Rondo na Jana Pawła II/ul. Błonie

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

Tak poza tym, to zawracanie było tam tak zrobione, że kierowca autobusu chcąc nie chcąc musiał wjechać na sąsiedni pas ;)

krzyzak
Obywatel

Post autor: krzyzak »

Widać koniec budowy :) Asfaltują już rondo!!!

http://www.tarnow.pl/index.php/pol/Mias ... w-Tarnowie

MTar
Proedroj

Post autor: MTar »

Mam nadzieje że Dawid D się nie obrazi jak umieszczę tu jego filmik znaleziony na skyscrapercity. Na początku widać tu prace na rondzie. Film nagrywany w niedzielę a skanska pracuje.
http://www.youtube.com/watch?v=ZXWEbUAF ... e=youtu.be

wejss
Rhetor

Post autor: wejss »

Niby największe rondo a tiry się tam będą ciężko łamały. Porażka.

imiol
Prytan
Kontakt:

Post autor: imiol »

ja też mam wrażenie że ten pas wyasfaltowany to poprostu jeden pas ruchu a tam mają się zmieścić 2 liry.
imi

MTar
Proedroj

7.5 metra asfaltu + 1.5 metra kostki. Przy średnicy ronda 55 metrów powinny dać radę. Co nie zmienia faktu że rondo powinno być większe. Zwłaszcza że teren na to pozwalał, ten jeden dom i tak pewnie trzeba będzie wykupić.

Beny
Archont

Post autor: Beny »

A ja mam nadzieje tam Tira juz nie zobaczyc, beda mieli autostrade to beda jezdzili nią a nie bedą wjezdzac do Tarnowa, wiem marzenie scietej glowy.
Dosc czesto jezdze ulicami Spokojna, Elektryczna, Jana Pawła, Lwowska i w ciagu dnia to jest masakra, zeby sznury Tirow tamowaly ruch w centrum miasta to paranoja juz nie mowiac o rozjeżdżonych ulicach.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Beny pisze: ja mam nadzieje tam Tira juz nie zobaczyc, beda mieli autostrade
Ale nie będą mieli zjazdu :) więc lepiej sie przygotuj, że przez najbliższe lata nic się nie zmieni.

MTar
Proedroj

Jak to się nie zmieni?? Przecież będzie ich więcej, dojdą jeszcze te które przyjadą od Krakowa i Rzeszowa a z racji ograniczeń na moście na Dunajcu cały tranzyt pójdzie przez miasto. Będzie naprawdę tłoczno.

Beny
Archont

Post autor: Beny »

Eh no to super:) ehh w jakim ja miescie mieszkam:(

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Beny, dupnie zarządzanym, jakby wprowadzili na JP2 zakaz wjazdu ciężkiego sprzętu to by mogli coś wymusić, a tak nie ma ani obwodnicy, ani autostrady, są dziury, będą jeszcze większe. Jeszcze jak dodasz do tego czerwoną falę grasującą na JP2 to już całkiem kolorowo to wygląda.
Mówiłem, że tak się to skończy jak tylko była ustalona trasa A4.

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

LordRuthwen pisze:Beny, dupnie zarządzanym, jakby wprowadzili na JP2 zakaz wjazdu ciężkiego sprzętu to by mogli coś wymusić, a tak nie ma ani obwodnicy, ani autostrady, są dziury, będą jeszcze większe. Jeszcze jak dodasz do tego czerwoną falę grasującą na JP2 to już całkiem kolorowo to wygląda.
Mówiłem, że tak się to skończy jak tylko była ustalona trasa A4.
To wprowadzenie na JP2 ograniczenia tonażu to nie była by chyba taka prosta sprawa. Wprawdzie faktycznie cała droga leży w granicach Tarnowa, jednakże jej śladem idzie DK73. Tak więc podejrzewam (przypuszczam, o procedurach pojęcia nie mam), że robiąc taki zabieg miasto musiało by ustalić z Giedaką (GDDKiA) nowy przebieg tej trasy dla pojazdów ciężarowych / ponad "xx" ton ;)

Wnioskuję po tym, że skoro o budowie obwodnic miast w ciągu Dróg Krajowych decyduje m. in. GDDKiA, to w sprawie drogi przez miasto też by mogła zabrać głos ;))

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Proszę bardzo, droga przez Połaniec dobra, Do Rzeszowa nią dojedzie.

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

LordRuthwen pisze:Proszę bardzo, droga przez Połaniec dobra, Do Rzeszowa nią dojedzie.
Masz na myśli Trasę Sandomierską? Miałem okazję nią jechać początkiem maja i faktycznie. Piękna nawierzchnia i piękne widoki ;)

suraiw
Thesmothetai

Post autor: suraiw »

Jak czytam takie pragnienia, żeby nie zobaczyć TIR-a na nowo wybudowanym rondzie bo będzie autostrada, to mnie ogarnia pusty śmiech.
No bo tak, nie ma w Tarnowie Azotów, nie ma Centrum Logistycznego Firmy Oponiarskiej z Dębicy, nie ma Oddziału Celnego, nie ma Sokołowa, nie ma sklepów do których jest dowożone zaopatrzenie, nie ma..... nie ma niczego.

Tarnowska mieścina przyjmująca tylko zabłąkanych turystów i taka sobie "wsi spokojna, wsi wesoła".
TIR-y jeździły przez Tarnów, jeżdżą przez Tarnów i będą jeździły przez Tarnów mimo wybudowanych autostrad. Tylko się cieszyć, że mają jeszcze po co przyjeżdżać do Tarnowa.

No chyba że przy zjazdach z autostrady, prezydent zafunduje nam stację przeładunkową, gdzie będą rozładowywane TIR-y, a następnie lud na taczkach będzie rozwoził wszelkie towary do poszczególnych zakładów, sklepów itd. i na odwrót.
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.

ODPOWIEDZ