pojazdów ciężarowych / ponad "xx" tonLordRuthwen pisze:Beny, dupnie zarządzanym, jakby wprowadzili na JP2 zakaz wjazdu ciężkiego sprzętu to by mogli coś wymusić, a tak nie ma ani obwodnicy, ani autostrady, są dziury, będą jeszcze większe. Jeszcze jak dodasz do tego czerwoną falę grasującą na JP2 to już całkiem kolorowo to wygląda.
Wnioskuję po tym, że skoro o budowie obwodnic miast w ciągu Dróg Krajowych decyduje m. in. GDDKiA, to w sprawie drogi przez miasto też by mogła zabrać głos )
-
- Rhetor
Proszę bardzo, droga przez Połaniec dobra, Do Rzeszowa nią dojedzie.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
Jak czytam takie pragnienia, żeby nie zobaczyć TIR-a na nowo wybudowanym rondzie bo będzie autostrada, to mnie ogarnia pusty śmiech.
No bo tak, nie ma w Tarnowie Azotów, nie ma Centrum Logistycznego Firmy Oponiarskiej z Dębicy, nie ma Oddziału Celnego, nie ma Sokołowa, nie ma sklepów do których jest dowożone zaopatrzenie, nie ma..... nie ma niczego.
Tarnowska mieścina przyjmująca tylko zabłąkanych turystów i taka sobie "wsi spokojna, wsi wesoła".
TIR-y jeździły przez Tarnów, jeżdżą przez Tarnów i będą jeździły przez Tarnów mimo wybudowanych autostrad. Tylko się cieszyć, że mają jeszcze po co przyjeżdżać do Tarnowa.
No chyba że przy zjazdach z autostrady, prezydent zafunduje nam stację przeładunkową, gdzie będą rozładowywane TIR-y, a następnie lud na taczkach będzie rozwoził wszelkie towary do poszczególnych zakładów, sklepów itd. i na odwrót.
No bo tak, nie ma w Tarnowie Azotów, nie ma Centrum Logistycznego Firmy Oponiarskiej z Dębicy, nie ma Oddziału Celnego, nie ma Sokołowa, nie ma sklepów do których jest dowożone zaopatrzenie, nie ma..... nie ma niczego.
Tarnowska mieścina przyjmująca tylko zabłąkanych turystów i taka sobie "wsi spokojna, wsi wesoła".
TIR-y jeździły przez Tarnów, jeżdżą przez Tarnów i będą jeździły przez Tarnów mimo wybudowanych autostrad. Tylko się cieszyć, że mają jeszcze po co przyjeżdżać do Tarnowa.
No chyba że przy zjazdach z autostrady, prezydent zafunduje nam stację przeładunkową, gdzie będą rozładowywane TIR-y, a następnie lud na taczkach będzie rozwoził wszelkie towary do poszczególnych zakładów, sklepów itd. i na odwrót.
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.